Ochelari de soare | Cumpără 2 și economisește 20%

Ochelari de soare | Cumpără 2 și economisește 20%

Politică de retur în 365 zile - fără alte întrebări!
Transport 14 Lei - Gratuit peste 249 Lei-
Contactează-ne

Cum să porți o șapcă englezească fără să arăți plictisitor

Te-ai îndoit vreodată că poți purta o șapcă englezească? Suntem aici pentru a-ți arăta că nu vei da greș cu o șapcă ce a supraviețuit timp de 400 de ani tendințelor modei și care este încă populară.

Tendințele modei vin și pleacă. Câți bărbați vezi plimbându-se cu joben? Tendințele se termină pentru că sunt doar ... tendințe. Șapca englezească nu a apătur ca o tendință, ci ca o necesitate și a ajuns un articol esențial în garderoba ooricărui bărbat.

Ideea de șapcă englezească te poate duce cu gândul la imagini ca ‘Prânz deasupra unui zgârâie-nori’ sau a unui bunic ce joacă golf în Miami, dar acestea nu sunt totul. Forma și construcția clasică a șepcii englezești sunt încă la fel de populare astăzi ca și în trecut, când știrile erau doar la colțul străzii, iar bunicul ... ei bine, el va face întotdeauna ce vrea.

1 Cum să porți o șapcă englezească fără să arăți plictisitor1.1 Ce este o șapcă englezească?1.2 Șapca englezească – populară din 15701.3 Șepci newsboy versus șepci plate: care este diferența?1.4 Cum să îți aflii mărimea de pălărie în 2 pași1.5 Cum porți o șapcă englezească1.6 Variante cu șepci englezești și inspirație1.7 Cum speli de mână o șapcă englezească1.8 Tu ai întrebat – noi am răspuns

Ce este o șapcă englezească?

Înainte de a ne afunda în definirea unei șepci englezești, să răspundem la o altă întrebare - Care este diferența dintre o pălărie și o șapcă?

O pălărie acoperă capul și are o margine de jur împrejur. Găndește-te la o fedora sau la o pălărie de cowboy. Sau uită-te la Bruno Mars sau Indiana Jones.

Șepcile sunt diferite de pălării prin designul lor. Au un cozoroc doar în partea din față și au o calotă (partea superioară) care nu este structurată (în comparație cu o fedora cu calota sa foarte structurată). Unele șepci, cum ar fi șepcile de baseball, snapback și strapbacks au o calotă structurată.

Un exemplu clasic de șapcă tradițională este șapca englezească.

Pălăriile au o margine circulară, iar șepcile nu au.

În forma sa cea mai pură, corpul șepcii englezești este tras în față peste cozoroc și cusut sau prins cu capsă de marginea superioară a acestuia. Șepcile englezești sunt recunoscute prin profilul lor triunghiular și sunt potrivite pentru majoritatea tipurilor de fețe - de la David Beckham la bărbatul care crede că nu este genul de „tip care poartă pălărie”.

Confecționate în mod tradițional din tweed (lână) sau bumbac, șepcile pentru bărbați din zilele noastre vin într-o varietate de materiale, inclusiv piele vegană, in, bumbac și amestecuri sintetice.

În funcție de material, șepcile englezești îți vor păstra capul cald iarna și răcoros vara, în același timp, completând orice ținută, de la un costum de vară la un pardesiu din lână.

Șapca englezească este de asemenea cunoscută și cu multe alte nume - șapcă plată, Gatsby, șapcă Ivy și paddy pentru a numi câteva. Indiferent de cum îi spui, șapca englezească este mai ușor de purtat decât o fedora și arată mai bine cu un costum decât un model snapback.

Admiră colecția noastră de șepci englezești pentru bărbați și convinge-te de ce sunt un accesoriu esențial de 400 de ani.

Șapca englezească – Populară din 1570

Șapca englezească a fost prezentă de veacuri - încă din anii 1570 pentru a fi mai exacți. Din anii 1570 până în 1590, guvernul britanic a încercat să sprijine industria lânii cerând tuturor bărbaților să poarte o șapcă de lână duminica. Această lege nu s-a aplicat nobililor englezi ...

Legea nu a durat mult, dar șapca englezească a rămas o parte din uniforma omului care lucra.

Uită-te la orice fotografie din anii 1910 și 20 și vei observa o mare de șepci plate. Ceea ce a început ca o cerință a fost adoptat oficial ca o parte esențială a vieții. Șapca a primit un alt impuls în popularitate în anii 1990, când cu toții, de la rapperi până la vedetele pop, care au început să poarte șepci Ivy și au făcut-o o alegere la modă.

Înaintând repede până astăzi vom vedea că șapca plată este încă la fel de relevantă. Poate fiindcă arată grozav atât cu ținute casual cât și cu cele elegante... poate din cauza profilului flatant pe care îl oferă o șapcă plată. Sau poate că lucrurile bune nu se demodează niciodată.

Șepci newsboy versus șepci plate: Care este diferența?

Suntem primii care recunosc că a numi un șapcă newsboy o șapcă plată nu este o crimă. Chiar dacă poliția modei nu se va arăta și te va duce la închisoare, a putea observa diferențele dintre aceste două modele te va ajuta să stabilești care este cel mai potrivit pentru tine ... și va fi super să știi totul despre acest subiect.

Șapca newsboy - cunoscută și sub numele de șapcă a vânzătorului de ziare - a fost purtată pentru prima dată la sfârșitul anilor 1800 și începutul anilor 1900 de către vânzătorii de ziare. Este similară cu o șapcă plată, deoarece ambele sunt de obicei confecționate din tweed și au un profil rotunjit, jos și un cozoroc mic.

Cea mai importantă diferență este aceea că șepcile newsboy sunt mai pufoase și mai înalte decât o șapcă plată standard. Șepcile newsboy sunt formate din 8 bucăți de material cusute împreună, care arată ca niște felii de pizza și au aproape întotdeauna un nasture în centru, unde se întâlnesc.

Când ai îndoieli, caută feliile de pizza și vei știi dacă este vorba despre o șapcă newsboy sau o șapcă plată.

Cum să îți aflii mărimea de pălărie în 2 pași

Până la urmă, banda de pălărie și cozorocul creează structura pălăriei și ar trebui să se potrivească confortabil pe toată fruntea, similar cu o șapcă snapback sau de baseball. Evită să o alegi prea mare sau dureros de mică.

  1. Înfășoară ferm un centimetru sau o bucată de panglică în jurul capului, la aproximativ 0,5 cm deasupra urechii (mijlocul frunții).
  2. Notează valoarea, comandă șapca plată și cucerește lumea.

Cum porți o șapcă englezească

Pentru că acest tip de șapcă se potrivește atât la o ținută casual de zi cu zi și atunci când vrei să te îmbraci mai elegant, să porți și să o asortezi este mai ușor decât crezi.

  • Nu uita de lucrurile clasice - Nu uita că materialele naturale oferă o izolare și o mai bună respirabilitate. Alege materialele originalele - tweed (lână), bumbac sau in.
  • Personalizează-o - Modelează cozorocul pentru a-ți încadra fața aplicând o presiune blândă și modelând-o într-o formă curbă.
  • Poartă-o corect - Indiferent ce melodie cântă pe fundal, păstrează-ți șapca englezească cu cozorocul în față și nu în stilul anilor '90. Poate părea contradictoriu să spui „Personalizează-o” și apoi să îți cerem să o porți corect, dar gândește-te ca la o recomandare prietenoasă.
  • Cunoaște sezonul - inul respirabil și bumbacul ușor sunt perfecte pentru primăvară și vară, în timp ce tweedul de lână și bumbacul mai gros sunt minunate pentru iarnă.
  • Nu te complica – Asemenea unui
    papion, evită să porți prea multe accesorii de modă veche într-o singură ținută. Șepcile plate pentru bărbați se asortează bine cu papioane, bretele și veste ... dar prea multe într-o ținută pot părea că te-ai îmbrăcat într-o petrecere steampunk.
  • Alegerea unui model - Dacă ai ales o șapcă englezească cu imprimeu, asigură-te că celelalte imprimeuri pe care le porți se completează reciproc. Gândește-te la șapca ta ca la un accesoriu și nu ca la o adiție de ultim moment. Gândește-te la ea ca la ceva pe care alegi să o porți în mod conștient, în loc de un accesoriu pe care îl apuci la ieșirea pe ușă.
  • Stai cu ochii pe căptușeală - La fel de important ca și exteriorul, banda interioară (banda de țesătură atașată în interiorul șepcii care stă direct pe pielea ta) merită în egală măsură atenția ta. Toate șepcile noastre plate de la Fawler sunt lucrate manual în Italia și includ o bandă interioară moale, care nu provoacă mâncărime. Acest lucru nu numai că ajută la factorul de respirabilitate, dar este confortabilă tot timpul anului.

Variante cu șepci englezești și inspirație

Șepcile plate și șepcile newsboy pot fi purtate atât la blugi și tricou, cât și la un costum de vară. Dacă începi cu o șapcă de culoare neutră (una în negru, maro, gri sau bej), vei avea mai multe opțiuni atunci când vine vorba de asortarea ei.

Am compus mai jos trei ținute complete. Observă tonurile neutre și stilul casual.

Citește mai multe despre cum să asortezi accesorii, culori și imprimeuri în articolul nostru 7 reguli esențiale pentru asortarea accesoriilor masculine.

Ținuta 1

Straturile de haine sunt obligatorii pentru lunile reci de iarnă. Când te îmbraci în straturi, gândește-te la șapca englezească ca pe o parte stilistică a ținutei în loc de ceva pur funcțional.

În această ținută, am combinat o un fular gros de lână negru cu o șapca englezească cu textură maro. Maroul nu este o asortare exactă cu haina (nu trebuie să cauți o asortare exactă) și merge bine cu pantofii maro din piele și geanta maro din piele.

Rezultatul este o ținută cu stil, dar totuși suficient de casual pentru a fi confortabilă.

Cumpără produsele

Ținuta 2

Arată că știi câte ceva despre stilul vestimentar alegând o ținută cu un costum gri deschis cu detalii bleumarin. Și completează-l cu o șapcă englezească.

Asigură-te că șapca pe care o alegi nu este în exact aceeași nuanță cu costumul. Aici, imprimeul houndstooth completează culoarea uni a costumului, în timp ce culorile subtile din șapcă se asortează cu detaliile bleumarin din cravată și din batista de buzunar.

Cumpără produsele

Ținuta 3

Dacă ești genul de tip care poartă mai mereu blugi și tricou, este posibil ca această variantă de ținută casual cu stil să fie potrivită pentru tine.

Această șapca englezească gri închis se potrivește perfect cu un sacou de culoare deschisă, un tricou alb și pantaloni gri. Dacă rămâi în aceeași paletă de culori neutre vei păstra această ținută fresh. Finalizează-o cu accente alb-negru și o pereche de pantofi din piele sau adidași albi.

Ai vrea totuși ceva cu blugi? Păstrează blazerul și schimbă pantalonii cu perechea ta preferată de blugi.

Cumpără produsele

Cum speli de mână o șapcă englezească

Șepcile englezești din lână, in și bumbac pot fi curățate manual. Este foarte important să nu uzi cozorocul - nu este o treabă care să fie făcută în grabă.

  1. Umple un bol cu ​​apă caldă. Nu folosi apă fierbinte, deoarece poate strica șapca.
    Adaugă o cantitate mică (aproximativ o linguriță) dintr-un detergent de rufe ușor, fără înălbitor.
  2. Înmoaie o mică parte a pălăriei (de preferință un loc neobservabil) pentru a vedea dacă iese culoarea. Dacă nu, continuă. Dacă da, oprește-te.
  3. Așează partea din spate a șepcii în apă - păstrează cozorocul în afara apei. Spală ușor dinspre partea din spate a șepcii până în față. Evită să speli cozorocul, doar dacă este excepțional de murdar.
  4. Concentrează-te pe banda interioară și insistă pentru a îndepărta grăsimea și transpirația.
  5. După ce i-ai dat o spălare ușoară, scoate-o din apă și clătește-o cu apă rece pentru a îndepărta detergentul. Apasă-o ușor cu un prosop pentru a îndepărta excesul de apă. Nu strânge și nu răsuci șapca.
  6. Usucă șapca la aer, departe de lumina directă a soarelui și de căldură. Când o așezi, modelează șapca cât mai bine, deoarece se va usca în forma în care o lași.

În cele mai multe cazuri, va trebui să speli doar banda interioară ... decât dacă nu cumva ai fost atacat de o mulțime de porumbei.

Evită să uzi cozorocul, deoarece multe sunt confecționate cu carton și se vor crăpa și își vor pierde forma atunci când sunt udate. Dacă trebuie să cureți cozorocul, fă acest lucru cu o cantitate mică de apă și un prosop curat.

Tu ai întrebat – Noi am răspuns

Care este cea mai bună șapcă englezească?

‘Cea mai bună’ depinde de povestea ta.

Dacă vrei o șapcă mai plină, cu volum alege un model newsboy ca această șapcă ușoară din bumbac de la Fawler. Sau dacă vrei să încerci ceva mai modern, alege o șapcă din piele artificială gri.

Pot purta o șapcă englezească vara?

Poți purta o șapcă englezească vara, dacă este făcută din in respirabil sau bumbac ușor. Ultimul lucru pe care îl vrei este o frunte transpirată.

Asigură-te că la fel cum este de subțire căptușeala, la fel este și exteriorul. Încearcă această șapcă din in 100%.

Pot purta o șapcă englezească la o nuntă?

Șepcile plate sunt destul de populare în circumstanțe casual, dar pot fi purtate și la evenimente mai formale. Amintește-ți să o dai jos când intri în biserică.

Pentru mai multe sfaturi despre ținutele pentru nunți, citește ghidul nostru despre ținutele masculine pentru nuntă.

Cum aleg o șapcă englezească plată sau newsboy?

Lucrătura și atenția la detalii sunt cele mai importante lucruri atunci când cumperi o șapcă plată sau o șapcă newsboy. Fiecare dintre șepcile noastre englezești de la Fawler este lucrată manual în Italia, folosind metode tradiționale și materiale clasice.

Cumpără din ultima noastră colecție de pălării și șepci realizate în Italia și produse pentru iarnă pe care le găsești exclusiv la Trendhim.