Economisește 20% la toțI ochelarii de soare

Economisește 20% la toțI ochelarii de soare

Politică de retur în 365 zile - fără alte întrebări!
Transport 14 Lei - Gratuit peste 249 Lei-
Contactează-ne

Cum să porți un papion (Corect)

Să înveți să legi un papion nu este la fel de dificil precum crezi. În ghidul nostru complet, vei învăța cum să legi un papion în 8 pași ușor de urmat și vei putea învăța cum să porți un papion în stilul agentului 007.

Credem că fiecare accesoriu te ajută să îți spui povestea. Știm de asemenea că unele accesorii sunt mai îndrăznețe decât altele (despre tine vorbim, papionule).

Să porți un papion este ca și cum ai purta un post pe Facebook - mereu vei transmite ceva lumii. Și ca un post FB, oamenii vor reacționa la papionul tău, cu thumbs up, zâmbete sau chiar versiunea fizică a emoji-ului de ochi-inimă ... despre care credem că arată ceva de genul unei fețe cu gura căscată.

Papionul pe care îl alegi va spune ceva despre personalitatea și povestea ta. L-a ajutat pe Frank Sinatra să-și croiască drumul către teatru și James Bond să îl învingă pe dl Big. Înainte să te hotărăști dacă să lupți sau să cânți o serenadă, trebuie să înveți cum să îl legi și să îl asortezi.

1 Cum să porți un papion (corect)1.1 Anatomia unui papion1.2 Cum să legi un papion în 8 pași1.3 Proporțiile unui papion legat1.4 Care este diferența între papioanele self-tie, gata legate și cele cu clips?1.5 Formele papioanelor1.6 Cum să porți un papion - reguli pentru papioane1.7 Tu ai întrebat – noi am răspuns

Anatomia unui papion

În cazul papioanelor mărimea nu contează (lungimea, de fapt). Cele mai multe papioane sunt dimensionate pentru a se potrivi bărbaților cu dimensiuni medii la gât. Cele mai frecvente lungimi sunt cuprinse între 38-50 cm.

În afară de lungime, funda și gâtul afectează de asemenea nodul și forma finală. Înțelegerea celor 4 părți majore ale unui papion te va face un cumpărător informat și astfel te vei asigura că achiziționezi un papion, care este frumos și oferă aspectul pe care îl dorești.

  1. Funda - Funda afectează lățimea nodului final. Pentru un nod mai lat, alege o fundă mai lată.
  2. Frunza - Frunza este de obicei ½ din mărimea fundei.
  3. Gâtul - De obicei cu o dimensiune de ½ din mărimea Frunzei, lățimea gâtului va determina forma finală și mărimea nodului.
  4. Cureaua - La papioanele standard, lățimea curelei este de 3/4 din mărimea gâtului. Papioanele cu curele mai late vor avea noduri mai late.

Cum să legi un papion în 8 pași

Pasul 1

Ajustează lungimea papionului, astfel încât să fie suficient de lung și să se așeze sub piept. Trebuie ca o parte să se potrivească în gâtul (adâncitura) celeilalte părți.

Pasul 2

Trece capătul lung pe deasupra capătului scurt - încrucișează-le la curea, chiar deasupra frunzei.

Trage ușor capătul lung prin bucla de la gât, de dedesubt și trage bine. Mișcă piesa lungă din cale prin așezarea acesteia peste umăr.

Pasul 3

Folosind capătul scurt, pliază-l orizontal în fața părții centrale. Gâtul papionului ar trebui să se afle în mijloc și ar trebui acum să înceapă să semene cu o fundă.

Acest pas este mai ușor dacă folosești o oglindă ... sau cu un prieten care nu are altceva de făcut decât să te ajute să îți legi papionul.

Pasul 4

Pliază capătul lung (care s-a odihnit pe umăr) în jos, perpendicular pe pliul pe care tocmai l-ai făcut cu capătul scurt. Asigură-te că folosești doar cureaua papionului și nu frunza și concentrează-te asupra menținerii acesteia în centru.

Pasul 5

Ia capătul lung, pliază-l și prinde cele două părți împreună. Astfel se va forma o formă de fundă similară cu cea făcută mai devreme.

Pasul 6

Trece-ți degetul prin bucla din partea de sus a papionului pentru a crea un pic de spațiu.

Trece acum capătul lung pliat prin bucla din spatele piesei orizontale (capătul pliat intră primul). Trage-l ușor și asigură-te că țesătura nu se răsucește.

Pasul 7

Trece materialul până la jumătate fără să-l tragi prea departe - trebuie să fie egal pe ambele părți. Astfel formezi jumătatea din spate a papionului.

Fiecare parte trebuie să aibă o parte pliată și un vârf (drept sau diamant, în funcție de papion).

Pasul 8

Odată ce ești mulțumit de simetrie, trage strâns de fiecare capăt pliat. Atfel vei fixa nodul.

Vei observa probabil că o parte nu se potrivește perfect cu cealaltă. Acest lucru face parte din farmecul unui papion legat manual și îi adaugă caracter.

Dacă vrei perfecțiune,ignoră pașii 1-8 și cumpără un papion perfect simetric gata legat.

Proporțiile unui papion legat

Chiar dacă este perfect în regulă să ai papionul puțin asimetric, ținând cont de proporțiile de bază ale papionului, te vei asigura că oamenii nu te confundă cu un clovn evadat de la circ.

  • Lățimea papionului comparată cu înălțimea lui - 2 la 1
  • Înălțimea papionului comparată de înălțimea nodului - 3 la 1
  • Înălțimea nodului în comparată cu lățimea nodului - 1 la 1

Care este diferența între papioanele self-tie, gata legate și cele cu clips?

Papioane Self-Tie (Papioane legate manual)

Papionul self-tie este acela pe care îl legi chiar tu.Să înveți să legi un papion nu este la fel de dificil ca rezolvarea ecuațiilor, această activitate necesită practică, răbdare și persistență.

Și nu te mai preocupa de simetria perfectă. Cea mai mare parte a farmecului și a caracterului unui papion provine de la liniile și forma neuniformă - se numește papion freestyle pentru un motiv bun. Vorbim despre un anumit nivel de asimetrie ... prea multă și vei arăta ca și cum l-ai legat pe întuneric în timp ce erai urmărit de un mistreț. Nu îți dorești asta.

Papioane gata legate

Papioanele prelegate sunt cele care, prin definiție, sunt gata legate pentru tine. Noi credem că papioanele pre-legate arată la fel de fantastic ca și cele pe care le legi singur.

Da, le lipsește un pic din farmecul rustic, neuniform al unui papion self-tie, însă compensează în timpul pe care îl economisești. Toate papioanele noastre pre-legate vin cu curele reglabile pentru gât. Ai putea folosi acel timp economisit pentru a face ceva important, precum să te uiți la fiecare episod din Urzeala Tronurilor ... din nou.

Papioane cu clips

Papioanele cu clips au un clips metalic care le fixează pe guler. Sunt foarte ușor de pus dar, din păcate, arată puțin cam amator. Principala problemă cu ele este că sistemul lor de prindere le fac să stea puțin cam prea sus pe gât. Nu numai că este dificil să te uiți în jos cu un papion care stă prea sus, dar pare și că te sufoci - nici una dintre aceste variante nu este bună.

Aceste papioane cu prindere cu clips sunt minunatesă fie purtate de copii la Paste sau de străbunicul tău la o nuntă, tu ar trebui să te orientezi mai degrabă pentru un papion pre-legat sau un papion self-tie.

Formele papioanelor

1. Papionul fluture

Fluturele este forma cea mai clasică și cea mai populară. Când este dezlegat, se aseamănă cu aripile unui fluture sau a capului unei flori de ciulin (această formă este numită și papionul ciulin). Papionul fluture poate fi îngust sau lat.

2. Papionul fluture cu vârfuri diamant

Această variație a fluturelui are vârfurile ascuțite. Se mai numește și papion cu vârfuri ascuțite sau papion cu vârfuri diamant.

3. Papionul Batwing

Papionul Batwing are vârfurile drepte ca un fluture, dar este mult mai subțire. Numele provine de la asemănarea cu o bâtă de cricket - nu cu animalul sau cu Cavalerul Întunecat. Papioanele Batwing, poartă de asemenea, numele de papion drept sau cu vârfuri drepte.

4. Papionul Batwing conturat

Acest model este destul de subtil în comparație cu înclinarea mare a unui papion fluture fluture.

5. Papionul Batwing ascuțit

Forma de batwing poate fi de asemenea terminată cu un capăt ascuțit, asemănător cu Papionul fluture cu vârfuri diamant.

Cum să porți un papion - Reguli pentru papioane

Să arăți stilat cu un papion este ușor dacă ești Bond, James Bond. Este, de asemenea, ușor să arăți ca un puști de 5 ani, dacă nu ți-ai legat și asortat corect papionul.

Câteva reguli generale te vor ajuta să arăți mai degrabă ca un 007 decât ca un puști de 7 ani.

  • Lățimea feței - Purtarea unui papion care este prea mic, va face ca fața ta să arate excesiv de mare. Dimpotrivă, purtând unul prea mare îți va face capul să arate minuscul.
    Indiferent de formă, fiecare papion ar trebui să aibă aceeași lățime ca fața ta atunci când este legat.
  • Coduri vestimentare - Codurile vestimentare pot fi complicate. Ce este un cod vestimentar Black Tie ? De ce trebuie să fie cravata albă? Poți purta un papion la o ținută de cocktail?
    Citește mai multe despre codurile vestimentare și învață cum să le stăpânești (și când să porți un papion)
    de aici.
  • Rămâi casual - Dacă nu ești obligat să porți ceva anume de un cod vestimentar - rămâi casual. Pune-ți jacheta, suflecă-ți mânecile cămășii în carouri și leagă-ți un papion fluture.
  • Imprimeuri mixte - Nu crede că singura ta opțiune este un papion în culori uni - folosește un papion cu imprimeu paisley mediu pentru a adăuga interes unei cămăși formale în carouri, sau chiar o textura tricotată. Interesul este bun!
  • Evită culorile prea asortate – Pe lângă atenția pe care trebuie să o acorzi
    mărimii imprimeului și texturii, evită să porți accesorii dintr-un material perfecta sortat. Doar dacă nu cumva codul vestimentar (o nuntă, poate?) îți cere o asortare perfectă, nu îți cumpăra o
    batistă de buzunar perfect asortată cu papionul.
    În schimb, alege accesorii care evidențiază o anumită culoare din papion, precum ca o pereche de șosete viu colorate sau un ac de rever.
  • Noul clasic - Papioanele pot fi interpretate ca fiind de modă veche. Ca să nu arăți ca și cum ar trebui să vinzi ziare în anii 1920 în New York, ține cont de alte accesorii de modă veche ... cum ar fi bretele, vestele și șepcile englezești. Dacă porți doar 2 astfel de accesorii vei arăta super - 3 sau mai multe și poți începe să strigi : "Extra! Extra !'
  • Reinventează tiparele - Papioanele clasice sunt frumoase, dar ceva cu adevărat surprinzător este un papion din lemn.

    Papioanele din lemn sunt practic accesorii ce te vor ajuta să începi o conversație. Poartă unul când ai chef să vorbești despre accesoriile tale.
  • Asimetria este bună pentru tine - O mică asimetrie este bună pentru suflet. Nu te îngrijora dacă papionul tău este puțin neuniform în jurul marginilor. Asta înseamnă farmec, fii recunoscător că îl ai și bucură-te de viață.
  • Cunoaște-ți materialele - Mergi la un evenimet casual? Alege un papion din bumbac sau din in. Ai programată o seară mai formală? Alege mătase sau
    lână.

Tu ai întrebat – Noi am răspuns

Ce mărime ar trebui să aibe papionul meu? De ce dimensiune de papion am nevoie?

Papionul clasic are o singură dimensiune și este un un accesoriu cu dimensiune universală. Toate papioanele noastre pre-legate au bretele reglabile și se potrivesc majoritatea adulților.

De regulă, papioanele standard de tip "self-tie" sunt făcute pentru a se potrivi cu dimensiunile gâtului cuprinse între 36-50 cm (14,5-20 inci).

Cum strâng un papion?

Pentru a strânge un papion pre-legat, pune mai întâi papionul și fixează-l. Glisează catarama pentru a găsi o potrivire perfectă.

Pentru a strânge oun papion self-tie, trage de părțile pliate de pe ambele părți pentru a fixa nodul. În funcție de material, va trebui să reajustezi toată seara.

Pot purta papion cu orice cămașă? Cât de des pot purta papion și pentru ce ocazii?

Poți să porți papion cu orice tip de cămașă. Ca o regulă generală, dacă o cravată este potrivită, atunci și un papion merge. Unele evenimente formale cer anumite coduri vestimentare. Verifică de două ori acea invitație la nuntă sau invitație la petrecere înainte să îți alegi ce vei purta la gât.

De asemenea, ca o regulă generală... dacă vrei să porți un papion, atunci poartă unul! Este povestea ta - fă-ți propriile reguli.

Papionul se poartă peste guler?

Papioanele stau pe sub gulerul unei cămăși formale. A mers pentru agentul 007 din 1962, și nu ne vom certa cu Bond.

Purtarea unui papion pe sub guler este deosebit de importantă pentru papioanele pre-legate, deoarece gulerul ascunde catarama reglabilă.

Ar trebui să port un papion la interviul pentru job?

Aceasta este o întrebare dificilă. Răspunsul depinde de o multitudine de circumstanțe, cum ar fi ... primele impresii, locul de muncă propriu-zis, ce altceva mai porți, este cumva un papion care strălucește în întuneric și cântă muzică (da, am văzut asta!). .. lista continuă și continuă.

Aruncă o privire la ce poartă celorlalți tipi din acel birou și decide-te dacă ar fi potrivit să porți un paion. Papioanele sunt adesea văzute ca "declarații de stil" și te pot ajuta să faci o primă impresie memorabilă - ținte minte asta în minte și noroc la interviu!

Unde pot purta un papion din lemn?

Trendhim are o colecție impresionantă de papioane din lemn. Evită flăcările și poartă unul cu mândrie!

Vezi colecția noastră de papioane din lemn.

Pot să port o cravată la frac în loc de papion?

Dacă porți un frac, probabil că este vorba de un cod vestimentar. Dacă este vorba de un cod vestimentar Black Tie , poartă un papion. Dacă porți o cămașă plisată cu frac,alege un papion, astfel încât să nu ascunzi detaliile cămășii. Dacă nu există un cod vestimentar și cămașa nu este plisată, poți purta o cravată.

Ce ocazii sunt potrivite pentru a purta un papion alb față de unul negru?

Evenimentele cu un cod vestimentar white tie necesită (ai ghicit) un papion alb. Papioanele negre sunt de obicei necesare pentru codurile vestimentare Black Tie.

Vei întâlni, de asemenea, papioane albe la multe nunți ca o modalitate pentru ca mirele să se deosebească de cavalerii lui de onoare.

De ce cravatele sunt mai des întâlnite decât papioanele?

Nu suntem siguri de ce cravatele sunt mai des întâlnitedecât papioanele. Știm că papioanele arată diferit și că fac ca oamenii să îți acorde atenție. Secretul pentru a purta unul este să nu îl porți în fiecare zi ... cu excepția cazului în care încerci să devii "tipul cu papion".

Pot purta un papion cu o vestă? Sau cu bretele?

Papioanle și vestele merg împreună ca înghețata și cireșele. Delicios.

În ceea ce privește bretelele... papionul tău poate fi ușor văzut ca un accesoriu învechit. Amintește-ți acest lucru atunci când îl porți cu o pereche de bretele sau chiar cu o șapcă englezească. Este o idee bună să alegi doar un accesoriu vedetă și atât.

CAre este istoria papionului?

Totul a început cu niște mercenari croați în secolul al XVII-lea. Elitelor franceze le-au plăcut eșarfele pe care le purtau în jurul gulerelor, le-au copiat stilul și astfel se năștea "cravat-ul". Adaugă ani de stil, tendințe și manipulare și vei obține papionul pre-lagat pe care îl cunoaștem și îl iubim cu toții.

Cum se diferențiază papionul unui ospătar de celalalte papioane?

Papionul chelnerului este diferit, deoarece este purtat de chelner. Papionul tău este diferit, pentru că nu te plimbi prin cameră a servi supă oamenilor.

Papioanele cu clips sunt de prost gust?

Papioanele cu clips nu sunt de prost gust dacă ai 5 ani. Poate chiar 6. Dacă ai trecut de faza în care îți pui desenele pe frigiderul mamei tale, atunci te sfătuim să nu porți un papioncu clips.