Ochelari de soare | Cumpără 2 și economisește 20%

Ochelari de soare | Cumpără 2 și economisește 20%

Politică de retur în 365 zile - fără alte întrebări!
Transport 14 Lei - Gratuit peste 249 Lei-
Contactează-ne

Ce porți la o nuntă: Ținute pentru bărbați

Nu știi ce să porți ca invitat la o nuntă? Regula numărul unu este de a nu atrage atenția de la mire (sau de la mireasă ... s-ar supăra rău pentru asta). Dacă vrei să stăpânești convențiile vestimentare, să afli cum îți desfășura stilul personal și să fii cel mai bun oaspete, iată ghidul tău complet.

Nunțile ar trebui sa fie distractive. Sperăm că fericitul cuplul este chiar fericit, iar șampania este răcită și spumoasă. Chiar dacă nunțile ar trebui să fie distractive, atunci când vine momentul să te îmbraci pot apărea probleme.

Nu vrei sa te imbraci exact ca oricare alt tip din cameră, dar nici nu vrei sa acaparezi atenția în detrimentul mirelui și să faci ca toate discuțiile să se învârtă în jurul cravatei tale nonconformiste. Trebuie să fii echilibrat.

Câți dintre noi nu am primit o invitație la nuntă, am verificat codul vestimentar și ne-am panicat fiindcă nu știam ce să purtăm la o nuntă în timpul zilei la mijlocul lunii decembrie?

Combină asta cu bugetul, cu locația și cu obiceiurile culturale și vei avea o problemă.

  • ** Tipul ceremoniei ** - Este laică sau religioasă? Cere religia sau cultura cuplului acoperirea capului sau purtarea de haine speciale?
  • ** Obiceiuri locale ** - Există o ținută tradițională sau un articol de îmbrăcăminte pe care ar trebui să-l incluzi? Ține minte că unele regiuni (chiar din aceeași țară) sunt mai conservatoare și rezervate decât altele.

Vom defini niște regului clare ale codului de îmbrăcăminte, iar tu nu trebuie decât să încerci să fii un oaspete fantastic ... ceea ce și ești, evident, altfel nu ai fi fost invitat.

1 Ce porți la o nuntă: ținute pentru bărbați1.1 Nuntă cu cod vestimentar white tie1.2 Nuntă cu cod vestimentar black tie 1.3 Ținută de cocktail pentru nuntă1.4 Ținută casual pentru nuntă1.5 Fără cod vestimentar1.6 Ce port la o nuntă de primăvară1.7 Ce port la o nuntă de vară1.8 Ce port la o nuntă de toamnă1.9 Ce port la o nuntă de iarnă1.10 Momentul zilei1.11 Opt sfaturi pentru purtarea costumului1.12 Ținuta1.13 Cum să ții un toast grozav la nuntă1.14 Tu ai întrebat – noi am răspuns

Nuntă cu cod vestimentar White Tie

Dacă ești invitat la o ceremonie care necesită îmbrăcăminte extrem de formală, fie ești o stea de cinema sau cunoști oamenii care sunt. Acest cod vestimentar este cel mai formal dintre cele despre care vom vorbi și necesită un frac cu coadă, o vestă și tot farmecul vechiului Hollywood.

Nuntă cu cod vestimentar Black Tie

Acesta este codul vestimentar pentru o nuntă foarte formală și specială. Codul vestimentar Black Tie pentru un bărbați are anumite cerințe - cum ar fi un frac negru sau un sacou - dar îți poți etala personalitatea printr-o batistă de buzunar sau printr-o pereche deosebită de butoni.

Ținută de cocktail pentru nuntă

Ținutele de cocktail pentru bărbați îți oferă o anumită libertate, dar totuși trebuie să porți un sacou sau un costum (fără frac) și să arătați elegant. Nu acapara atenția datorată mirelui ... dar nu opta nici pentru ceva complet șters.

Ținută casual pentru nuntă

Când vine vorba de ținute casual pentru nuntă, aceasta este o modalitate frumoasă prin care mireasa și mirele îți dau permisiunea de a purta costumul sau sacoul fără a fi nevoie să cumperi ceva nou sau ceva ce nu ai deja ... cum ar fi un frac cu coadă. În mod obișnuit, poți purta un costum și o cămașă, dar poți purta și un sacou sau o haină sport.

Fără cod vestimentar

Aici, mirele și mireasa au încredere în tine că vei arăta foarte bine, fără a adopta un cod vestimentar specific ceremoniei lor. Ține cont de locația nunții - un parc public sau cea mai veche biserică a orașului - și ora din zi. Îți sugerăm o ținută care să includă cravată/ papion și sacou. Poți purta o pereche de blugi închiși la culoare dacă este un eveniment informal.

Ce port la o nuntă de primăvară

Dacă primăvara la tine este la fel ca în Danemarca, poate fi oricum, de la înghețată și umedă până la caldă și însorită. Dacă este o zi caldă de primăvară, alege să adaugi culoare cu accesorii precum un papion sau o batistă de buzunar și poartă un costum mai deschis. În cazul în care ziua se menține rece, alege un costum mai închis la culoare, cum ar fi gri sau bleumarin (nu negru) și adu aerul de primăvară prin accesorii colorate.

Ce port la o nuntă de vară

Nunțile de vară sunt cunoscute pentru cerul senin, temperaturile calde și fotografiile excelente datorită acelui cer fără nori. Sunt, de asemenea, cunoscute pentru că transpiri încontinuu dacă nu ești îmbrăcat în mod corespunzător. Alege un costum de culoare deschisă și adaugă o pată de culoare prin papion, cravată sau prin batista de buzunar. Și nu uita de jartierele pentru mâneci dacă temperaturile ajung de nesuportat.

Ce port la o nuntă de toamnă

Ținuta pentru nunțile de toamnă necesită un pic de planificare deoarece, la fel ca și în cazul nunților de primăvară, temperaturile variază. Alege texturi interesante și lasă culorile sezoniere să se regăsească în ținuta ta - Încearcă tonuri neutre de maro, care arată bine cu roșul și galbenul de toamnă.

Ce port la o nuntă de iarnă

Este rar să găsești o nuntă de iarnă super-casual. Poate că asta se datorează faptului că vremea rece ne forțează să stăm înăuntru ... sau poate pentru că este mai ușor să ne îmbrăcăm elegant atunci când vremea fierbinte nu este o problemă. Alege un costum de culoare mai închisă pentru o nuntă de iarnă și păstrează accesoriile în conformitate cu eleganța evenimentului.

Momentul zilei

Organizatorul nostru preferat de nunți, Emily Burton, ne sugerează, "Păstrează-ți fracul negru pentru după-amiaza târziu sau seară și alege culori mai deschise pentru zi. Respectă bineînțeles anotimpul și codul vestimentar. Dacă nu a fost stabilit nici un cod vestimentar, nu poți greși cu un costum gri-cărbune sau bleumarin. Acestea funcționează atât pentru zi, cât și pentru seară, iar accesoriile pe care le alegi te pot ajuta să te încadrezi în specificul locului, stilului cuplului, anotimpului și formalității. "

Opt sfaturi pentru purtarea costumului

Ai răspuns la invitația de nuntă, ai găsit o parteneră și știi exact ce costum vei purta. Acum vine partea în care să te asiguri că alegerea costumului ți se potrivește și că nu pare că l-ai împrumutat special pentru nuntă ... chiar dacă ai făcut totuși asta.

  1. Asigură-te că porți un costum care ți se potrivește. Să cumperi unul gata făcut este ok, atâta timp cât este modificat pentru corpul tău.
  2. Ai o cămașă curată, albă? Dacă da, poartă-o. Dacă nu, cumpără una. Va fi noul tău cel mai bun prieten.
  3. Asortează-ți
    cravata cu pantofii și cu orice alt acesoriu din piele pe care îl porți. În cazul accesoriilor metalice, asortează-ți
    ceasul cu catarama de la curea și cu alte accesorii metalice.
  4. Când stai în picioare, închide-și nasurele de sus de la sacou. Deschide-l când stai jos. Nasturele de jos rămâne neînchis.
  5. Mâneca sacoului nu trebuie să ascundă în întregime mâneca cămășii. O bandă mică de manșetă (aproximativ 1,3 cm) trebuie să fie întotdeauna vizibilă.
  6. Alte sfaturi de dimensionare: Tivul pantalonilor tăi ar trebui să atingă partea de sus a pantofului, iar nasturele de sus sau de la mijloc al sacoului tău nu ar trebui să fie sub buric.
  7. Buzunarele umflate nu sunt prietenele tale. Găsește un alt loc pentru a depozita cheile,
    portofelul și telefonul.
    Clipsurile pentru bani sunt ideale pentru banii cash.
    Portviziturile sunt destul de compacte pentru a încăpea în buzunarul sacoului. Ia cu tie doar cheia de la casă… nu și pe cea de la magazia din grădină sau de la dulapul de la sală.
  8. La un moment dat, ți se va face cald în timpul nunții sau al recepției. Dacă trebuie să îți scoți sacoul, așteaptă până când invitații de onoare - cum ar fi tatăl miresei - își scot sacoul. Este un semn de respect care funcționează în întreaga lume.

Ținuta

Vrei să fii oaspetele perfect pentru nuntă, nu-i așa? Nu putem merge la nuntă cu tine - deși am fi niște parteneri grozavi - dar îți putem oferi câteva sfaturi pentru a arăta excelent.

Cravată sau papion

  • O nunta nu este evenimetul potrivit pentru imprimeuri nebunești și culori puternice. O
    cravată neagră împreună cu un costum negru, este întotdeauna o alegere câștigătoare. Nimeni nu poate greși cu asta.
  • O altă opțiune sigură este o cravată de culoare gri sau argintie.
  • La nunți relaxate, poți să scapi cu o cravata din lână, dar altfel, mergi la sigur cu mătase, poliester sau microfibră.
  • Vrei să adaugi culoare? Verifică invitația sau întreabă mirele care sunt culorile nunții. Unele nunți au o paletă clară de culori și respectarea acesteia îi va face pe mireasă și pe fotograf foarte fericiți.
  • Amintește-ți că
    uneori cravatele se șifonează ușor. Ai grijă și agață-le sau rulează-le înainte de nuntă și în cazul în care călătorești pentru ceremonie.
  • Cu cât mai casual este o nuntă, cu atât mai creativ poți fi cu cravata ta.
  • Marginile papionului ar trebui să se încadreze între marginea ochilor și marginea feței tale.
  • Dacă alegi un papion
    self-tie, exersează înainte de evenimet! Aceași regulă se aplică pentru un nod de cravată cu care nu ești familiar.
  • Papioanele sunt folosite de peste 430 de ani. Iată o replică de deschidere a conversației de la masă.

Acul de cravată

Deși există numeroase mituri despre acul de cravată și sfaturi de la bunicul tău de 90 de ani, există totuși niște reguli concrete despre cum să porți unul.

  • Alege un ac sau o clamă de cravată cu o lungime de aproximativ 70-80% din lățimea cravatei.
  • Acul de cravată trebuie poziționat între nasturii 3 și 4 ai cămășii sau la aceeași înălțime cu batista de buzunar.
  • Acul de cravată trebuie să se potrivească cu toate celelalte accesorii metalice, cum ar fi catarama curelei, ceasul și
    butonii.
    -În timp ce petrecerea progresează cu vin și mâncare, iar echilibrul tău devine mai nesigur, cravata va rămâne la locul ei.

Lanțul de cravată

Ți se pare că acul de cravată este prea restrictiv? Un lanț de cravată are același rol, dar nu îți va afecta materialul cravatei. Să înveți cum să porți și să îți pui un lanț de cravată este la fel de ușor ca prinderea unui ac de cravată.

Cum porți un lanț de cravată

  1. Așează suportul de prindere deasupra nasturelui ales și împinge-l în jos pentru a se fixa.
  2. Odată ce s-a fixat, trece cravata prin bucla lanțului.
  3. Aranjează cravata astfel încât lanțul și cravata să stea plate și să fie centrate.

Butonii

Butonii sunt potriviți pentru ocazii formale. Dacă vrei să porți o pereche, asigură-te că ai o cămașă cu manșete franțuzești.

  • Regula principală în cazul butonilor este să îi asortezi cu celelalte accesorii metalice. Aceasta nu se aplică dacă alegi butoni din lemn sau din
    material textil.
  • Butonii merg mână în mână cu acul de cravată.
  • Dacă ai o încheietură masivă, poate ar trebui să te gândești să-ți achiziționezi un model cu
    sistem de închidere. Unele modele sunt mai ușor de pus decât altele.

Batista de buzunar

Batista de buzunar este un accesoriu care poate ridica costumul unui bărbat la un nivel nou. Nu cumpăra o batistă de buzunar care să fie identică cu cravata sau papionul. În schimb, cele două ar trebui să se completeze reciproc.

  • Batista de buzunar nu ar trebui să-ți umfle buzunarul. Găsește mărimea potrivită pentru buzunarul sacoului tău și
    cel mai bun mod de împăturire.
  • Batista de buzunar se poate asorta cu cămașa în loc de cravată. Ia în considerare culoarea, modelul și textura.
  • O batistă de buzunar arată cel mai bine când este făcută dintr-un material diferit de sacou.
  • Acest accesoriu este prezent încă din vremeai grecilor și a batistelor lor parfumate. Tocmai ți-am dat un subiect nou de conversație.
  • Nu există nici o modalitate corectă sau greșită de a-ți împături batista de buzunar. Există stiluri care sunt mai flamboaiante și stiluri ce le înveți mult mai ușor. Aruncă o privire la favoritele noastre de mai jos:

Suspensoare pentru cămăși

Ținuta ta arăta perfect până la toast. Apoi cămașa îți iese din pantaloni, iar tot efortul pentru a avea o ținută perfectă este în zadar. Păstrează-ți cămașa în pantaloni cu o pereche de suspensoare pentru cămăși. Știm că arată un pic ciudat, dar plăcerea de a avea o cămașă care stă la locul ei toată ziua merită efortul.

Cum să ții un toast grozav la nuntă

Toasturile și discursurile de nuntă sunt unele dintre cele mai memorabile momente ale unei petreceri reușite. Este o șansă pentru oaspeții onorați și prietenii apropiați să facă mirelui și miresei urările lor.

Dacă nu ești obișnuit să vorbești în public, este, de asemenea, momentul de care te vei teme cel mai mult și vei avea emoții de la aperitiv și până la încheiere. Pentru a pune capăt acestei anxietăți, am notat șase sfaturi pentru a avea un toast sau un discurs memorabil.

  1. ** Exersează.** Este important să-ți scrii discursul și să-l citești cu voce tare în fața unei oglinzi. Nu exersa doar o dată sau de două ori ... exersează până când îl poți spune fără să te uiți mereu la notițele din mâna ta. Și da, ia notițele cu tine.
  2. ** Începe în forță.** Ai auzit vreodată pe cineva să înceapă un discurs cu "mi-a luat mult să scriu asta" sau "nu a fost deloc ușor să scriu acest discurs"? Tu, ca ascultător, știi imediat că acest tip a muncit din greu și aceasta va schimba percepția ta asupra a ceea ce urmează. Începe cu încredere. Poți să începi cu o poveste amuzantă despre tine și mire (sau mireasă) și apoi continuă de acolo.
  3. ** Fii concis. ** Este mai bine ca oaspeții și cuplul să-și dorească să fi durat mai mult, decât să-și dorească să termini și să te așezi mai repede. Păstrează-l sub 3 minute.
  4. ** Cu stil ** Dacă ți-a fost cerut să ții un discurs sau un toast, trebuie să fii cineva special sau poate că s-au încins spiritele și nu ai mai putut tăcea... Nu spune nimic prea personal sau jenant despre cuplu. Reține că pe acolo sunt copiii și bunica cuiva! Vrei ca mama ta să audă despre excursia în care (completează tu aici cu ceva jenant)? Exact.
  5. **O ținută perfectă. ** Nu îți va face discursul mai bun, dar ceilalți vor avea cea plăcut la care să se uite.
  6. ** Sfârșește cu o notă pozitivă ** Indiferent cât de emoționant este mijlocul toastului, sfârșește cu un mesaj pozitiv sau cu o urare pentru cuplu. Nu ai idei? Încearcă "și acum să ridicăm paharul pentru X și Y, care încep unul dintre cele mai frumoase capitole din viața lor".

Tu ai întrebat – Noi am răspuns

Poate un tip să se îmbrace în alb la o nuntă?

Depinde când este nunta și de ce vor purta toți ceilalți. Dacă toată lumea va purta un costum întunecat, nu vrei să fii singurul tip într-unul alb. Ar atrage atenția de la mire și acesta este un lucru grav.

Când ai îndoieli, consultă mirele sau mireasa sau alte persoane despre care știi că merg la nuntă. Dacă toată lumea intenționează să poarte costume de culoare deschisă - poate pentru o nuntă de vară, s-ar putea ca unul alb să fie potrivit. Cu toate acestea, nu poți greși cu un costum gri cărbune și accesorii asortate. Doar zicem și noi.

Ce culoare de costum merge cel mai bine la o nuntă?

Presupunând că cerința vestimentară nu presupune o cravată neagră sau albă, alege costumul gri închis sau bleumarin. Aceste culori pot merge în cazul unei ceremonii mai formale sau pot fi accesorizate cu articole mai casual, pentru o atmosferă relaxată.

Ce port la o nuntă dacă nu am un costum?

Dacă invitația indică un cod vestimentar, va trebui să împrumuți sau să închiriezi un costum sau un frac. Dacă nu, atunci depinde de tine să porți ce ai și să arăți cât mai civilizat și mai plăcut posibil.

Cuplul te-a invitat la nunta lor datorită relației dintre voi... nu din cauza costumului sau a lipsei lui. Alege cea mai bună cămașă și cei mai buni pantaloni (sau cei mai închiși blugi) și asigură-te că totul este călcat și ordonat. Adaugă o cravată și curăță pantofii și ești gata să pleci. Ești acolo pentru a sărbători cuplul ... nu pentru un spectacol de modă. Distrează-te!

Poate un bărbat să poarte cămașă cu mânecă scurtă la o nuntă?

Vom spune asta din nou. Ai fost invitat din cauza relației tale cu cuplul ... sau ești un văr pe care trebuia să-l invite. În orice caz, ești acolo pentru mai mult decât ceea ce porți. Acestea fiind spuse, dacă ai o cămașă cu mânecă lungă, poart-o. Coatele le poți expune în zilele mai puțin speciale.

Pot să port o cămașă neagră la nuntă?

Dacă ai o cămașă de culoare neagră, probabil că ai și una albă. Alege-o pe cea albă. O cămașă neagră, mai ales dacă ești într-un costum negru, arată ca și cum te îndrepți spre club ... nu este prea potrivită pentru nunta prietenilor tăi.

Este nepoliticos să port blugi la o nuntă?

Dacă nu ai un costum sau dacă nunta este casual, purtarea unei perechi de blugi închiși la culoare este acceptabilă.

Ce nu ar trebui să port la o nuntă?

Această listă se poate modifica în funcție de țara în care locuiești și de locul în care are loc ceremonia de nuntă. Îți sugerăm să nu porți nimic care ar putea fi considerat nepoliticos sau care ar atrage atenția de la mireasă și mire.