Politică de retur de 365 de zile
Transport 20 Lei - Gratuit peste 199 Lei
037 170 0172 - (zile lucrătoare 9 am - 5 pm)
Toate accesoriile
Accesorii costum
Bijuterii
Genți & Portofele
Transport 20 Lei - Gratuit peste 199 Lei
Trendhim
×
Trendhim
Limbă:
Ace de cravată
Ace de rever
Batiste de buzunar
Bretele
Brățări
Butoni
Bărbierit
Ceasuri
Cercei
Coliere
Cravate
Curele
Eșarfe și fulare
Genți
Inele
Mănuși
Ochelari cu lentile transparente
Ochelari de soare
Papioane
Portofele
Pălării
Îngrijirea bărbii
037 170 0172
Zile lucrătoare 9 am - 5 pm
Afișează tot

4 întrebări pe care să ți le pui înainte de a cumpăra un ceas cu decupaj

Indiferent dacă îți petreci câteva ore sau minute pentru a te decide dacă un ceas de decupaj este pentru tine - și ești dispup să cheltui mai mult pentru mecanisme și materiale de calitate - trebuie să profiți la maximum de acest timp. Cum faci asta? Punându-ți întrebările corecte.

Indiferent dacă vei cumpăra un ceas pentru prima dată sau ești un tip cu o colecție de ceasuri sub cheie, să cumperi un ceas cu decupaj este o decizie importantă. Este ușor să te îndrăgostești atât de mult de un design încât să pierzi din vedere considerentele mai practice: se întoarce singur? Pot înlocui cureaua? Pot de fapt să citesc ora?

Pentru a te ajuta să urmărești numeroasele detalii care fac ca un ceas cu decupaj să fie excelent (sau nu atât de grozav), am pus la punct această listă cu întrebările pe care trebuie să ți le pui înainte de a cumpăra.

1. Ce tip de mecanism îți dorești?

Mecanismul unui ceas este ca motorul unei mașini - este ceea ce îl face să funcționeze.

Când vine vorba de ceasuri schelet, există 2 tipuri de mecanism care contează cu adevărat - automatic (întoarcere automată) și mecanic (întoarcere manuală). Aceste mecanisme sunt ceea ce dețin ceasurile transparente - posibilitatea de a vedea cum mecanismul interior se mișcă într-un ritm perfect.

Ceasurile automatice se întorc automat și sunt încărcate prin mișcarea încheieturii mâinii, nu prin baterii. Pe măsură ce porți ceasul, puterea este stocată într-un arc. Ceasurile automatice sunt clasificate drept ceasuri mecanice, deoarece pot fi și întoarse manual.

Există ceasuri cu decupaj cu mecanism cu quartz (alimentate cu baterie), dar acestea nu oferă aceeași experiență ca și ceasurile mecanice cu decupaj. Multe au cadrane decupate, care au doar doar niște rotițe decorative.

Ceasurile cu decupaj și ceasurile de buzunar sunt de obicei scumpe datorită tipului de mecanism pe care îl au. Crearea unui ceas cu decupaj mecanic automatic costă mai mult decât crearea unui ceas cu mecanism cu quartz.

Ce se întâmplă dacă ceasul automatic se oprește?
Nu poți purta ceasul la mână totdeauna. Ce se întâmplă dacă un ceas automatic se oprește? Ceasurile automatice trebuie să fie întoarse automat (prin mișcare ta) sau întoarse manual pentru a-și încărca rezerva de energie. Fără aceasta, vor încetini și vor înceta să funcționeze odată ce rezerva de energie este epuizată - undeva între 36 și 48 de ore.

Nu este periculos să lași un ceas automatic cu decupaj neîntors. Lăsându-l să își folosească rezerva de energie nu va deteriora mecanismul. Dacă ești preocupat de acuratețe, trebuie să îl ții întors. Folosește un dispozitiv automat de ăntoarcere când nu îl porți sau întoarce-l manual în fiecare zi.

Când este timpul să îți puneți ceasul automat la mână, întoarce-l manual pentru a porni din nou.

Prezentare Casetă cu încuietoare neagră pentru ceasuri - 5 ceasuri, Ceas Dante Asmund , Ceas Jacob Dante - Ediție Limitată, Ceas Shaun Ambitio, Ceas Kristian Mariner & Ceas Julian Troika

Ai nevoie de un dispozitiv pentru întoarcerea ceasului? Unul dintre avantajele unei astfel de casete este că îți va menține ceasul automatic întors și gata de purtat. Nu este nevoie să îți întorci în mod constant ceasul atunci când decizi să îl porți din nou.

2. Cât din cadran vrei să vezi?

Presupunând că vă alegi un ceas mecanic sau automatic cu decupaj, următoarea întrebare este cât de mult din mecanism ai vrea să fie expus. Frumusețea unui ceas cu decupaj este că o parte sau întregul cadran este îndepărtat, iar interiorul ceasului este la vedere.

  1. Cadranul
    Cadranul este partea tăiată dintr-un ceas cu decupaj. Numit și fața ceasului, cadranul afișează ora și cuprinde marcajele orelor și limbile ceasului.
    Poate fi dificil să citești ora pe unele ceasuri complet decupate, deoarece limbile se confundă cu fundalul. Dacă aceasta este o problemă, ia în considerare un ceas cu decupaj cu cadran parțial – unde numerele sunt încă vizibile și este ușor să arunci o privire și să citești ora.
  2. Limbile
    Limbile indică orele.
  3. Carcasa
    Gândește-te la întregul ceas ... carcasa este ceea ce ține totul împreună. Carcasele pentru ceasuri pot fi din materiale diverse, de la plastic până la aur. Carcasele din oțel inoxidabil sunt o opțiune excelentă pentru preț și durabilitate. Carcasa din spate poate fi, de asemenea, din metal sau sticlă, dacă vrei să poți privi mecanismul.
  4. Geam
    Partea transparentă a unui ceas - partea prin care privești - se numește geam. Poate fi din sticlă, plastic sau safir. Cristalul de safir (sticla de safir) este cea mai rezistentă la zgârieturi și asta se va reflecta și în preț.
  5. Telescoapele
    Telescoapele sunt de obicei din metal și atașează carcasa ceasului la curea. Dacă ești interesat să schimbați cureaua de ceas, asigură-te că sunt conectate cu pini cu eliberare rapidă pentru o schimbare ușoară.
  6. Rama
    Rama este inelul care înconjoară fața ceasului care ține cristalul în poziție. Unele ceasuri mai complicate folosesc o rama specială.
  7. Coroana
    Coroana este partea ceasului care setează ora, schimbă data sau, pe un ceas mecanic cu decupaj, întoarce ceasul. Gândește-te la coroană ca la centrul de comandă.
  8. Indecși orari
    Indecșii orari se prezintă sub mai multe forme - numere standard, cifre romane sau chiar puncte - și indică orele de la 1 la 12.

Care este diferența dintre ceasurile openwork, ceasurile skeleton și cele open heart?
Pentru mulți pasionați de ceasuri, un ceas cu decupaj adevărat este unul în care plăcile și rotițele sunt decorate cu modele complexe. Aceste decorații separă ceasurile skeleton de cele openwork.

Ceasurile openwork au mecanisme expuse, dar le lipsesc detaliile oferite de ceasurile cu cu decupaj adevărate. Este important să reții că ceasurile openwork și skeleton sunt adesea puse în aceeași categorie și numite ceasuri cu decupaj.

Dacă îți faci griji că îndepărtarea unei părți prea mare din cadran va face ceasul greu de citit sau prea aglomerat, aruncă o privire la ceasurile Open Heart. Acestea sunt ceasuri mecanice cu o mică gaură în cadran care dezvăluie mecanismul din interior. Ceasurile open heart îți permit să vezi inima reală a ceasului, fără a sacrifica designul și decorul care se găsesc adesea pe cadran.

3. Ce culoare de metal porți de obicei?

Probebil că ai deja un inel sau o brățară cu care ți-ai dori să porți ceasul? În acest caz, este înțelept să asortezi culorile accesoriilor metalice. Dacă ești în căutarea unui ceas cu decupaj care să se potrivească cu un inel de aur, îți recomandăm să alegi un ceas auriu cu o brățară metalică. Și dacă porți un inel sau o brățară din argint, oțel sau platină, alege un ceas cu decupaj argintiu.

Care este bugetul tău?
Costul unui ceas cu decupaj este foarte mult influențat nu doar de mecanism, ci și de materialul carcasei și a brățării ceasului.

În partea de sus a listei pentru ceasurile albe și argintii, ai platina. Este un metal greu, rezistent, raritatea care se reflectă în preț. Argintul nu este o alegere populară, deoarece metalul se murdărește ușor și majoritatea ceasurilor din oțel inoxidabil arată ca și argintul la un preț mult mai bun.

Pentru ceasurile galbene și aurii, există întotdeauna aurul. Dacă nu dorești să îți cheltui toți banii pe aur real, optează pentru oțel inoxidabil auriu. Vei obține aspectul pe care îl urmărești la o fracțiune din cost.

Cât de rezistent ar trebui să fie ceasul tău pentru bărbați?
Lucrezi cu mâinile sau intenționezi să porți ceasul cu decupaj în fiecare zi? În acest caz, poate fi o idee bună să alegi un metal rezistent, cum ar fi oțelul inoxidabil.

Deși oțelul inoxidabil este asociat în mod obișnuit cu aparatele și ustensilele de bucătărie, este, de asemenea, o alegere populară pentru ceasuri. Oțelul inoxidabil are aspectul argintiu și poate fi lustruit pentru a străluci sau periat pentru un finisaj mat. Își păstrează culoarea și nu ruginește. Poate veni și într-o gamă de culori care imită aurul și aurul roz. Oțelul inoxidabil este ușor de curățat, foarte durabil, rezistent la zgârieturi și rezistent la coroziune. De asemenea, este mult mai puțin costisitor decât alte metale.

Indiferent de metalul pe care îl alegi, asigură-te că este hipoalergenic pentru a reduce riscul unei reacții alergice. La Trendhim, toate metalele noastre sunt testate pentru nichel și sunt certificate ca fiind fără nichel și sigure de purtat.

4. Ce poveste vrei să spui cu un ceas cu decupaj?

Înainte ca André Charles Caron să fi creat primul ceas cu decupaj în 1760, mecanismul interior al unui ceas a fost întotdeauna ascuns pentru a-l proteja de elemente. Dar domnul Caron avea alte planuri. Știa că secretul din interior este ceva care merită împărtășit ... știa că există o poveste înăuntru care așteaptă să fie spusă (văzută, cel puțin).

Acesta este fundamentul ultimei întrebări pe care trebuie să ți-o pui - ce poveste vreau să spun? Credem că accesoriile sunt micile detalii care fac un moment memorabil. Ceasul pe care îl porți este un mod de a exprima cine ești, fără a fi nevoie să spui un cuvânt.

Cauți un ceas steampunk sau ceva elegant de purtat la nivel profesional? Ceasurile cu decupaj pentru bărbați sunt accesorii care inițiază conversații garantat, dar dimensiunea și designul ceasului pot afecta modul în care îl porți.

O regulă generală este să alegi un ceas cu o carcasă proporțională cu marimea mâinii tale - nu prea voluminoasă și nu prea delicată. Apasă aici pentru mai multe informații despre dimensiunea carcasei ceasului și cum să te asiguri că se potrivește cu ale tale.

De asemenea, ia în considerare aspectul practic al ceasului cu decupaj - ceasurile mecanice decupate nu vor avea nevoie de baterii, ci vor fi întoarse. Ceasurile automate se folosesc mișcările tale pentru a alimenta mecanismul și nu va fi nevoie să le întorci. Ritualul întoarcerii unui ceas este ceva despre care mulți colecționari de ceasuri vorbesc. Conexiunea fizică cu ceasul lor începe în fiecare zi. Ar putea fi ceva ce te atrage?

Cauți ceva pentru o ocazie specială sau pentru un cadou? Atunci poate că un ceas cu decupaj în ediție limitată este răspunsul. Este ceva care se potrivește cu personalitatea ta și este o adevărată piesă de rezistență. Și vei fi unul dintre singurii bărbați din lume care au acel ceas. Sau vrei ceva casual ce poți purta în fiecare zi?

Indiferent de povestea pe care o vei spune, dacă porți ceva unic precum un ceas cu decupaj, se va face auzită.

Prezentare Ceas Dante Daniel

Noile colecții

Ceasuri rezistente la apă cu sticlă de safir

Povestea ta nu se oprește niciodată, așa că de ce ar face asta ceasul tău? Cu o rezistență la apă până la 100 de metri,...

Cronografe din oțel inoxidabil chirurgical cu sticlă de safir

Cu o precizie desăvârșită și cele mai bune materiale, colecția Ray îți permite să urmărești timpul cu stil.

Ochelari de soare pliabili Waykins + 31 Noi Modele

De la rame pliabile la lentile rezistente la zgârieturi, ultima noastră colecție de ochelari de soare arată superb și te...

Beanies și fulare fine, care nu-ți irită pielea

Cu un material respirabil și călduros, fiecare eșarfă și beanie din colecția Montagna sunt concepute pentru sezonul rece

Ceasuri cu inima la vedere

Ceasurile Dante sunt alimentate de mișcarea ta. Atâta timp cât te miști, ceasul va funcționa și el. Nu înceta să te mișt...

Genți pliabile, gata de călătorii pentru exploratorul urban

Cu un design danez, fiecare geantă din colecția pliabilă Lazy Bear este rezistentă la apă, ușor de împachetat pentru căl...

Colecția de curele italiene din piele

Fiecare curea din piele este un amestec de măiestrie italiană și design danez și o fuziune de funcționalitate de lungă d...

Colecția Kite

Colecția Kite este o selecție versatilă de căciuli beanies subțiri. Fiecare piesă este realizată din bumbac 100% organic...

Colecția Lincoln

Confecționate din piele suplă într-o gamă variată de culori, fiecare portofel sau geantă combină designul funcțional cu...

Vezi toate colecțiile

Noile articole

Inele și verighete pentru bărbați – Ghidul tău complet

De la alegerea mărimii corecte a inelului până la cumpărarea unor verighete și inele netradiționale, descoperă cum să îț...

Cadouri de Valentine’s Day pentru el

De la ceasuri cu design danez la inele, coliere și brățări, găsește un cadou pentru el care înseamnă ceva de acest Valen...

Ce este un Ceas cu Fazele Lunii și cum să-l setezi

Învață cum să citești și să setezi cea mai veche funcție a ceasurilor din lume - faza Lunii.

Cum să cureți și să îngrijești brățările pentru bărbați

Răspundem la toate întrebările legate de îngrijirea și curățarea brățăriilor pentru bărbați. De la mersul la înot cu măr...

Cum să porți un ceas de buzunar cu stil

De la alegerea lanțului pentru ceasul de buzunar până la folosirea butonierei corecte, învață cum să porți corect un cea...

Cum să îți speli căciula beanie

Învață cum să îți speli manual căciula beanie cu instrucțiuni și imagini ușor de urmat.

Cum să porți o căciulă beanie: Ghidul tău complet

Acesta este ghidul tău în lumea stilurilor de căciuli beanie, materialelor și sfaturilor de cumpărături, astfel încât să...

Coliere pentru bărbați – Ghidul tău complet

De la alegerea lungimii potrivite a lanțului până la purtarea crucilor și a plăcuțelor dog tag, descoperă cum să porți u...

Podcast-ul Spune-ți povestea

Fiinscă fiecare bărbat are o poveste de spus

Vezi toate articolele
Înapoi
Resetare parolă

Ura! Un e-mail a fost trimis către adresă ta. În curând te vei putea loga!

Ups! Am avea nevoie de e-mailul tău.Adresa de e-mail introdusă nu este validă.