Politică de retur de 365 de zile
Transport 29 Lei - Gratuit peste 249 Lei-
037 170 0172 - (zile lucrătoare 9 am - 5 pm)
Wish list
Coș

Ceasuri pentru bărbați – Ghidul Tău complet

Alegerea unui ceas de mână necesită un pic de gândire și multă cercetare. Vești bune ... am făcut noi asta pentru tine. Acest ghid cuprinzător pentru ceasuri bărbătești îți oferă toate informațiile pe care trebuie să le știi înainte de cumpărarea ceasului care ți se potrivește.

De la arcuri și rotițe până la baterii și ecrane, curele din piele până la cronografe, un biet ceas de mână este mult mai mult decât ceea ce-l face să se învârtă.

Fiți pe fază domnilor. Sunteți pe cale să deveniți experți în ceasuri de mână.

De ce ai purta un ceas?

Ok, smartphone-ul tău este îndeajuns pentru a-ți arăta ora. Însă, spre deosebire de un smartphone, un ceas de mână nu îți distrage atenția cu notificări de pe Facebook, Tinder sau alte aplicații.

Un ceas este mai mult decât o măsură pentru minute și ore. Un bărbat care poartă un ceas nu este doar un om care dorește să ajungă la timp, ci un bărbat care face un efort să arate bine.

În afară de asta ... când vine vorba de „bling”, bărbații nu prea au multe accesorii cu care să se joace.

Pentru alegerea ceasului potrivit pentru tine trebuie să iei în considerare bugetul, stilul și utilitatea. Ce vrei să facă ceasul tău? Unde îl vei lua cu tine? Ce stil te atrage? Gândește-te!

De la ceasuri de lux până la modele la modă, există un stil pentru fiecare bărbat și fiecare poveste.

Tipuri de mecanisme

Un mecanism de ceas este, literalmente, ceea ce îl face să ticăie. Este „motorul” ceasului și partea care alimentează mișcarea limbilor indicatoare în jurul cadranului ceasului și face totul să funcționeze.

Ai putea fi iertat dacă alegerea ta de ceas se reduce doar la aspect - și pentru unii doar asta contează . Pentru alții în schimb, modul în care funcționează este mai interesant și mai important.

Tipurile de mecanisme se încadrează în trei categorii:

 • Mecanic – Ceasul clasic care trebuie întors manual. Alimentat de roți și angrenaje minuscule.
 • Automatic – Versiunea automată a unui ceas mecanic manual. Cu întoarcere automată.
 • Quartz – Ceasul modern. Nu este necesară întoarcerea - cu baterie.

Ceasul Mecanic

Pentru bărbatul care iubește clasicul. Ceasul mecanic este ceasul original, de modă veche. Spre deosebire de un ceas cu quartz, care este alimentat cu baterii, un ceas mecanic funcționează pe baza unei vaste rețele de mecanisme complexe și cu măiestrie de cel mai înalt nivel.

Ca și ceasurile cu arcuri din secolul al XVII-lea, un ceas mecanic se bazează pe întoarcerea manuală a arcului principal. Arcul apoi alimentează o serie complexă de angrenaje care activează un balansier (numit roată de echilibru).

Balansierul oscilează înapoi și înainte în ritm constant. Când sunt eliberate de un mecanism numit spiral, rotițele înaintează câte puțin cu fiecare balansare a roții de echilibru. Acesta este „ticăitul” și este ceea ce mișcă limbile ceasului înainte.

Desigur, acest design incredibil înseamnă că ceasul mecanic necesită întoarcere zilnică. Pentru a-l întoarce, va trebui să scoți ușor în afară rotița laterală și să o răsucești în sensul acelor de ceasornic până când simțiți rezistență.

Cel care răsucește trebuie să simtă cu atenție nivelul rezistenței pe ax pentru a ști când arcul principal este întins la maxim. Este posibil să strici ceasul dacă răsucești prea tare ... așa că nu o face în timp ce te uiți la Netflix.

Setarea ceasului presupune scoaterea rotiței în afară cât se poate de mult. Acest lucru determină oprirea minutarului, astfel încât să poți seta cu exactitate ora.

Motorul unui ceas mecanic poate include aproximativ 200 de piese mobile. Singurul dezavantaj este că variabilele implicate în această gamă vastă de piese înseamnă că ceasul mecanic nu poate fi niciodată exact 100%. Își păstrează exactitatea într-o anumită toleranță - ceasul pierde sau câștigă o cantitate maximă de secunde pe zi.

Pentru a câștiga certificare de cronometru COSC, mecanismul trebuie să operezecu o eroare cuprinsă între -4 și +6 secunde.

Se cunoaște că cele mai bune ceasuri cu mecanisme mecanice sunt ceasurile elvețiene, urmate îndeaproape de cele japoneze.

Avantajele unui ceas mecanic

 • Exclusiv. Considerate crème de la crème în ceea ce ține de artizanatul de ceasornicărie. Deținerea unuia denotă aprecierea funcționalității tuturor mecanismelor complexe din care sunt făcute.
 • Eficient. Nu este nevoie de baterie.
 • Unic. Un obiect vintage este o proprietate valoroasă, iar cele mai multe ceasuri de colecție sunt mecanice.
 • Impresionant. Unele ceasuri mecanice au un ecran transparent pe spate, permițându-ți să admiri angenajele meticuloase în acțiune.

Dezavantajele unui ceas mecanic

 • Pretențios. Trebuie întors manual. De asemenea, trebuie mers cu el pentru reparații la fiecare cinci ani. Aceasta poate fi o investiție destul de costisitoare.
 • Nu foarte precis. Chiar și cu o întoarcere regulată, un ceas mecanic pierde câteva secunde în fiecare zi.
 • Sensibil. Micile angrenaje și roțile din interiorul unui ceas mecanic sunt destul de sensibile, așa că nu este genul de ceas pe care îl vei lua cu tine la surfing.
 • Scump. Prețul unui ceas mecanic este semnificativ mai ridicat decât al unui ceas cu quartz.

Ceasul Automatic

Ca și ceasul mecanic, un ceas automatic este alimentat de un arc principal. Diferența este că acest arc principal este întors automat de energia cinetică a încheieturii mâinii purtătorului - mișcarea naturală a brațului tău. Se mai numește uneori și un ceas cinetic.

Tehnic se numește „cu întoarcere automată”. O greutate minusculă pivotantă numită rotor se leagănă în timp ce brațul se mișcă, întorcând arcul principal în timp ce porți ceasul pe încheietura mâinii.

Când scoți ceasul automatic de pe încheietura mâinii, va continua să funcționeze timp de aproximativ 48 de ore de unul singur. După aceasta, trece în modul „rezervă de energie”. Pentru a funcționa din nou în mod normal, va trebui să setezi ora și să îl armezi manual. Ca și ceasul mecanic manual, acest lucru implică întoarcerea rotiței de câteva ori în sensul acelor de ceasornic, apoi setarea orei trăgând rotița în afară încă un prag.

Cei care s-ar feri de un ceas manual, de teamă a nu-l da peste cap, vor fi încântați de un ceas automatic. Acesta are o funcție foarte utilă care dezactivează mecanismul de întoarcere. Indiferent de câte ori e întors, nu poate fi dat peste cap. Ceasurile mecanice manuale mai vechi, pe de altă parte, nu au întotdeauna acest mecanism.

Dacă trebuie să scoți ceasul automat pentru o perioadă mai lungă de timp sau ai mai mult de un ceas automatic, gândește-te serios să cumperi o cutie de casuri care se rotește. Îți va întoarce ceasul atunci când nu îl poți purta.

Avantajele unui ceas automatic

 • Avantajele ambelor lumi. Ceasurile automatice sunt la fel de complexe ca predecesorii lor mecanici - dar spre deosebire de un ceas mecanic manual, ele se auto-întorc.
 • Eficient. Fără baterie sau nevoia de a-l întoarce manual.
 • (Destul de) Puțin pretențios. Ideal dacă vei purta ceasul în fiecare zi.

Dezavantajele unui ceas automatic

 • Necesită întoarcere. Dacă nu mai porți ceasul, acesta nu se va mai întoarce singur și va pierde exactitatea. Apoi va trebui să fie întors manual prin rotirea coroanei.
 • Necesită întreținere. Întreținerea este de obicei necesară la fiecare cinci ani.

Ceasul cu quartz

Iată ceasul care a schimbat istoria. Ceasurile cu quartz au debutat în anii 1960 în Japonia. În anii 1980, ceasurile cu quartz au eclipsat ceasurile mecanice tradiționale. Ceasul cu quartz alimentat de baterie este practic un computer mic care se bazează pe impulsuri electrice - mai degrabă decât pe întoarcerea manuală - pentru a menține timpul.

Este denumit după bucata de cristal de cuarț din motorul electronic. Acest cristal este un conductor, reglând curentul dintre baterie și circuitul electric.

Spre deosebire de un ceas mecanic, un ceas cu quartz poate fi digital sau analog. Un ceas digital cu quartz afișează ora numeric pe un ecran LCD, în timp ce un ceas analog are limbi tradiționale.

Deoarece un ceas cu quartz este alimentat de o baterie, minutarul acestuia se mișcă în „tic-uri” individuale. Acest lucru diferă de mișcarea lină, acționată de roți, a unui ceas mecanic.

Avantajele unui ceas cu quartz

 • Accesibil. Ceasurile cu quartz sunt mult mai ieftine de fabricat și întreținut decât cele mecanice sau automatice.
 • Ușor de utilizat. Nimic de întors regulat și nimic de întreținut. Doar schimbarea bateriei atunci când este nevoie.
 • Precis. Datorită componentelor electronice ceasul cu quartz este cel mai precis cronometru în comparație cu alte tipuri de mecanisme ale ceasurilor. Majoritatea ceasurilor cu quartz de înaltă calitate pierd doar aproximativ 1-2 secunde pe lună.
 • Durabil și puțin pretențios. Alimentarea pe baterie comparată cu a avea multiple parți componente în mișcare, face ceasul cu quartz să fie ușor de întreținut față de cesurile mecanice sau cele automatice.

Dezavantaje ale unui Ceas cu quartz

 • Un pic cam simplu Ceasurile cu quartz nu au complexitatea unui ceas mecanic.
 • Piese necesare. Bateriile nu durează pentru totdeauna.

În concluzie Ceasurile mecanice și automatice sunt apreciate de cunoscătorii și colecționarii ceasurilor pentru funcționarea interioară frumoasă și unică.

Ceasurile cu quartz sunt preferate de cei care au nevoie de precizie și fiabilitate.

Carcasele de ceas: ce trebuie să știm?

Marca și stilul unui ceas depind mult de materialele folosite la fabricație. Ceasurile de lux pot fi fabricate din metale prețioase de ultimă generație (aur, aur alb, aur roz) până la aliaje placate cu argint. Alte aliaje, cum ar fi cele din oțel inoxidabil, tungsten și titan, și-au făcut și ele loc în scena ceasurilor de mână de lux.

Ceasurile pentru scafandri și ceasurile sport trebuie să fie rezistente la elemente corozive, deci vor fi adesea fabricate din oțel inoxidabil sau titan.

Ceasuri de aur

Frumoase, clasice și ușor de remarcat, ceasurile de aur pentru bărbați sunt mai mult decât un cronometru. Reprezintă un status social. Dar aurul nu este ieftin. Este frumos și valoros, dar este, de asemenea, predispus la zgârieturi și pătare. Nu este ceva ce vei purta pe pârtia de schi.

Ceasuri de argint

Ceasurile de argint pentru bărbați sunt o raritate. Posibil pentru că argintul se murdărește ușor și majoritatea oțelului se poate da drept argint fără prețul ridicat. Argintul este, de asemenea, mai moale, se zgârie și se îndoaie ușor. Oțelul inoxidabil placat cu argint este mai comun și mai durabil.

Ceasuri din oțel inoxidabil

Ușor, rezistent la coroziune și foarte durabil, oțelul inoxidabil este unul dintre cele mai puțin costisitoare metale disponibile. Deși este adesea folosit pentru ceasuri sport sau modele „mai ieftine”, oțelul inoxidabil este la fel de ușor găsit în ceasurile de lux. La Trendhim vei găsi atât ceasuri din oțel inoxidabil argintii, cât și aurii.

Ceasuri din titan

Titanul are jumătate din greutatea oțelului și este de două ori mai durabil. Marele dezavantaj al titanului este prețul său.

Ceasuri din ceramica

Din punct de vedere al materialelor, ceramica constă în orice material anorganic, nemetalic și solid. Compuse din oxid de zirconiu, ceasurile din ceramică sunt la fel de elegante pe cât sunt de rezistente. Pe lângă faptul că sunt hipoalergenice, ceasurile din ceramică sunt rezistente la zgârieturi, pot suporta ani de uzură și nu se vor decolora la soare.

Geamul unui ceas

Cristalul - sticla care acoperă și protejează cadranul sau fața ceasului - este la fel de importantă ca materialul carcasei. De la plastic până la sticlă din cristal de safir, fiecare vine cu propriile sale proprietăți și preț. Consultă mai jos avantajele și dezavantajele fiecărui tip de geam pentru ceas.

1. Geamul ceasului protejează cadranul.

Ce este sticla minerală, acrilică și de safir în ceasuri? Este una dintre lele mai durabilă și rezistentă la zgârieturi?

Geam din sticlă mineral
Sticla minerală este unul dintre cele mai frecvente tipuri de sticlă utilizate pentru geamurile de ceas. Este mai rezistentă la zgârieturi decât acrilicul și mai accesibilă decât safirul. Nu este nimic în neregulă cu sticla minerală și o vei găsi pe o varietate de ceasuri - așa că nu lăsa faptul că este „sticlă tipică de ceas” să te păcălească în a crede că este subțire.

 • Oferă mai multă rezistență la zgârieturi decât acrilicul
 • Mai puțin reflectantă decât cristalul de safir
 • Mai puțin rezistentă la zgârieturi decât safirul
 • Greu de lustruit și poate să se ciobească sau să se spargă la impact

Geam din acril
Geamul de ceas din acril nu este deloc sticlă. Este plastic și este cunoscut și sub denumirea de plexiglas. Nu este un material foarte puternic, dar este utilizat pe scară largă datorită accesibilității sale și a faptului că poate fi ușor conturat pentru proiectare. Acrilicul poate fi lustruit pentru a îndepărta zgârieturile ușoare și nu se va sparge ca sticla de safir ... dar ai grijă la zgârieturile adânci.

 • Foarte accesibil
 • Foarte susceptibil la zgârieturi
 • Rezistență puternică la impact datorită flexibilității sale
 • Este posibil să pară că cadranul pare tulbure prin acril

Geam din cristal de safir
Când vorbim despre un ceas cu cristal de safir, vorbim despre un ceas de calitate. Cu excepția materialelor precum diamantele sau carbura de wolfram, sticla safir este unul dintre cele mai dure materiale de pe pământ. Acest material este ultra-rezistent la zgârieturi, dar se poate sparge la un impact extrem de puternic. Cel mai mare avantaj al ceasurilor cu sticlă safir este că sunt foarte greu de zgâriat.

 • Cel mai dur cristal de ceas disponibil
 • Extrem de greu de zgâriet
 • Vedere clară a cadranului - nu este tulbure ca acrilul
 • Fără acoperire antireflexivă poate fi prea reflectant pentru unii oameni
 • Se poate sparge sub impact foarte puternic

Sticlă safir cu curbură dublă sau simplă - Care este mai bună?

După ce te-ai decis la un ceas cu sticlă de safir, următorul pas este alegerea între curbura simplă sau dublă.

Un cristal cu o singură curbură este plat în partea de jos și curbat în partea de sus. S-ar putea să descoperi că o singură cupolă distorsionează vizualizarea cadranului ceasului, deoarece creează un obiectiv prin care trebuie să vezi pentru a citi ora.

O curbură dublă este rotundă în exterior și rotundă în interior (de aici și numele „curbură dublă”). Cu un cristal de safir cu curbură dublă, vei experimenta o distorsiune foarte mică sau inexistentă pe cadran.

Alte opțiuni pentru geamul de ceas:

 • Sticlă minerală de safir - Acest tip de geam de ceas este realizat prin acoperirea sticlei minerale cu un strat subțire de sticlă safir. Există diferențe uriașe între aceasta și sticla safir reală. Verifică întotdeauna descrierea produsului pentru a cunoaște materialul exact și consultă-te cu asistența pentru clienți dacă ai dubii.
 • Geam de ceas cu rășină - Unele ceasuri sunt descrise ca având geam din rășină. Acest tip de geam de ceas are proprietăți similare acrilul și este o opțiune accesibilă pentru geamurile de ceas.

Curele pentru ceas

Curelele și brățările pentru ceas pot varia enorm în funcție de stil, material și design, iar ele semnifică mult mai mult decât „cealaltă jumătate a unui ceas frumos”.

Când te decizi între o curea de piele sau una metalică, gândește-te unde veți purta ceasul și cu ce ținută îl veți purta. Cu costumul tău la birou sau teatru? În gradină? Pe pârtie? Vei avea nevoie de ceva care să se potrivească nu doar cu ținuta ta, dar care să reziste lși a intemperii.

Mărimea încheieturii tale contează și ea. O încheietură mică poate fi îngreunată de o curea metalică, chiar dacă are aceeași dimensiune ca și cureaua din piele.

Brățări metalice pentru ceas

Ca și în cazul carcasei, o curea metalică poate fi realizată din aur, oțel, titan sau orice alt metal și este de obicei ținută în loc cu o clemă metalică. Brățările metalice pot fi realizate din zale sau plasă. La fel ca și carcasele, brățările metalice sunt durabile, dar ușor de zgâriat. În funcție de metal, acestea sunt, de asemenea, mai scumpe de înlocuit.

Curele de ceas din piele

Ceasurile pentru bărbați cu curea din piele sunt cele mai obișnuite ... dar obișnuit nu înseamnă plictisitor. Curelele din piele pot fi făcute din orice piele de animal, de la vacă la crocodil, și se pot asorta cu aproape orice cadran de ceas.

Pielea este clasică, confortabilă și sigură pentru cei cu alergii la metal. Curelele din piele sunt rezistente, ușoare pe încheietura mâinii și elegante. Celălalt lucru grozav despre piele este că adaugă o notă de caracter vintage look-ului tău. Curelele din piele pot fi realizate într-o varietate de moduri - simple, în relief, rigide, cusute sau colorate.

Curele de ceas din material textil

Materialele sintetice sunt în general accesibile, cu întreținere redusă și confortabile la purtare. Nailonul este un material excelent pentru îmbrăcămintea sportivă. Este extrem de durabil și rezistent la apă, UV și șoc. Și dacă îți place culoarea, ai opțiuni nelimitate cu o curea de ceas din material textil!

Cel mai comun tip de curea din material textil este cureaua NATO. Concepută pentru uzura militară în anii '70, cureaua de ceas NATO este o curea dintr-o singură piesă care poate fi schimbată cu ușurință prin îndepărtarea celor două telescoape cu arc atașate ceasului.

Perlon-ul este o altă curea din țesătură foarte populară. Aceste curele din nailon bine țesute sunt groase, dar surprinzător de respirabile.

Concluzia Ceasurile sport pentru bărbați au în general curele din cauciuc sau metal. Ambele sunt sunt rezistente și impermeabile.

Curelele metalice, pot fi accesorii șic.

Pielea pur și simplu nu e ce trebuie pentru un ceas care va avea de a face cu apa sau transpirația, dar este o alegere bună pentru ocazii mai elegante.

Asigură-te că alegi curele interschimbabile (dacă este posibil). Acestea prezintă telescoape cu eliberare rapidă, care fac ca schimbarea de la piele neagră la piele maronie să fie extrem de rapidă!

Funcții suplimentare ale ceasurilor

O funcție este o caracteristică care indică orice altceva decât timpul. O funcție a ceasului poate include data, un cronograf (cronometru), fusurile orare, temperatura, o alarmă, un tahimetru, vizualizator de fază lunară sau calendar.

Funcții pentru afișarea datei

 • Fereastra pentru dată - O mică deschidere care arată data (de obicei lângă ora 15:00).
 • Dată mare - O fereastră ușor de citit care arată data în cifre mari.
 • Rotița pentru dată - Un arătător central cu o săgeată care indică data de-a lungul bandei exterioare a cadranului.

Funcțiile mai detaliate ale datei pot arăta ziua săptămânii, luna, un calendar anual sau chiar o ecuație a timpului real vs a timpului solar.

Funcțiile unui cronograf

Un cronograf este un mic cronometru încorporat în mecanismul ceasului.

 • Cronograf cu unul sau cu două butoane* - Dispune de un buton de pornire, oprire și resetare.
 • Cronograful Flyback - Acesta diferă ușor de un cronograf obișnuit. Într-un cronograf flyback, poți utiliza butonul de resetare fără a mai fi nevoie să oprești cronograful.
 • Ratrapantă de cronograf - Îți permite să măsori doua evenimente care încep în acelaşi timp, dar care au durate diferite. În timp ce un arătător este sincronizat, celălalt poate fi oprit, pornit sau resetat la zero.
 • Tahimetru - Uneori inscripționat în jurul marginii unui ceas analog, un tahimetru calculează o viteză pe baza timpului de deplasare prin conversia timpului scurs (în secunde pe unitate) în viteză (în unități pe oră). De asemenea, poate măsura distanțe pe baza vitezei.

Funcții suplimentare pentru călătorii

Fie că sunteți un un zburător experimentat sau doar un tip cu fascinație pentru fusuri orare, aceste 2 funcții importante ți-ar putea face călătoria mult mai ușoară.

Ceas cu două fusuri orare & Ceas GMT
 • Funcție pentru fus orar dublu - Ceasurile Dual Time îți permit să vezi ora în 2 fusuri orare diferite. De aici provine numele „timp dual”. Super inteligent, nu? Această funcție este alimentată de aceeași mecanism și are un cadran principal și un cadran secundar. Majoritatea ceasurilor dual time utilizează un ceas de 24 de ore pe cadranul mai mic și un ceas de 12 ore pe cadranul principal mai mare. Această funcție este grozavă atunci când călătorești între fusuri orare și te va informa întotdeauna care este ora de acasă ... sau ora aici la Trendhim, dacă vrei să știi.
 • Funcție GMT - Ceasurile cu o funcție GMT (ora universală) îndeplinesc aceeași funcție ca un ceas dual time (indică ora în 2 fusuri orare diferite) cu bonusul de a urmări al treilea fus.
  Majoritatea ceasurilor utilizează un interval de 12 ore pe cadran. Aceasta înseamnă că indicatorul orelor înconjoară cadranul de două ori pe zi (24 de ore). Odată cu funcția GMT, ceasul va avea încă un indicator orar care se deplasează o dată în jurul cadranului și face referire la indecșii de 24 de ore situați pe lunetă.
  Pentru a citi al treilea fus orar cu funcția GMT, rotește luneta în funcție de diferența dintre GMT (Greenwich Mean Time) și ora pe care vrei să o afli. Pentru majoritatea călătorilor, este suficient un ceas cu două fusuri orare. Dar dacă ești expert în matematică, ai de urmărit de 3 fusuri orare sau doar vrei o provocare, optează pentru funcția GMT.

Diverse funcții

 • Fazele lunii - Afișează luna plină,primul și ultimul pătrar sau luna nouă.
 • Rezervă de mers - Afișează cantitatea de energie rămasă într-un ceas mecanic sau automatic (conform tensiunii arcului principal).
 • Alarmă
 • Repetiția de minut - Sună la timpul setat prin activarea unuei piese glisante pe cadranul ceasului mecanic.
 • Tourbillon - În general, o caracteristică a ceasurilor mecanice mai vechi, un tourbillon este conceput să contracareze efectele gravitației atunci când ceasul este blocat într-o anumită poziție.

Ce înseamnă inscripția ATM de pe un ceas?

Dacă te-ai uitat vreodată pe spatele ceasului, probabil că ai văzut inscripționate literele ATM și termenul „rezistent la apă”.

ATM este o abreviere pentru „Atmosfere” și înseamnă rezistență la apă - nu trebuie confundat cu bancomat. Indiferent câte butoane apeși ... ceasul tău nu va scuipa bani.

Rezistent la apă nu înseamnă impermeabil. Înainte de a te scufunda în apă, consultă schița de mai jos și vezi exact cât poate rezista ceasul tău.

 • 3 ATM / 3 bari / 30m / 100ft - Ceasul tău poate rezista la ploi, stropiri accidentale, spălarea mâinilor și spălarea mașinii (atâta timp cât nu îl îneci în apă).
 • 5 ATM / 5 bari / 50m / 165ft - Ceasul tău poate rezista la aceleași lucruri ca un ceas de 3 ATM + este potrivit pentru o scurtă tură de înot și pentru un duș. Nu lua un ceas de 5 ATM pentru scufundări și nu îl purta la sporturi nautice. Schița de mai sus spune să nu înoți ... asta este doar pentru a-ți menține ceasul în siguranță și pentru a evita deteriorarea ceasului.
 • 10 ATM / 10 bari / 100m / 330ft - Împreună cu beneficiile ceasurilor 3ATM și 5ATM, un ceas de 10 ATM este potrivit pentru majoritatea sporturilor acvatice, înot, surfing și snorkelling. Nu este rezistent la apă pentru scufundări.
 • 20 ATM / 20 bari / 200m / 660ft - Ceasul tău este potrivit pentru înot, scufundări și sporturi nautice cu impact ridicat. Și orice baie lungă și relaxantă pe care o planifici.

*Barii indică presiunea apei.

Când citești că un ceas că este rezistent la apă până la 100 de metri, asta nu înseamnă că poate ajunge la 100 de metri adâncime. Acest număr îți spune că ceasul poate rezista la o presiune egală cu cea de la 100 de metri adâncime. Cu alte cuvinte, nu lua ceasul rezistent la apă 3ATM (30 de metri) în următoarea ta excursie la scuba în Tahiti.

Ca regulă generală, nu merge la înot cu ceasul pus, cu excepția cazului în care scrie 10ATM sau mai mult pe spate.

Cum îmi găsesc ceasul de dimensiunea potrivită

Da, dimensiunea contează. Nu vrei un ceas cu o curea atât de largă încât să îți alunece de pe mână, sau un ceas cu o carcasă atât de mare încât să îți iasă din mânecă!

Dimensiunea curelei

Curelele majorității ceasurilor pentru costum și precum și ale ceasurilor sport au cataramă și găuri, ceea ce permite o ajustare ușoară. Unele curele metalice sunt compuse din zale, care pot fi adăugate sau îndepărtate.

Lățimea curelei se referă la distanța dintre clemele (găuri) unde cureaua se întâlnește cu ceasul. În general, o curea de ceas trebuie să corespundă distanței dintre interiorul clemelor de pe carcasa ceasului.

Lungimea curelei depinde de dimensiunea încheieturii mâinii și include două măsurători: capătul cozii (lungimea secțiunii lungi) și capătul cataramei (lungimea secțiunii scurte, cu excepția cataramei).

Lungimea este exprimată în milimetri, de exemplu - 120/70 mm.

Iată un ghid standard pentru alegerea unei lungimi de curele care să se potrivească încheieturii mâinii tale:

 • încheietura mâinii de 150 - 164 mm = curea de 120/70 mm
 • încheietura mâinii de 165 - 178 mm = curea de 125/75 mm
 • încheietura mâinii de 179 - 190 mm = curea de 130/80 mm
 • încheietura mâinii de 191 - 203 mm = curea de 135/80 mm
 • încheietura mâinii de 204 - 216 mm = curea de 140/85 mm
 • încheietura mâinii de 217 - 229 mm = curea de 145/90 mm

Dimensiunea Carcasei

În timp ce un cadran supradimensionat care îți iese din mânecă este incomod și neatractiv, o carcasă prea mică va face dificilă citirea orei (și îți va face și încheietura să arate enorm).

O carcasă de ceas trebuie să se potrivească cu proporțiile tale - nu prea voluminoasă și nu prea delicată.

Pentru majoritatea bărbaților, o carcasă de ceas bună măsoară între 34 mm și 50 mm în diametru (măsurând pe fața ceasului dintr-o parte în cealaltă). Dacă ai încheietura mâinii deosebit de subțire sau îngustă, va trebui să te îndrepți spre un diametru mai mic de 40 mm. Orice ceas mai mare de 50 mm va ieși în evidență.

Grosimea carcasei

Ca regulă generală, grosimea carcasei ceasului este direct proporțională cu diametrul lui. Adică, cu cât diametrul este mai mare, cu atât carcasa este mai groasă.

Grosimea carcasei ceasului are mult de-a face cu designul său - în special tipul de mecanism. Ceasurile mecanice au nevoie de mult mai mult spațiu pentru angrenaje și rotițe. Numărul de funcții are, de asemenea, un impact asupra dimensiunii ... la fel ca și stilul general al ceasului.

Este o idee bună să alegi o carcasă de ceas care să se potrivească cu forma și dimensiunea încheieturii tale.

Ia în considerare dimensiunea brațului și cu ce vrei să porți ceasul. Un ceas pe care îl vei purta cu un costum ar trebui să fie suficient de subțire pentru a putea aluneca ușor sub manșeta ta.

Alegerea unui ceas care se potrivește nevoilor și dorințelor noastre revine fiecăruia din noi. Fiecare om este diferit. Unii dintre noi doresc doar ceva care să ne cronometreze timpul la sală sau să ne îndrepte în direcția casei atunci când suntem în drumeții. Unii își doresc calitatea artizanală a unui adevărat ceas mecanic. Iar unii își doresc un accesoriu elegant (poate cu un pic de strălucire) pe care să-l poarte la un eveniment formal.

Un ceas bine realizat poate deveni cu ușurință un accesoriu de nelipsit când pleci de acasă. Și când vine vorba de a arăta ora, nici cel mai recent smartphone nu se va compara cu el.

Tu au întrebat – Noi am răspuns

Ar trebui să cumpăr un ceas mecanic?

Tipul de ceas care ți se potrivește depinde de factori precum: unde îl vei purta, cât de des îl vei purta, și de asemenea de nevoi și gust personal.

Un ceas mecanic este ceasul clasic, ce se întoarce manual, acționat de rotițe și angrenaje minuscule. Un ceas cu quartz este ceasul modern alimentat de baterie, în timp ce un ceas automatic se află undeva între cele două.

Ceasurile mecanice sunt cele mai populare pentru cunoscătorii de ceasuri, și anume pentru că sunt atât de meticulos concepute. Pentru o descriere mai detaliată a fiecărui tip de ceas și a avantajelor și dezavantajelor acestora, uită-te mai sus pe pagină.

Cum cumperi ceasuri pentru bărbați online?

Ești deja pe Trendhim, deci poți cumpăra ceasuri apasând aici!!

Te va ajuta să filtrezi căutarea după materialul brățării/ curelei și tipul de mecanism.

Care sunt cele mai bune ceasuri sport?

Cel mai bun ceas sport pentru tine este cel care se potrivește cel mai bine tipului de activitate pe care o faci.

Dacă vei fi pe lângă sau în apă, vei dori un ceas impermeabil (sau rezistent la apă). Dacă activitățile în aer liber se limitează la drumeții și grădinărit, un ceas în stil militar sau un ceas sport clasic e ce îți trebuie.

Ce grosime a curelei de ceas ar trebui să cumpăr?

Grosimea unei curele de ceas are de-a face cu modul în care se potrivește pe încheietura mâinii. Când încerci pentru prima dată un ceas, ia în considerare dimensiunea carcasei ceasului, precum și dimensiunea și amplasarea urechilor pentru telescoape.

Dacă carcasa ceasului este mică, sau urechile sunt mici, o curea mare va arăta disproporționată. Același lucru este valabil și pentru urechile mari și pentru o carcasă mare.

Regula generală - Ideal, caută o curea de ceas cu aceeași grosime ca urechile, însă nu mai groasă decât carcasa.

Ce ceasuri se potrivesc unei încheieturi mici?

Dacă ai o încheietură puțin mai subțire, nu te îngrijora - există un ceas care să ți se potrivească.

O încheietură „mică” este în general una care măsoară mai puțin de 17 cm de jur împrejur. Pentru această dimensiune, vei avea nevoie de un ceas cu un diametru al carcasei sub 40 mm, o curea sau o brățară subțire și un volum minim. Lasă accesoriile voluminoase și alte caracteristici suplimentare pentru cei cu încheieturile groase.