Comandă până Miercuri 18 Decembrie, înainte de ora 16:00 - și vei primi pachetul înainte de Crăciun
politică de retur 365 zile pentru orice motiv
Transport 20 Lei - Gratuit peste 199 Lei
i
031 630 3501 - (zile lucrătoare 9 am - 5 pm)
Toate accesoriile
Accesorii costum
Bijuterii
Genți & Portofele
Rezultatele căutării pentru ""
Comandă până Miercuri 18 Decembrie, înainte de ora 16:00 - și vei primi pachetul înainte de Crăciun
Comandă până Miercuri 18 Decembrie, înainte de ora 16:00 - și vei primi pachetul înainte de Crăciun
Transport 20 Lei - Gratuit peste 199 Lei
i
Trendhim
×
Limbă:
Toate categoriile
Ace de cravată
Ace de rever
Batiste de buzunar
Bretele
Brățări
Butoni
Bărbierit
Ceasuri
Cercei
Coliere
Cravate
Curele
Cămăși
Eșarfe și fulare
Genți
Inele
Mănuși
Ochelari de soare
Papioane
Portofele
Pălării
Îngrijirea bărbii
031 630 3501
Zile lucrătoare 9 am - 5 pm

Butonii - Ghidul tău complet

Vei afla absolut tot ce trebuie să știi despre butoni, de la materialele folosite până la mecanismele de prindere, cât și cum să îi asortezi. Totul în 15 minute.

Butonii sunt mici accesorii decorative, folosite pentru a uni manșete, acele părți suplimentare de material de la încheietura unei cămăși elegante cu mâneci lungi. Indiferent dacă ești în căutarea primei tale perechi de butoni sau vrei să îți îmbogățești colecția, acest ghid te va familiariza cu diferitele feluri și materiale de butoni , cât și cum să îi asortezi.

Părți ale butonilor

Să vorbim despre aspectele tehnice pentru un moment. Dacă știi din ce părți sunt compuși butonii, nu numai că vei părea mai isteț la petreceri, dar te va ajuta și să înțelegi cum funționeză.

1. Partea frontală - este partea superioară a butonului, care adesea are un model, o piatră prețioasă, sau orice alt material
2. Partea fixă - este acea parte care trece prin găurile manșetelor și are la capăt o cheiță.
3. Cheița - este partea de jos a butonului, care se mișcă la 90 de grade pentru a fixa butonul și pentru a preveni alunecarea acestuia din găurile manșetelor.

Unele tipuri de butoni, cum ar fi cei cu lănțișor, cei tip fix cu bilă și butonii cu nod din mătase nu au cheițe și părți fixe, au fie un lănțișor, o parte curbată, sau o coardă drept mecanism de închidere și un design similar sau identic pe cealaltă parte.

Tipuri de butoni

Toți butonii au rolul de a uni manșetele. Dar la fel cum un costum se poate purta în diferite feluri tot așa și diverși butoni au diferite feluri de a ține unite mașetele.

Să explorăm diversele modele și tot ce trebuie să știi pentru a-i asorta corespunzător.

Butonii tip fix dintr-o singură piesă (Whaleback – whale = balenă)

Sunt numiți așa pentru ca mecanismul de închidere a manșetelor are forma unei cozi de balenă, acești butoni fiind atât practici cât și populari.

Folosiți acești butoni tip fix dintr-o singură piesă prin întoarcerea mecanismului de închidere într-o poziție verticală paralel cu partea fixă și strecoară-i prin găurile manșetelor. Pentru a-i fixa, doar mișscă mecanismul de închidere, cât să fie perpendicular cu pe partea fixă, și butonul tău va sta frumos și la locul lui.

 • Pro: Populari
 • Pro: Ușor de folosit
 • Pro: Ieftini
 • Contra: Nu rezistă mult de-a lungul timpului

Butonii tip fix dintr-o singură piesă sunt produși în serie, devenind astfel accesibili. De asemenea e foarte ușor să îi strecori și să unești manșetele.
Dar problema acest model este că, în funcție de calitate și de cât de des sunt folosiți, uzura asupra mecanismului de închidere poate avea ca rezultat deteriorarea sau ruperea acestuia. În plus, față de alte tipuri de butoni, doar o singură parte, cea frontală, este prezentabilă.

Butoni clasici cu închidere (Bullet back – bullet= glonț)

Denumiți astfel datorită mecanismului de închidere ce seamănă cu un glonț, aceștia par a fi un dispozitiv dintr- un film de acțiune - în ultima scenă, eroul și ticălosul se confruntă după ce și-au folosit toată muniția, și chiar în momentul decisiv, eroul ajunge la butonul lui, scoate un glonț, încarcă arma, și bam!

Dar nu sunt dispozitive periculoase. În schimb, ei au un mecanism de închidere în formă de glonț, de aici si numele.

 • Pro: Populari
 • Pro: Ușor de folosit
 • Pro: Ieftini
 • Contra: Nu rezistă mult de-a lungul timpului

Folosiți butonii clasici cu închidere prin fixarea sistemului de închidere paralel cu partea fixă. Strecoara-l prin găurile manșetelor și mișcă mecanismul în spate pentru a închide butonul.

Butonii clasici cu închidere sunt produși în serie, astfel devenind accesibili. Dar o presiune puternică asupra mecanismului de închidere poate face ca ei să se strice, în funcție de cât de des sunt folosiți și cât de bine sunt făcuți.

Butoni ficși tip țintă

Cum sugerează și numele, aceștia arată ca niște ținte, atrag mai puțin atenția decât alte modele mai îndraznețe.

Ambele fețe sunt prezentabile.

 • Pro: stil clasic
 • Pro: model pe ambele parți
 • Pro: de lungă durată
 • Contra: puțin mai greu de pus

Folosiți butonii ficși tip țintă prin înclinarea părții de jos într-o parte în așa fel încât să fie la un unghi de 90 grade spre găurile manșetelor. Strecoară, apoi îndreaptă din nou. Cam în același fel în care închizi nasturii la o cămașă.
Pentru ca sunt de tip fix, butonii tip țintă au tendința de a rezista mai mult. Aproape pentru totdeauna, defapt. De asemenea, deoarece ambele fețe au modele interesante, poți arăta că ești un bărbat cu stil când ceilalți îți vad partea de interior a manșetelor. Butonii ficși tip țintă au un aspect clasic.

Butonii cu lănțișor

Butonii cu lănțișor sunt unul dintre cele mai vechi modele, care există dinainte de Revoluția Industrială. Ei de obicei sunt făcuți din două fețe identice legate printr-un lănțisor.

Folosiți butonii cu lănțișor doar prin introducerea părții inferioare prin manșetă la un unghi corespunzător și apoi îndrepți.

 • Pro: stil tradițional
 • Pro: model pe ambele părți
 • Contra: puțin largi
 • Contra: nu snt ușor de închis

Datorită prinderii cu lănțișor vor fi un pic mai largi și vor avea astfel un stil diferit. Ambele părți ale unui buton cu lănțișor sunt decorative.

Butoni ficși cu bilă

Partea din spate a acestora are o bilă destul de mare, prinsă de o față decorativă fie printr-un lănțișor, fie printr-o parte fixă curbată.

Folosiți butonii ficși cu bilă prin înclinarea și împingerea părții mai mici prin găurile manșetelor înainte de a o îndrepta.

 • Pro: model clasic
 • Pro: practic indistructibili
 • Contra: nu sunt ușor de închis

Butonii ficși cu bilă au un model mai tradițional, care vor rezista mai mult timp datorită faptului că nu au nici o parte care se mișcă. Totuși, sunt mai dificil de închis decât alte tipuri de butoni.

Butoni cu dublă închidere

Aceștia sunt probabil cel mai modern model de butoni, cu o închidere sigură datorită unui mecanism inovativ similar cu acela unui ceas de mână.

Folosiți butonii cu dublă închidere asigurându-te că butonul este în poziție dreaptă și apoi împinge-l prin manșete, deschizându-l din nou pentru a-l închide.

 • Pro: model contemporan
 • Pro: se închide foarte bine
 • Contra: ușoară curbare pentru închidere

Butonii cu dublă închidere sunt ușor și rapid de folosit după ce înțelegi cum funționează. Ambele fețe sunt identice, oferind un interes vizual pe oricare parte a mânicii tale. Au un aspect contemporan și ar putea să nu se potrivească cu o ținută mai tradițională.

Butoni cu nod din mătase

Confecționați în întregime din mătase, aceștia au doua noduri identice legate cu un șnur. Butonii cu nod din mătase sunt colorați și jucăuși, potriviți pentru ținute casual și nu pentru evenimente formale sau în medii de afaceri unde vrei să faci o impresie mai profesională.

Folosiți butonii cu nod de mătase, prin împingerea oricărui nod - amintește-ți, ambele părți sunt aproape mereu la fel - prin găurile de la manșete.

 • Pro: Informali
 • Pro: Accesibili
 • Contra: Nu vor rezista prea mult de-a lungul timpului

Aceștia sunt cei mai accesibili și casual dintre butoni. Dezavantajul este de obicei nu rezistă foarte mult și nu sunt potriviți pentru evenimente cu ținută obligatorie. Sigur nu o să fie dați ca moștenire de familie.

Materialele din care sunt confecționați butonii

La fel ca orice alte bijuterii sau accesorii bărbătești, butonii pot fi confecționați dintr-o varietate de materiale.

Să studiem puțin cele mai des folosite materiale. Se poate întâmpla ca toate materialele de mai jos să apară pe oricare față a butonilor făcuți din diferite materiale. Cu alte cuvinte, butonii din oțel inoxidabil pot avea o inserție de alt material.

Butoni din oțel inoxidabil

În afară de avantajul evident--și atractiv—de a nu rugini, oțelul inoxidabil are un luciu cenușiu care nu se încadrează în cercul cromatic, fiind astfel e ușor de asortat, facându-l o opțiune “sigură”.

În funcție de model, cei din oțel inoxidabil au un aspect simplu, aproape industrial. E ca un nonsens-Sunt-aici-sa-rezolv-lucrurile-și-să-nu-mă joc cu vorbele. Oțelul inoxidabil rezistă foarte mult.
Dacă poți alege, întoteauna să alegi oțelul inoxidabil chirurgical—este hipoalergenic.

Butoni din titan

Numit după titanii din mitologie, titanul este un metal cu durată îndelungată de viață și biocompatibil.

Titaniul este un adaos destul de nou la metalele folosite pentru bijuterii. Și astfel, are o apariție mai modernă, pe care o reflectă majoritatea modelelor. La fel ca oțelul inoxidabil și argintul, are un ton gri neutru care e în afara cercului cromatic , fiind astfel ușor de asortat.

Butoni din platină

Platina este un metal prețios alb argintiu care este folosit des pentru bijuteriile bărbătești.
Platina este hipoalergenică și, spre deosebire de argint, nu se pătează.

De asemenea se lustruiește frumos, ca alte metale argintii, și nu e greu de asortat.

Butoni din cupru

Cuprul are un ton plăcut cald. Este mai închis la culoare ca aurul și arată mai puțin formal. Butonii din cupru nu sunt atât de uzuali ca cei din aur și argint.

Tonul galben roșiatic al cuprului înseamnă că ar trebui asortat cu atenție. Cuprul pur va dezvolta un strat închis la culoare cu timpul, care poate avea chiar și porțiuni verzi. Acest lucru face ca butonii să aibă un șarm special vintage care, în funcție de gusturile tale, s-ar putea să ți se potrivească sau nu.

Butoni din bronz

Cu o nuanță roșiatică mai pală decât în cazul cuprului, și bronzul este colorat în nuanțe calde. Este undeva între aur și cupru.

Ca și cuprul, bronzul se murdărește și apare la suprafața sa un strat închis la culoare, ce necesită puțină gândire când se asortează.

Butoni din argint 925

Argintul este asemănător oțelului inoxidabil, dar cu un luciu puțin mai cald. A apărut cu mult înaintea oțelului inoxidabil și a fost asociat mereu cu eleganță și bun gust.

Din nou, fiind în afara cercului cromatic, este foarte ușor de asortat și nu ar trebui să ai probleme să îl porți la costumele și cămășile pe care le ai deja. Alege argint 925 în locul argintului pur. Este mai stralucitor, mai puternic, și își păstrează stralucirea mai mult timp.

Butoni din aur

Aurul întotdeauna a simbolizat statut social, prosperitate și eminență. Când este vorba de butoni, sigur spune ceva. Spre deosebire de argint, aurul are mai mult o culoare galbenă decât un ton neutru și ar trebui asortat cu multă grijă.

Butonii din aur ar trebui afișați în situațiile când vrei să faci o impresie puternică, cum ar fi întâlniri importante de afaceri, nunți, sau alte evenimente deosebit de formale.

Butoni din aliaj metalic

Fabricați dintr-un amestec de metale, butonii din aliaj metalic sunt de obicei lustruiți să arate ca argintul sau oțelul inoxidabil, dar pot avea de asemenea un finisaj asemănător aurului. Abundența de materiale și producerea lor în masă fac din butonii din aliaj metalic să fie foarte accesibili.

Dacă nu dispui de un buget pesntru piese sofisticate sau dacă ești la prima pereche de butoni, cei din aliaj metalic sunt o bună metodă de a testa apele înainte să te aventurezi la adâncimi mai mari.

Butoni din mătase

Mătasea este o fibră naturală, produsă în faza de cocon a unor larve de anumite insecte. Poate fi vopsită în orice culoare și este potrivită situațiilor informale, fie la birou sau orice altă adunare unde vrei să arăți bine fără să fii prea formal.

Mătasea se poate destrăma și nu rezistă la fel de mult ca unele dintre alte materiale. Pe de altă parte, este foarte accesibilă.

Materialele pentru elementele decorative ale butonilor

Acum că am trecut prin materialele din care sunt confecționați butonii, să studiem puțin și materialele cele mai uzuale folosite pe partea frontală a butonilor.

Material textil

Butonii cu material textil sunt fie un model tip fix dintr-o singură piesă, fie cu închidere clasică și au material textil pe partea din față.

Materialul textil înseamnă ca au au un aspect mai relaxat care este potrivit pentru mediile informale.

Email & sticlă

În mod tradițional, acestea sunt făcute prin aplicarea manuală de sticlă colorată fin mărunțită pe un anumit model. Butonul este apoi plasat în cuptor, înainte ca un alt strat să fie adăugat. Procesul este repetat de mai multe ori, cu o lustruire finală pentru a crea o suprafață foarte lucioasă și atractivă. Cum butonii cu email și sticlă vin în toate combinațiile de modele și culori, ar trebui să fie asortați individual, și ar putea sau nu să fie potriviți pentru medii formale, în funcție de model.

E nevoie de foarte multă muncă în realizarea unor butoni de email de calitate și acest lucru este reflectat în prețul lor. Alege o pereche cu care vei fi fericit mulți ani de acum înainte. Sau chiar o pereche pe care un nepot ar fi fericit să o moștenească într-o zi.

Pietre prețioase & Semi-prețioase

Orice de la rubine extravagante și smaralde până la pietrele semi-prețioase gata disponibile pot împodobi partea din față a unui buton.

În afară de profunzime și strălucire, pietrele corespund culorilor și ar trebui asociate în conformitate cu acest lucru. Dacă nu ești duce sau episcop, asigură-te că știi ce faci când porți butoni cu pietre prețioase.

Lemn

Lemnul are un ton pământiu cald și întotdeauna are o textură unică granulată. Butonii de lemn, sau butonii cu o față din lemn sunt o metodă nemaipomenită de a aduce puțin stil rustic la o adunare semi-formală.

Ei sunt de asemenea o metodă bună de a arăta stil personal și exuberanță. Spre deosebire de alte materiale mai clasice, lemnul la butoni este destul de modern. Asortat corect, produce un contrast vizual uimitor. Totuși, nu întotdeauna este potrivit pentru medii formale.

Piele

Pielea are un farmec masculin, dur și este o manieră nemaipomenită de a-ți canaliza flerul personal.

La fel ca și lemnul, pielea are un farmec modern și este excelentă pentru a completa ocazional ținutele mai îndrăznețe, dar este considerată problematică pentru evenimentele cu ținută obligatorie.

Perle

Având partea superioară confecționată din o bucată de perlă, butonii cu perlă aduc o notă de eleganță clasică pentru domni.

O pereche grațioasă de butoni din perle asortați cu un costum elegant pot face o impresie puternică si de durată. Aceștia sunt de asemenea tipul de butoni care sunt moșteniți de la o generație la alta și sunt prețuiți.

Cum se pun butonii

Pentru aceia care nu știu, iată aici pașii pentru a pune butonii.

 1. Începe cu cămașa ta cu manșete foarte lungi întinse
 2. Împăturește mânicile.
 3. Pune dispozitivul de închidere al butonilor în poziție verticală, și împinge-l prin primele 2 straturi de material.
 4. Strecoară butonii prin celelalte două straturi de material. Pentru un total de 4 straturi.
 5. Întoarce dispozitivul de închidere înapoi.
 6. Fii mândru și bucură-te. Ai terminat.

Tipuri de manșete

Pentru a-ți ușura viața, următoarele ilustrații îți arată chiar toate tipurile diferite de manșete care există, bine poate nu chiar toate, dar nu am mai găsit altele.
Citește materialul de mai jos și vei știi exact ce manșete merg cu ce butoni.

Manșeta cu nasturi

Manșetele cu nasturi sunt acelea pe care le vei găsi cel mai des la cămășile normale și de obicei au între 1 și 3 nasturi. Nu poți folosi butoni la manșetele cu nasturi.

Sunt cel puțin 9 tipuri de manșete cu nasturi

 1. Manșeta dreaptă cu nasturi dubli (există modele cu 1, 2 sau 3 nasturi)
 2. Manșeta în unghi cu nasturi dubli (există modele cu 1, 2 sau 3 nasturi)
 3. Manșeta rotundă cu nasturi dubli (există modele cu 1, 2 sau 3 nasturi)
 4. Manșeta continentală (același model poate fi văzut și la manșeta franțuzească, vezi mai jos)
 5. Manșeta plic
 6. Manșetă sub formă de con
 7. Manșeta din Napoli
 8. Manșeta cu butonieră
 9. Manșeta italiană

Manșetele franțuzești

Manșetele franțuzești sunt de două ori mai lungi decât manșetele normale și apoi sunt îndoite în sus. Ele nu se închid niciodată cu nasturi, dar în schimb trebuie prinse cu butoni. În mod tradițional, ele erau dantelate și se poate chiar să se fi desprins de la regalitate și de la cler. În trecut, erau purtate doar cu sqacouri, dar astăzi vei vedea bărbați care le poartă de sine stătătoare.

După numele lor, noi am fi zis că au cumva legătură cu Franța, dar acest lucru nu contează. Ceea ce este important aici este că atunci când apare numele de franțuzesc la o manșetă, înseamnă că aceasta este făcută pentru a fi folosită cu butoni.

Există 4 tipuri de manșete franțuzești

 1. Manșeta franțuzească dreaptă
 2. Manșeta franțuzească în unghi
 3. Manșeta franțuzească rotundă
 4. Manșeta franțuzească continentală

Manșetele speciale

Așadar, există manșetele cu nasturi, manșetele franțuzești și cele care nu se încadrează în nici o categorie.

Primele sunt niște manșete drepte transformabile. Ceea ce înseamnă că le poți folosi cu sau fără butoni, cum ai chef.

Al doilea model e manșeta ta cu nasturi pe care ai transformat- o într-o manșetă pe care o poți folosi cu butoni, ceea ce nu este ideal, dar dacă vrei neaparat sa-ți expui butonii, ar putea fi o opțiune bună. Deși ar trebui neaparat să găsești un croitor să îți facă ajustarea.

Există 2 tipuri de manșete speciale

 1. Manșeta tranformabilă
 2. Manșeta franțuzească făcută acasă

Asortarea butonilor cu restul ținutei

Trebuie să fii atent la culoare, model și eleganță când asortezi butonii cu restul ținutei tale.

Așa cum am menționat mai sus, modelele simple de butoni care au doar o culoare neutră cum ar fi negrul, albul, griul, bejul sau o nuanță argintie pot fi asortate ușor cu aproape orice. Deoarece aceste culori sunt în afara cercului cromatic .

Dar dacă vrei să încerci altceva, hai să ne uitam la câteva direcții pe care le-ai putea lua.

Asortarea prudentă

Dacă vrei să fii prudent, asigură-te că culoarea butonilor tăi se asortează la culoarea unei alte piese de îmbrăcaminte, sau poate chiar cu toată ținuta—în funcție de ceea ce porți. Deci dacă porți o cravată albastră , jachetă și pantaloni albaștri… da, alege-ți o pereche frumoasă de butoni albaștri .

Metalele care se asorteaza sunt întotdeauna o alegere bună. La fel ca în poza de mai sus, unde inelul , brățara , ceasul , butonii și acul de cravată sunt toate în tonuri de auriu.

Apoi este modelul și gradul de eleganță. Doar pentru ca ai o pereche de butoni cu diamante nu înseamnă ca ar trebui să îi porți la un grătar. De fapt, butonii cu diamante ar trebui să fie purtați doar la evenimente de seară, niciodată în timpul zilei. Probabil nu ar trebui să porți butoni cu un cap de schelet la o nuntă. Întotdeauna trebuie să ai bun gust.

Asortarea contrastantă

Dacă te simți mai încrezător, contrastul e o maniera nemaipomenită de a adăuga fler ținutei tale. Acel costum albastru? Asortează-l cu o pereche de butoni roșii. Ai putea de asemnea să te joci în jurul nuanțelor mai închise sau mai deschise. Așa că, un sacou albastru închis poate fi asotat cu o pereche de butoni albastru deschis. Totuși să citești despre teoria culorilor și să consulți Cercul nostru cromatic interactiv .

Asortarea jucăușă

Un costum negru imaculat asortat cu butoni cu cranii poate fi o alegere îndrăzneață, dar dacă o faci cum trebuie vei atrage toate privirile. Pe scurt, fă ceea ce vrei. Fă-ți de cap. Tu judeci până la urmă ce merge sau nu, atâta timp căt tu ești fericit cu felul în care arăți și nu vrei să fii în mod deliberat controversat, ar trebui să fii în regulă.

Când să porți ce?

Butonii ar putea părea ca o expresie subtilă de stil. Dar într-un mediu unde toată lumea are costum și cravată asemănătoare, ei pot face o declarație destul de puternică.

La serviciu

Există nenumărate tipuri de job-uri. De la un start-up relaxat la o funcție importantă într-o corporație unde calitatea ținutei tale poate face diferența între încheierea unui contract și a nu fi luat în serios, ceea ce porți spune foarte multe despre tine.

Dacă ești mare ștab, poți purta ceea ce vrei. Dar nimic nu se compară cu o pereche de butoni cu model clasic din argint, aur, perlă sau o piatră prețioasă pentru ca toată lumea să vadă cine este la conducere.

Dacă nu ești în vărful piramidei, păstrează butonii pentru ocazii speciale cum ar fi întâlniri cu clienții, conferințe și alte evenimente de afaceri importante. Cunoaște-ți locul: nu defila cu butoni cu safire și nu te lua la o întrecere de stil cu șeful tău.

Dacă ești într-o poziție mai cretivă, butonii sunt o manieră nemaipomenită pentru a-ți exprima originalitatea. De la Lego la Star Wars la un pachet de cărți, dacă nu ai gasit ceva care te reprezintă, nu ai căutat îndeajuns.

Dacă ești într-un mediu mai casual , butonii eleganți cu nod de mătase sau simpli , modelele mai puțin elaborate merg foarte bine.

Evenimente cu ținută obligatorie

Dacă te duci la o nuntă, gală, recepție, petrecere, sau bal, toată lumea se așteaptă ca tu să arăți cel mai bine și butonii sunt o manieră excelentă pentru a da acel ultim retuș grațios și rafinat ținutei tale. Atâta timp cât evenimentul nu cere în mod expres o ținută mai creativă, evită lucrurile cum ar fi pistoalele sau siluetele feminine pe butonii tăi sau modelele casual cum ar fi butonii cu nod de mătase.

Alege materialele clasice: argint, aur, email de bun gust, perle, pietre, etc.

Casual

Adunările și petrecerile sunt locuri nemaipomenite ca să îți arăți stilul unic. Aici poți scoate în evidență butonii cu cranii, butonii nautici sau să te joci între modelele cu lemn, piele, și alte noutăți.

Butonii corespunzători pot porni o conversație nemaipomenită. Distrează-te!

Curățarea butonilor

Ca să te bucuri de butonii tăi toată viața, trebuie să-i cureți si să-i păstrezi corespunzător. Cea mai ușoară metodă pentru a-i curăța este să folosești serviciile profesionale ale unui bijutier calificat. Dacă preferi să faci tu această treabă, tot ce ai nevoie pentru articolele de metal fără pietre este apă, un detergent ușor, o periuță de dinți cu peri moi, și o cârpă de bumbac pentru a usca.

O cârpă moale pentru a șterge bijuteriile este de asemenea o manieră ieftină și eficientă de a înlătura o pătare ușoară. Dacă butonii tăi au pietre prețioase, păstrați hidratarea la un nivel minim și nu folosiți soluții abrazive pentru a preveni zgâriturile. Bețișoarele cu vată înmuiate în apă oxigenată vor face bijuteriile să strălucească din nou. Accesoriile cu lemn și piele nu ar trebui să se ude. De fapt, dacă nu vrei să riști mucegăirea, pielea nu ar trebui niciodată să fie în medii umede.

Cum să-ți depozitezi butonii

Odată ce ți-ai curățat butonii, ar trebui să te gandești la o maniera potrivită de a-i depozita. Locul ideal de stocare este o cutie pentru butoni unde îi vei păstra departe de caldură și lumina directă a soarelui. Ajută și la prevenirea oxidării și pătării, care au loc ca reacție la oxigen. În mod ideal, păstrează fiecare pereche într-un compartiment separat, căptușit astfel încât să nu capete zgâreturi de la alte bijuterii.

Nu păstra butonii în zone umede sau în pungi de plastic ale căror materiale le-ar putea păta mai rapid. Îngrijirea corespunzătoare pentru accesoriile tale va merita și unele dintre ele vor putea deveni o moștenire minunată pentru generațiile viitoare. Vrei ca fiii și nepoții tăi să fie la fel de stilați ca tine, nu-i așa?

O scurtă istorie a butonilor

Purtăm cămăși de mai mult de șapte milenii, cam de când au apărut țesăturile. Dar doar recent—relativ vorbind—cămașa a devenit decorativă prin ea însăși.

De ce am început sa purtăm cămăși?

Cămășile au fost o lenjerie de corp care servea drept barieră între piele și hainele mai grele de pe deasupra, prevenind astfel murdărirea acestora.

În acele timpuri, să îți arăți manșetele era la fel de rău ca și dacă mergeai cu slițul deschis.

Și după aceea?

În jurul anilor 1500, bărbații au început să își lege împreună manșetele cu ajutorul unor funde înguste pe care le treceau prin găurile de la manșete.

Dar doar la începutul secolului al XVIII-lea unii dintre cei mai îndrazneți domni au început să folosească butoni legați de un lănțișor pentru a-și uni manșetele. Adesea acești butoni cu lănțișor aveau portrete în miniatură a unor figuri celebre sau a persoanelor dragi.

Manșetele de cămașă au început să fie rigide în momentul când s-a descoperit apretul la mijlocul secolului al XII-lea. Devenise dificil să forțezi nasturii prin găurile manșetelor și era nevoie de o soluție diferită.

Au apărut butonii

Butonii au rezolvat perfect problema manșetelor rigide. Și apoi când a venit revoluția industrială, popularitatea lor a explodat*, toată lumea de la clasa mijlocie până la elită purtând butoni în multe modele și din diverse materiale.

În zilele noastre, butonii sunt purtați la mai multe ocazii decât au fost vreodată ca o manieră de a ne exprima stilul și de a ne distinge de colegii noștri.

*În afară de o mică scădere de popularitate cam în jurul perioadei când a fost inventată cămașa sport cu nasturi în anii 1920.

Întrebări și răspunsuri

De ce sunt folosiți butonii?

Butoinii sunt folosiți pentru a lega sau fixa manșetele la cămăși cu manșete franțuzești. Acestea sunt camăși formale care nu au nasturi. Butonii completează aspectul lor ceremonios.


Cum alegi butonii?

Atunci când îți alegi butonii, ar trebui să te gândești unde îi vei purta. Dacă este o nuntă sau vreun alt eveniment cu ținută obigatorie, vei dori să arăți cu atât mai mult demn și formal. Modele din argint, aur, perle, pietre prețioase sau email sunt potrivite în astfel de situații.

Dacă e prima ta perechede butoni, îți recomandăm un model elegant din argint. Cu ei nu poți da greș.

Dacă îți extinzi colecția, poți alege orice îți dorești, în funcție de stilul pe care îl adopți formal sau casual.


Unde pe manșetă se prinde butonul?

Întâi, asigură-te că porți cămașa potrivită - și anume o cămașă cu manșete franțuzești. Ar trebui să aibă găuri speciale pentru butoni și nu nasturi.

După ce îndoi mâneca în așa fel ca manșetele să fie dublate, adu-le împreună, asigurându-te că găurile sunt aliniate. Apoi, introduci partea de jos a butonului prin toate cele patru găuri înainte de a le prinde.

Felul în care butonii sunt fixați depinde de mecanismul lor de închidere. Te rugăm să vezi secțiunea de mai sus pentru informatii specifice despre fiecare tip de butoni.


Cum porți butoni la un frac?

Pentru manșete, vezi secțiunea mai sus intitulată “Unde pe manșetă ar trebui să atașez butonul?”.

Dacă vrei să porți butoni ficși la o cămașă de frac, începe prin a împinge partea decorativă a acestora prin gaura din spate, și apoi partea din față. Ignoră nasturii—nu sunt necesari când porți butoni.


Cu ce fel de cămașă porți butonii?

Butonii sunt în mod tradițional purtați cu cămăși cu manșete franțuzești.

Acestea fiind spuse, orice cămașă care are găuri pentru butoni în loc de nasturi, sau în plus față de nasturi, poate fi purtată cu butoni.


Este bine să port butoni la un interviu?

Răspunsul este… depinde.

Pentru ce poziție dai inteviul? În ce companie? Este un startup ralaxat sau o corporație convențională?

Dacă vrei să inspiri stil, putere și demnitate, poți în mod sigur să porți o pereche de butoni și să-ți pui în valoare costumul. În acest caz, îți recomandăm să alegi butonii tradiționali și clasici cum ar fi cei din aur, argint (sau orice alt metal cu nuanță de gri sau neutră), cei cu perlă, cu o piatră prețioasă de bun gust, etc.

Dacă ai aplicat pentru o poziție mai creativă, butonii sunt o manieră nemaipomenită de a-ți arăta originalitatea.

Odată spuse acestea, unii intervievatori ar putea considera butonii pretențioși, așa ca ai grijă întotdeauna și încearcă să afli cât mai multe informații posibil despre companie și poziție pentru a te ajuta să iei decizia corectă.


Cu ce ar trebui să se asorteze butonii?

Nu este nici o regulă aici, dar sunt câteva lucruri care să te facă să pui în valoare butonii. Alegerile precaute dacă vrei să spui așa.

Culorile în afara cercului cromatic, precum alb, gri, negru, argintiu, sunt întotdeauna ușor de asortat.

Dacă mai porți alte accesorii metalice în afară de butoni, asigură-te ca acestea se asortează, de exemplu un ceas și un ac de cravată de aur, trebuie să se asorteze cu butonii tăi de aur.


Noile articole

Rezultate perfecte din prima: Sfaturi & Idei pentru gravare

Ghidul tău pentru gravarea cadourilor pentru el, astfel încât să obții un rezultat perect din prima încercare.

Cum să te imbraci pentru un interviu: Ghid pentru bărbați

Ghidul nostru complet te ajută să ai un aspect îngrijit și potrivit pentru fiecare interviu.

Bărbieritul umed – Ghidul tău complet

Niciun bărbat nu merită iritații de la ras. Află cum poți obține cel mai fin obraz în acest ghid cuprinzător despre bărb...

5 sfaturi pentru îngrijirea bărbii – direct de la bărbier

Tocmai ce este mai ușor să ai grijă de barba ta, cu aceste 5 sfaturi. De la când să o tunzi, până la cât ulei de barbă s...

Cum să porți o șapcă englezească fără să arăți plictisitor

Nu ești sigur dacă poți purta o șapcă englezească pentru bărbați? Îți vom explica totul și vă vom arăta cum să faci mai...

Cum să porți un papion (Corect)

Cum să legi un papion: un ghid pas cu pas pentru obținerea unui papion perfect de fiecare dată. Plus tot ce trebuie să ș...

Cum faci un nod de cravată: 30 de noduri diferite

Învață 30 de moduri diferite prin care poți face un nod de cravată – de la noduri clasice, la cele mai îndrăznețe.

Ce porți la o nuntă: Ținute pentru bărbați

Nu știi ce să porți când ești invitat la o nuntă? Vom îți vom explica totul - de la nunție cu cod vestimentar la nunțile...

Acesoriile pentru mire – Ghidul tău complet

Nunta ta este reprezintă șansă de a acorda mai multă atenție decât de obicei accesoriilor tale. Butoni, papioane, cravat...

Vezi toate articolele
Înapoi
Resetare parolă

Ura! Un e-mail a fost trimis către adresă ta. În curând te vei putea loga!

Ups! Am avea nevoie de e-mailul tău.Adresa de e-mail introdusă nu este validă.