Politică de retur de 365 de zile
Transport 29 Lei - Gratuit peste 249 Lei-
037 170 0172 - (zile lucrătoare 9 am - 5 pm)
Wish list
Coș

Cum să porți un ceas bărbătesc cu stil

Poartă-ți ceasul cu stil învățând cum să-l porți într-un mod corect. De la ceasuri elegante la ceasuri casual, acest ghid complet îți arată tot ceea ce trebuie să știi pentru a-ți îmbunătăți stilul instant.

Știi că trebuie să îți asortezi cureaua cu pantofii? Este cam aceeași regulă și în cazul ceasurilor.

Bineînțeles, regulile se aplică mai ales evenimentelor formale. Din punct de vedere tehnic, ești liber să porți ceasul cu orice tip de îmbrăcăminte (inclusiv încălțăminte) dorești. Dar pentru cei care vor să urmeze reguli de bună etichetă și stil, asortarea ceasului cu ținuta poate diferenția bărbații de băieți.

Ține minte – ceasul este un accesoriu. Ar trebui să-ți îmbunătățească aspectul, nu să-l domine.

Cum să asortezi un ceas la ținuta ta

Asortarea ceasului la ținuta ta nu trebuie să fie complicată - trebuie doar să te gândești cum să le asortezi.

Asortează metalele între ele – argintul cu argint, aurul cu aur. Vezi care sunt toate elementele metalice ale ținutei tale - catarama de la curea și pantofi, inelele, butonii - și potrivește-le cu ceasul tău.

Cureaua de ceas este și ea importantă. La fel ca pantofii și cureaua, cureaua de ceas din piele ar trebui să se potrivească cu celelalte accesorii din piele din ținuta ta. O curea de ceas din piele maro ar trebui purtată cu pantofi și curea din piele maro. O curea de ceas neagră ar trebui purtată cu pantofi și curea de culoarea neagră.

Același lucru este valabil și pentru stilul pantofilor. Pantofii eleganți merg cel mai bine cu un ceas elegant, în timp ce sneakers arată bine cu un ceas sport.

Cadranele de ceas de culoare deschisă sunt adesea potrivite pentru ținutele de zi, în timp ce cadranele de ceas de culoare gri, kaki, neagră sau maro sunt mai potrivite pentru ținutele de seară.

Pe care încheietură ar trebui un bărbat să poarte ceasul?

Unele surse spun că un bărbat ar trebui să poarte ceasul pe mâna sa mai puțin dominantă.

Dacă ești dreptaci, poartă ceasul pe mâna stângă și vice versa. Logica de aici este că ceasul nu va fi mișcat la fel de mult, ceea ce ar putea maximiza durata sa de viață. De asemenea, înseamnă că vei putea să verifici cât este ceasul în timp ce utilizezi mâna dominantă pentru alte activități... precum a scroll-ui pentru a citi acest articol.

În mod tradițional, un ceas ar trebui să fie purtat suficient de lejer pentru a permite utilizarea deplină a încheieturii mâinii. Cadranul ceasului trebuie să stea lângă ulna (osul de la exteriorul încheieturii mâinii). Ceasul tău nu ar trebui să iasă de sub manșeta cămășii atunci când stai confortabil. Ar trebui să apară numai atunci când brațul tău este îndoit.

Doar o atenționare - nu purta ceasul peste manșeta cămășii.

Tipuri de stiluri de ceas

Ceas elegant/de lux

Acum mai mult ca niciodată, ceasurile elegante sunt piesa ta de glamour. De obicei, au cadranul îngust și o curea potrivită, îngustă. Cadranul este de de obicei simplu și minimalist (fără cronografe fanteziste sau faze lunare).

Când să porți un ceas elegant

Dacă vrei să deții un singur ceas, nu vei da greș cu un ceas elegant. Frumusețea ceasului elegant stă în versatilitatea sa, va arăta la fel de bine și cu un costum, dar și cu blugi.

Este ceasul potrivit pentru un look smart, formal, sau pentru când dorești să faci impresie bună prin a arăta bine.

Un ceas elegant îți va îmbunătăți aspectul instant. Îți va transforma costumul din unul sobru în unul suav. Este, de asemenea, bun pentru ținutele casual de weekend.

Ceas tip militar

Denumit inițial ceas de tranșee, ceasurile de tip militar sunt concepute pentru a rezista condițiilor extreme. Sunt dure, solide și te țin mult timp. De asemenea, sunt concepute pentru a putea fi citite noaptea, așa că au cadrane mari, foarte lizibile, cu indici fosforescenți, cadran negru cu contrast ridicat și nemere albe. Ceasurile supradimensionate sunt deosebit de populare printre piloții militari.

Având drept scop funcționalitatea ridicată, carcasa este de obicei din oțel inoxidabil și cureaua este din piele sau pânză.

Al doilea tip de indicatori, denumiți "hacking" au apărut o dată cu aceste ceasuri tip militar. Reprezintă o funcție care oprește minutarul atunci cand tragi coroana în poziția de setare a timpului, permițând purtătorului să seteze al doilea tip de indicatori orari. Aceată funcție a fost dezvoltată pentru ca soldații să își poată sincroniza ceasurile unii cu ceilalți.

Ceasurile de câmp sunt de obicei acoperite cu PVD negru, verde sau gri. PVD (depunerea fizică a vaporilor) implică vaporizarea unui material (cum ar fi nitrura de titan aluminiu) și legarea acestuia cu materialul curelei de ceas pentru a-l face mai durabil și mai atractiv. Carbonul de tip diamant (DL) este un tip de acoperire aplicată PVD și este de obicei neagră sau gri.

Când să porți un ceas tip militar

Cu un design rezistent, un ceas tip militar îți va servi bine în condiții solicitante, cum ar fi terenul de sport, drumețiile sau în grădină (da, și grădinăritul este dur!).

Este, de asemenea, accesoriul tău pentru ținutele de zi cu zi. Cu linii simple și robust - Combină-l cu blugi și tricou și vei fi gata pentru orice. Va merge bine cu cizmele de lucru și nu va arăta nelalocul lui nici cu blugi și trening. Doar nu-l purta cu ținuta black-tie.

Ceas sport/Ceas de scufundări

James Bond a făcut celebru acest tip de ceas. Ceasul modern pentru scufundări a fost conceput pentru a oferi scafandrilor o cronometrare precisă a sursei de aer rămase. Majoritatea ceasurilor de scufundare sunt rezistente la apă până la cel puțin 100 de metri.

Un ceas sport, conceput mai degrabă pentru înot decât pentru scufundări, poate fi impermeabil, dar la adâncimi mai mici.

Ceasurile de scufundare sunt de dimensiuni medii, cu cadran mare și, în general, fabricate din metale rezistente la coroziune, cum ar fi oțelul inoxidabil. Sunt suficient de smart și versatile pentru a fi folosite pentru ocazii casual sau formale.

Ceasul cronograf (din punct de vedere tehnic, un ceas sportiv) a fost inventat când regele Franței Ludovic al XVIII-lea a dorit un cronometru precis pentru cursele sale de cai. Astăzi, ceasul sport modern este un accesoriu obligatoriu pentru marinari, alergători, excursioniști, alpiniști, bicicliști și pentru bărbatul care dorește să facă ca fiecare secundă a zilei sale să merite trăită.

La fel ca ceasul de scufundări, ceasul sport este cel mai potrivit pentru activitatea fizică și poate prezenta funcții adiționale, cum ar fi monitoarele de ritm cardiac, altimetre, barometre, busole și urmărirea GPS.

Când să porți un ceas de sport sau un ceas de scufundare

Multe ceasuri sport sunt suficient de elegante încât să se extindă la „smart-casual” sau chiar la un accesoriu la modă și sunt perfect acceptabile pentru orice, de la ținute de birou până la cele pentru cumpărături și călătorii.

Conform tradiției, ceasurile de scufundare și costumele nu se potrivesc niciodată. Voluminozitatea mare a unui ceas de scufundări pur și simplu nu funcționează cu liniile netede ale unui costum. Dacă ești Agentul 007 și doar ce ai înotat până la un cazino din Macau - atunci poți face orice dorești.

Ceas aviator/Ceas de pilot

Ceasurile pentru piloții Royal Air Force, ceasurile aviator sunt similare cu ceasurile militare. De obicei, sunt de dimensiuni medii până la mari și au un cadran supradimensionat cu cifre îngroșate pentru o citire ușoară în condiții nefavorabile. Vei găsi simbolul de triunghi și două puncte la ora 12 pe majoritatea ceasurilor aviator. Funcția fosforescentă permite piloților să găsească rapid ora 12 și să vadă cât este ceasul.

Unele modele au o ramă rotativă cu marcaje pentru 60 de minute și o fereastră pentru dată. Cronografele de pe ceasurile aviator includ de obicei o configurație pentru intervale de 30 de minute, 12 ore și 60 de secunde pentru a permite sincronizarea ușoară.

Când să porți un ceas aviator

Acesta este un ceas excelent pentru tot felul de scopuri. Deși inițial a fost conceput pentru a fi folosit în timpul acțiunii, acesta va face trecerea pentru ținutele de zi cu zi, călătorii sau întâlniri casual. Și dacă este un design deosebit de elegant, îl poți purta și cu o ținută formală.

Ceasul digital

Un ceas analogic arată ora cu limbi indicatoare, însă un ceas digital are un ecran LED care arată ora în cifre. Majoritatea ceasurilor digitale au un afișaj de șapte segmente și o curea de plastic sau cauciuc.

Deși orice este digital ar părea o invenție relativ modernă, ceasurile de mână mecanice digitale există încă din anii 1920.

Cu toate acestea, primul ceas LED nu a apărut decât în 1970. Primul ceas digital a fost inspirat din filmul științifico-fantastic din 1968 ‘2001: Odisee spațială’. LED-ul digital a rămas destul de scump până în 1975, când o companie din Texas a început să producă în masă ceasuri LED din plastic.

Când să porți un ceas digital

Conform experților în stil, un ceas digital este strict casual. Asta înseamnă ținute casual, de antrenament sau de relaxare cu tricou și sneakers.

Discuție de petrecere: Istoria ceasurilor de bărbați

Deși ceasurile de mână există încă din secolul al XVIII-lea, acestea au fost inițial considerate un accesoriu feminin și purtate aproape exclusiv de femei.

Bărbații puteau și ei citi ora deoarece ceasurile de buzunar erau la modă. Acești micuți cronometri erau (așa cum sugerează și numele) transportați în buzunar și fixați pe veste, rever sau curea cu un lanț sau curea de piele.

Trecerea de la ceasul de buzunar la ceasul de mână a început când o companie londoneză a creat primul design cu „brățară de ceas” în 1893, dar trendul nu a fost de succes până la începutul secolului al XX-lea. Apariția războiului a fost un motiv suficient de bun pentru a purta un ceas la încheietura mâinii. Războiul nu este un loc unde să bâjbâi în buzunar pentru a verifica ora. Soldații aveau nevoie să-și sincronizeze mișcările în luptă.

Atunci a fost introdus la scară mare ceasul de mână. Funcțional, la modă și plin de potențial.

Deoarece erau folosite cu motive militare, primele ceasuri de mână pentru bărbați erau cunoscute sub numele de „ceas de tranșee”. Aveau forma clasică rotundă a ceasurilor de buzunar cu spate și capac frontal. Atunci puteau fi purtate pe încheietura mâinii cu un atașament gros de metal.

Având în vedere viteza cu care tehnologia se dezvoltă astăzi, ceasurile de mână pentru bărbați au făcut progrese destul de lente. Ceasurile mecanice erau singura alegere până în 1923, când John Harwood a inventat primul ceas automat. Abia în anii 1950 au fost create ceasurile electronice, urmate de ceasul cu cuarț din anii 1970.

Desigur, stilul s-a dezvoltat mult mai dinamic. Clasicul ceas bărbătesc din piele și metal încă este predominant, dar există o varietate enormă de forme, culori, materiale și orice altceva vrei să ai la dispoziție... ca acest ceas super trendy din videoclipul de mai jos. Nu vei mai privi niciodată ora la fel.

Tu ai întrebat - Noi am răspuns

Brățara sau cureaua unui ceas pot fi interschimbabile?

Unele ceasuri moderne au fost proiectate cu opțiunea de a le putea schimba cureaua. Este minunat în cazul în care îți place să ai multă varietate în ținutele de zi cu zi sau dacă nu poți suporta gândul că nu ți se potrivește cureaua de ceas cu celelalte culori de la îmbrăcăminte.

Verifică dacă există curele cu telescoape cu schimbare rapidă. Acestea intră și ies cu ușurință și îți oferă opțiuni de stilizat.

Care sunt cele mai bune ceasuri pentru a le purta cu un costum?

Costumele sunt în general pentru ocazii formale, nu-i așa? Aici este momentul când vei putea purta un ceas elegant.

Gândește-te un moment la culori. Majoritatea ceasurilor elegante merg bine cu un costum bleumarin sau negru. Un ceas elegant cu o curea de piele neagră și o carcasă argintie, de exemplu, este o potrivit pentru tonuri întunecate, în timp ce o curea și un cadran argintii sunt grozave cu o cămașă albă și o jachetă neagră.

Costumele gri merg bine asociate cu un ceas complet negru sau chiar cu un cadran de ceas de culoare mai deschisă și curea maro.

Însă nu-ți fie frică să experimentezi! O curea de ceas colorată poate adăuga un pic de caracter unui costum în nuanțe întunecate.

Care sunt regulile pentru verificarea sau afișarea ceasului în public?

Este posibil să fi auzit că verificarea telefonului în timpul unei întâlniri romantice sau într-o întâlnire de afaceri este nepoliticos. Ei bine... la fel este și cu verificarea ceasului.

Dacă te uiți la încheietura mâinii fără niciun motiv aparent, poți sugera persoanei de lângă că ești ocupat și/sau cauți să scapi de compania acesteia. Deci, dacă situația nu impune acest lucru, bunele maniere dictează că ar trebui să îți verifici ceasul doar în privat.

Ce este un ceas minimalist?

Un ceas minimalist este un ceas conceput să nu facă mai mult decât să spună ora. Nu are funcții, clopote și fluiere fanteziste.

În acest sens, un ceas minimalist ar putea fi numit versiunea contemporană a originalului ceas de buzunar din secolul al XIX-lea - păstrător al timpului fără decorațiuni și care este de încredere.

În ce este diferit ceasul unui bărbat de cel al unei doamne? Cum poți face diferența?

Merită menționat faptul că ceasurile pentru bărbați se deosebesc, în general, de cele pentru femei prin mărimea lor - ceasurile pentru femei sunt mai mici decât cele pentru bărbați, cu caracteristici mai fine.

Ceasurile pentru bărbați au, de asemenea, tendința de a avea mai multe „gadget-uri”, cum ar fi niște funcții. Unele ceasuri pentru femei sunt mai ornamentale, cu pietre prețioase sau cu alte elemente decorative.

Care sunt câteva sfaturi și reguli pentru a alege un ceas elegant de bărbați?

Având în vedere că un ceas elegant este cel pe care îl vei folosi pentru a-ți completa ținuta pentru afaceri sau ocazii formale, îți vei dori ca ceasul să arate bine cu un costum. Aceste sfaturi simple ar trebui să te orienteze în direcția mai formală decât cea sportivă:

  • Dimensiune - Ceasurile elegante trebuie să fie suficient de subțiri pentru a putea încăpea sub manșeta cămășii tale.
  • Curea - Pielea este cel mai sigură opțiune pentru un ceas elegant. Este elegantă, sofisticată și atemporală.
  • Cadranul - Simplu este cel mai potrivit pentru un ceas elegant. Un ceas alb cu cifre romane este comun, dar variațiile abundă.
  • Carcasă - Rotundă, pătrată sau dreptunghiulară. Forma nu contează atât timp cât carcasa este aurie sau argintie.

Ce fel de ceas merge cu orice?

La fel ca pantofii, există momente și locuri care necesită un anumit stil de ceas. Nu te-ai prezenta la o întâlnire de afaceri în sneakers și nici nu ai purta un ceas militar supradimensionat care iese din manșeta cămășii tale de afaceri.

Dar dacă întâlnirile de afaceri nu sunt domeniul tău obișnuit, este posibil să ai un singur ceas care să meargă cu orice? Da. Și acela este ceasul tău elegant.

Un ceas elegant este la fel de stylish pe cât este de versatil. Este alegerea ta pentru ocazii oficiale (gândește-te la nunți, interviuri de angajare, o primă întâlnire), dar merge bine și cu blugi și tricou în weekend. Și dacă vei cumpăra și doar un ceas, ar fi o idee bună să îți alegi unul bun.

Este bine ca un bărbat să poarte ceasuri de femei?

Poți purta orice vrei. Desigur, trebuie menționat că există un anumit grad de masculinitate și feminitate în ceasurile de bărbați și femei.

Ceasul de femei este de obicei mai subțire și mai delicat decât ceasul de bărbat. O femeie poate purta ceasul unui bărbat și ceasul poate părea „feminin” - dar este puțin probabil ca un bărbat care poartă ceasul unei femei să pară mai masculin. Depinde doar de tine dacă consideri să fie o problemă sau nu.

Merită cumpărate ceasurile de bărbați scumpe?

Acest lucru este decizia ta. Ai nevoie de un ceas sau de zece? Ai bugetul pentru un ceas deosebit de scump? Îl vei purta pentru totdeauna sau doar la ocazii speciale?

Costul unui ceas ar putea însemna orice, de la manopera de care a fost nevoie pentru micile mecanisme, la puritatea metalului, la diamantele de pe indicatoare sau pur și simplu pentru numele designerului. Cercetează pentru a afla pentru ce plătești și află dacă ești mulțumit cu asta.

Cum se asortează culorile atunci când porți un ceas?

Pentru potrivirea culorii curelei de ceas cu cea a cadranului poate părea că este mai multă muncă decât este necesar, dar totul se îmbină frumos atunci când este făcut cum trebuie

Dacă nu vrei să te complici, atunci alege un cadran de culoare albă. Albul merge cu orice. În caz contrar, măcar încearcă să asortezi culoarea curelei de ceas pantofilor tăi. O curea de ceas din piele maro sau neagră ar trebui asociată cu pantofi din piele maro sau neagră.

Cum îmi port ceasul cu alte bijuterii?

Aici este importantă dimensiunea. Dacă porți un ceas mic și îngust, nu-l asorta cu o brățară voluminoasă. Combinația va arăta dezechilibrat. Același concept se aplică și culorilor metalice. Amintește-ți, trebuie să asortezi - nu purta o brățară aurie cu un ceas de culoare argintie și butoni.