Politică de retur în 365 zile - fără alte întrebări!
Transport 14 Lei - Gratuit peste 249 Lei-
Contactează-ne

Cum să-ți crești barba potrivită

Am adunat toate sfaturile, trucurile și produsele de care vei avea nevoie pentru a crește o barbă moale, deasă și sănătoasă. Indiferent dacă este prima ta barbă sau ești un viking adevărat, să te asiguri că barba îți flatează forma feței este întotdeauna un lucru bun.

Nu există nicio îndoială: bărbile sunt la modă!

Bărbații au purtat întotdeauna barbă. Din punct de vedere istoric, tendința este a fi bărbierit. Barba proaspăt rasă a fost populară în Occident încă din epoca victoriană, dar în ultimii 10 ani, purtarea bărbii a redevenit populară.

Fiecare bărbat ar trebui să-și lase barba să crească la un moment dat în viața lui. Poate să arate rău sau să nu iasă bine, dar există o singură modalitate de a ști cu siguranță – lasă-o să crească.

Iar motivele pentru a-ți lăsa barbă depășesc simpla curiozitate.

De-a lungul timpului, părul facial al bărbaților a căpătat o valoare înnăscută de percepție evoluționistă și socială, și anume:

  • Este un semn de sănătate și fitness
  • Arată că ești la maturitatea vârstei și capacității sexuale (nu ai vrea să se creadă altceva)
  • Semnalezi „concurenților” că ești complet matur, adică agresiv și gata de luptă (un tip dur)

În ziua de azi, bărbăția a ajuns un cuvânt la modă, un cuvânt cu o conotație aproape negativă sau un subiect de dezbateri intense. Din punct de vedere biologic, nu există nicio îndoială – bărbile sunt masculine și o arată instantaneu.

Evolution and Human Behaviour Journal a descoperit că, dintre bărbații cu barbă, cei cu mustață, cu cioc sau cei complet bărbieriți, femeile au considerat că cei mai atrăgători sunt bărbații cu barbă.

Dar nu doar cei mai atractivi.

Femeile au evaluat bărbații cu barbă ca fiind mai masculini, maturi, arătoși, dominanți, încrezători, curajoși, cu vederi largi, non-conformiști și muncitori. Este o listă de calități cu care cu siguranță ai vrea să fii asociat.

Iar pentru cei îngrijorați să poarte barbă la serviciu, să știi că o barbă aranjată, bine îngrijită, îți dă un aspect la fel de curat și profesionist ca și colegului tău bărbierit.

Nu îți mai rămâne decât să-ți lași barbă!

1 Cum să-ți crești barba potrivită1.1 Ce tip de barbă să las să crească?1.2 Alegerea bărbii potrivite pentru forma feței tale1.3 Cum să-ți crești barba pentru prima dată1.4 Dă-ți bărbii tale începutul potrivit1.5 Tu întrebi – noi răspundem

Ce tip de barbă să las să crească?

În timp ce barba ta este unică pentru tine, trebuie totuși să ai în minte o idee pe care să o urmărești. Creșterea bărbii este un exercițiu de răbdare. O lovitură neîndemânatică de foarfecă te poate da înapoi săptămâni sau luni, așa că nu începe să tai.

Indiferent dacă alegi un stil subtil sau ești un Gandalf în toată regula, vrei o barbă care să se potrivească cu forma feței tale și să o îmbunătățească. Nu una care doar urmărește conturul feței tale la o lungime aleasă.

Dincolo de forma feței, există și alte câteva puncte de luat în considerare atunci când alegi un stil.

  • Lungime – Cât de lungă dorești să fie barba. Poate depinde de stilul personal și de contextul social/profesional.
  • Goluri – Cu toții avem o acoperire unică a bărbii. Unde și cât de mari sunt zonele tale goale vor determina ce stil ți se potrivește cel mai bine.
  • Densitatea – Aceasta este genetică și unii bărbați pur și simplu nu sunt capabili să-și crească bărbi groase și stufoase, indiferent cât de mult s-ar strădui.

Alegerea bărbii potrivite pentru forma feței tale

A avea o barbă de aceeași lungime peste tot este o adevărată risipă de potențial. Vrei ca barba și trăsăturile feței tale să creeze împreună un aspect îngrijit și simetric.

Iată câteva sfaturi pentru a-l obține în funcție de forma feței tale.

Față ovală

An oval face is a middle ground between other face shapes and generally the most appealing.

If this applies to you, you’re lucky and most beard shapes will suit you well.

Față pătrată

Vei dori o barbă mai lungă pe bărbie și mai scurtă pe laterale. O barbă mai lungă și îngustă îți va prelungi fața fără a o lărgi.

Pe măsură ce crește, sculptează-o într-o formă rotunjită, ovală pentru un contrast frumos cu o structură osoasă mai unghiulară.

Față rotundă

Similar to square faces, you’ll want to grow a beard that’s longer on the chin than on the sides.

Round faces tend to be as long as they are wide. A more angular beard (not too sharp) will complement nicely.

Față dreptunghiulară

Deoarece fața ta este mai lungă decât lată, vei dori să adaugi proporție păstrând o barbă mai plină pe laterale decât pe bărbie.

Acest lucru adaugă lățime unei fețe mai înguste.

Față triunghiulară

Este mai greu să armonizezi o față triunghiulară cu o barbă, deoarece maxilarul este deja mai lat decât fruntea.

Cea mai ușoară variantă este să alegi o barbă scurtă.

O altă opțiune este să crești o barbă mai lungă pe laterale decât pe bărbie și sculptată spre interior pentru a crea un aspect oval.

Față în formă de diamant

Similar situației unei fețele triunghiulare, poate fi dificil să echilibrezi o față în formă de diamant cu o barbă.

Vei dori o barbă mai lungă pe bărbie decât pe laterale. Cu pomeții foarte proeminenți, vei avea nevoie de păr ușor mai scurt pe bărbie decât în altă parte pentru a obține un aspect frumos rotunjit.

Cum să-ți crești barba pentru prima dată

Ai ales un obiectiv final pe baza formei feței și a altor factori.

Dar cum începi de fapt?

Nu este fizică cuantică. Pentru a începe să-ți lași barba să crească, nu te mai bărbierești.

Cum să-ți crească părul facial mai repede? Cât de repede și complet îți crește barba variază de la un bărbat la altul. Înainte de a începe să faci orice va trebui să aștepți să se formeze o barbă adevărată.

Când îți lași barba să crească în mod natural va dezvălui orice imperfecțiune pe care ar putea-o avea barba ta. Acest lucru îți permite să știi cum o poți modela cel mai bine atunci când vine această etapă.

În funcție de cât de groasă este barba ta, poate fi dificil să treci peste această perioadă – bărbile subțiri și firave arată rău de la început.

Cel mai ușor este să treci prin această etapă în timpul vacanței sau când lucrezi de acasă, deoarece o poți lăsa să crească fără să simți că toată lumea se uită la ea.

Începuturi cu mâncărime – Ce să faci în privința mâncărimii de barbă

Mâncărimea este o problemă comună când începi să îți crești barba. Pentru majoritatea bărbaților, mâncărimea încetează după câteva săptămâni... dar poate dura mai mult dacă ai o piele sensibilă.

Mulți bărbați nu trec niciodată de această etapă, indiferent de câte ori încearcă să-și lase barbă. Unul dintre cele mai frecvente motive pentru care bărbații se bărbieresc după câteva săptămâni este că nu pot suporta mâncărimea pe măsură ce barba lor aspră, crește.

Odată trecută de această etapă, părul se înmoaie considerabil și mâncărimea dispare.

Dacă nu se întâmplă asta, sau dacă revine mai târziu, probabil că nu este ceva legat de barba ta, ci din cauza pielii uscate sau a unei alte afecțiuni ale pielii. O rutină adecvată de îngrijire poate ajuta pielea să rămână moale și hidratată.

Când să-ți tunzi barba

Deși ar trebui să lași forma generală a bărbii în seama frizerului tău și a experienței sale, există câteva lucruri pe care le poți face acasă.

Unul dintre acestea este să îți tunzi linia mustaței astfel încât să rămână deasupra gurii.

Altul este să îți razi gâtul și partea de sus a obrajilor pentru a păstra o distincție curată între părțile cu barbă și cele fără barbă.

Apasă aici pentru a afla mai multe despre cum să îți tunzi mustața și perciunii.

Barbă și fitness

Unul dintre cele mai neglijate aspecte ale creșterii bărbii este starea generală de sănătate. Deși acesta nu este un articol despre fitness, există 4 aspecte de bază cărora să le acorzi atenție pentru creșterea optimă a bărbii - somn, hidratare, nutriție și testosteron.

Somnul Nu numai că lipsa somnului te face să te simți oribil, dar crește nivelul de cortizol (hormonul stresului), care dăunează părului și bărbii.

Timpul exact pe care trebuie să-l petreci dormind variază, dar, în general, este de 7-9 ore, în funcție de vârstă, fitness și cât de mult îți iubești barba.

Hidratarea Primul pas pentru a avea o barbă sănătoasă, moale și bine hidratată este să te asiguri că tu ești bine hidratat!

Există diverse reguli de bază în ceea ce privește cantitatea de apă pe care ar trebui să o bei, dar toate sunt destul de arbitrare și variază în funcție de nenumărați factori. O noțiune de bază este să ai urina limpede și să nu trebuiască să alergi la WC la fiecare 5 minute.

Nutriție Pe lângă tot ce ai auzit înainte, zahărul și mâncarea nesănătoasă îți slăbesc părul. Acest lucru nu numai că face ca barba ta să aibă vârfuri despicate, dar îi reduce și strălucirea naturală și netezimea.

Pe lângă de o dietă echilibrată, anumite vitamine și minerale sunt cheia pentru o barbă puternică și groasă.

Deși niciunul dintre aceste aspecte nu s-a dovedit că sporește creșterea, viteza sau grosimea bărbii, deficiențele îți pot face călătoria către o barbă maiestuoasă dificilă... dacă nu imposibilă.

Ia suplimente numai dacă nu obții vitaminele din altă parte. În mod normal, veți obține tot ce îți este necesar dintr-o dietă bine echilibrată (care include și proteine, iubitorilor de sală!). După ce atingi doza zilnică recomandată, orice altceva este eliminat ca deșeu sau poate fi chiar dăunător.

Biotină (Vitamina B7) Responsabilă pentru sănătatea pielii și producția de keratină.

Alimente de consumat: cartofi, alune, nuci, fulgi de ovăz, orz

Vitamina D și fier Nivelurile scăzute de vitamina D și fier provoacă căderea părului. La fel ca biotina, a avea niveluri recomandate nu îți va face părul să crească mai repede sau mai gros, dar să ai carențe în zona aceasta, este o preocupare pentru oricine dorește să-și păstreze părul/barba.

Alimente de consumat (Vitamina D): pește gras (ton/macrou), brânză, gălbenușuri de ou, unele alimente îmbogățite cu vitamina D (unele produse lactate, suc de portocale, cereale) Alimente de consumat (Fier): ciuperci uscate, tărâțe, hrișcă , ficat, caju, ovăz, linte, alune

Vitamina A Insuficiență de vitamina A poate provoca căderea părului.

De asemenea, este esențială pentru producția de sebum. Acesta este uleiul natural care se formează în părul tău și îl împiedică să devină fragil și uscat.

Alimente de consumat: morcovi, salata verde, cartofi dulci, ulei de ficat de cod, ficat de curcan, dovleac

Testosteron Există o corelație clară între testosteronul ridicat și părul des. Când ești adolescent, creșterea nivelului de testosteron este ceea ce îți dă părul facial în primul rând.

Din fericire, există mai multe metode naturale pentru a-ți crește nivelul.

  • Dormi 7-9 ore pe noapte. Am menționat mai sus că lipsa somnului duce la producția de cortizol. Cercetătorii au ajuns la un rezultat clar
    mai mult somn înseamnă mai mult testosteron.
  • Nu te înfometa. Poate vrei să slăbești câteva kilograme, dar dietele sărace în calorii încetinesc sistemul de reproducere și scad producția de testosteron.
  • Antrenament de rezistență. S-a demonstrat că ridicarea greutăților și mișcările mari compuse, cum ar fi genuflexiunile, cresc nivelul de testosteron. De asemenea, cresc masa musculară și ard grăsimile, ceea ce crește și nivelul.

Dă-ți bărbii tale începutul potrivit

Tu întrebi – Noi răspundem

Ar trebui să-mi rad barba vara?

Mulți bărbați își lasă barbă iarna și o rad în timpul verii de teamă să nu se încălzească prea tare.

Gândește-te la barba ta ca la un scut, nu ca la un încălzitor.

În timp ce îți protejează fața iarna de frig și vânt, te protejează și de soare vara... deci te răcorește, nu te încălzește. E ca și cum obrajii tăi sunt permanent la umbră.

Folosirea uleiului de barbă pentru creșterea bărbii este bună sau rea?

Uleiul de barbă este cel mai bun prieten al bărbii tale. Este o necesitate pentru a crește o barbă moale și sănătoasă.

Este uleiul de măsline bun pentru creșterea bărbii?

Uleiul de măsline poate fi folosit ca ulei natural de barbă și are multe beneficii pentru piele și păr... inclusiv prevenirea mătreții.

Problema este că uleiul de măsline are o rată de absorbție scăzută, ceea ce înseamnă că rămâne în barbă și îți poate face barba să aibă un aspect gras dacă folosești prea mult.

Avantajul majorității uleiurilor de barbă este că se absorb rapid și te fac să arăți proaspăt.

De ce barba mea îmi provoacă mâncărime?

Bărbile care încep să crească pot provoca mâncărimi, deoarece firele dure și aspre străpung pielea pentru prima dată.

Acest lucru dispare de obicei după câteva săptămâni, dar poate fi o provocare pentru bărbații care sunt la început.