Economisește 20% la toțI ochelarii de soare

Economisește 20% la toțI ochelarii de soare

Politică de retur în 365 zile - fără alte întrebări!
Transport 14 Lei - Gratuit peste 249 Lei-
Contactează-ne

Bărbieritul umed – Ghidul tău complet

Niciun bărbat nu merită iritații de la ras. Obține cel mai fin bărbierit posibil, fără iritații cu acest ghid cuprinzător despre bărbierit. Totul, de la produsele recomandate până la ghiduri pas cu pas.

Să înveți cum să te bărbierești corect este ceva cu care ne-am confruntat cu toții odată ce am ajuns la pubertate. Alături de o voce care sună ciudat, păr pe piept și un interes brusc pentru acea colegă drăguță, în sfârșit vei scăpa de puful acela ca de piersică și vei păși către bărbăție.

Dar este o capcană!

Este ceva ce trebuie să facem aproape în fiecare zi și nimeni nu știe sigur care sunt instrumentelw, metodele sau stilul corecte - ras complet sau barbă de a doua zi?

Poate că ar fi fost mai bine să lăsăm puful acolo ... dar ne-am bărbierit pentru că asta este ceea ce trebuie să faci. Și acum discutăm cum să te bărbierești corect.

Vestea bună - există o modalitate corectă de a te bărbieri. Vestea proastă - dacă vocea ta încă sună ciudat sau părul de pe piept nu a apărut pe deplin ... nu ne putem ajuta cu asta.

Aceasta este fața ta și trebuie să ai grijă de ea. Hidratarea corectă și bărbieritul corect sunt cele mai ușoare modalități de a profita la maximum de ea. Având în vedere acest lucru, am realizat acest ghid final pentru bărbierit. Citește mai departe pentru a afla sfaturi, trucuri și secrete de la profesioniști.

1 Bărbieritul umed – ghidul tău complet1.1 Bărbieritul umed versus bărbieritul uscat1.2 Unelte pentru bărbierit – un ghid esențial1.3 Importanța spumei1.4 De ce este importantă direcţia de creştere a firului de păr?1.5 Cum să te bărbierești cu un aparat de ras claisc1.6 Tu ai întrebat – noi am răspuns

Bărbieritul umed versus bărbieritul uscat

În fiecare dimineață ne confruntăm cu două dintre cele mai importante decizii ale zilei - va fi suficientă o ceașcă de cafea și dacă să alegem bărbieritul umed sau uscat.

Ce este bărbieritul umed?

Bărbieritul umed este procesul de ras în care folosești apă și un fel de săpun sau cremă pentru a crea spumă.

Beneficiile bărbieritului umed

  • Un bărbierit mai fin
  • Exfoliere - Procesul de radere cu o lamă metalică îndepărtează celulele moarte ale pielii
  • Mai ieftin pe termen lung

Ce este bărbieritul uscat?

Bărbieritul uscat este cel fără apă (evident) care folosește un aparat de ras electric pentru a îndepărta părul.

Beneficiile bărbieritului uscat

  • Este mai potrivit pentru pielea sensibilă, deoarece nu elimină un strat de piele
  • Risc mai mic de fire de păr crescute în piele, dar șanse crescute de înroșire și iritații

Chiar dacă bărbieritul uscat este mai rapid și mai ușor decât bărbieritul umed, nu este metoda pe care o preferăm.

Poate suntem de modă veche, dar există ceva despre ritualul unui bărbierit umed care ne face să ne ridicăm dimineața ... la fel ca prima ceașcă de cafea.

Unelte pentru bărbierit – Un ghid esențial

Poți învăța cum să realizezi cel mai fin, cel mai curat bărbierit din lume și totuși să rămâi în continuare cu tăieturi și iritații de ras fără uneltele potrivite. Bărbieritul este un joc de îndemânare combinat cu instrumentele potrivite și know-how-ul pentru a le folosi corect.

Briciurile

Când auzi de bărbierit, ți-l imaginezi pe James Bond din „Skyfall” sau pe Sweeney Todd care mânuiește nebunește briciul său pe străzile Londrei?

Farmecul clasic al unui brici nu este depășit decât de calitatea bărbieritului. Da, există o curbă mai lentă de învățare, dar după aceea, vei avea o piele super netedă și un brici care va arăta la fel de bine în baia ta, precum arată și chipul tău în oglindă.

Beneficiile utilizării unui brici

  • Ecologic - Dacă alegi un model care nu folosește lame interschimbabile, nu va produse nici un deșeu. Chiar și cele care folosesc lame de unică folosință au un impact super redus asupra mediului, în comparație cu cele 2 miliarde de aparate de ras de unică folosință aruncate în SUA în fiecare an. Ca să nu mai vorbim despre lipsa deșeurilor din ambalaje. Mai puțin gunoi înseamnă o planetă mai fericită. Și primești și un bărbierit frumos. Win-win.
  • Bărbierit fin - Briciurile oferă, probabil, cel mai fin bărbierit de pe planetă. Există un motiv pentru care bărbierii profesioniști și agentul 007 au optat pentru ele.
  • Accesibil - Există o investiție inițială ... dar asta este tot. Aparatele de ras de unică folosință necesită constant lame noi, iar aparatele de ras electrice au nevoie de baterii sau de încărcare.
  • Experiență generală - O parte din acuratețea bărbieritul umed, provine din atenția cu care mânuieești briciul. Acest proces care necesită atenție transformă o sarcină matinală obișnuită într-un ritual plăcut.

Ce să cauți când cumperi un brici

  • Lamă gata de ras - Verifică întotdeauna dacă marginea lamei este „gata de ras”. Aceasta înseamnă că marginea a fost ascuțită profesional și este gata de utilizare.

  • Echilibru și greutate - Alege un brici care se simte robust în mână. Echilibrul ideal este atunci când greutatea mânerului și a lamei sunt egale. Fii atent la orice brici prea ușor sau prea greu. Trebuie să cauți ceva pe care să îl poți controla bine.

  • Lățimea lamei - Lățimea lamei este măsurată în termeni de ⅛ dintr-un inch. Cea mai obișnuită lățime a lamei este ⅝”, iar briciurile mai mari pot ajunge până la ⅞”. Lamele mai late sunt mai greu de manevrat în jurul nasului și buzelor. O lățime bună pentru început este de ⅝”.

  • Tipul de oțel - Cele mai multe briciuri sunt fabricate din oțel inoxidabil sau din carbon.

  • Lamele din oțel inoxidabil sunt alegerea noastră, deoarece sunt mai puțin predispuse la rugină și își mențin tăișul mai mult timp.

  • Lamele din oțel carbon nu conțin crom, nichel și molibden și ruginesc ușor. Sunt mai ieftine decât oțelul inoxidabil și necesită mai puțin timp pentru a fi finisate și ascuțite.

  • Vârful lamei - Vârfurile lamelor includ nume precum Barbers Notch, Spanish Point, French Point și Spike Point. Vom vorbi despre vârfurile rotunde și pătrate, deoarece acestea sunt cele mai frecvent întâlnite.

  • Un vârf rotund este preferatul nostru și o recomandare sigură pentru începători. Vârful briciului face o curbă convexă până la margine, fără a crea un punct ascuțit. Acest lucru îl face mai iertător decât un vârf pătrat dacă ai schimbări rapide de direcție sau schimbi unghiul de bărbierit.

  • Un vârf pătrat are este dreapt pe margine și este ideal pentru a da formă bărbii și perciunilor. Utilizarea unui astfel de brici necesită un nivel ridicat de precizie și conștientizare - folosește-l cu prudență și după o practică mai îndelungată.

  • Lamele de unică folosință - Multe briciuri vin cu lame interschimbabile care îndepărtează nevoia de a ascuți briciul. Când lama se uzează, înlocuiește-o pur și simplu cu una nouă. Cei mai mulți bărbați folosesc o lamă cu două tăișuri tăiată pe jumătate. Aceasta poate fi pusă în interiorul și în afara capului aparatului de ras. Briciurile cu lame interschimbabile sunt mai ieftine și eficiente în realizarea unui bărbierit neted.

Extra accesorii pentru briciuri

  • Curea și piatră de ascuțit
    Cureaua pentru ascțit și și piatra sunt niște elemente esențiale când vine vorba de briciuri.
    • Cureaua pentru ascuțit este o centură din piele de taur folosită pentru a remodela marginea briciului - partea de pe spate este realizată din in sau pânză.
    • Când lama este foarte tocită se folosește o piatră pentru ascuţit umedă.
      O lamă bună nu necesită un astfel de proces decât aproximativ o dată pe an, în timp ce ascuțirea pe curea trebuie făcută înainte și după bărbierit și, eventual, în timpul procesului, dacă ai o barbă groasă.
  • Pastă pentru ascuțit - Pentru a facilita procesul de realiniere a tăișului, poți utiliza un balsam de piele sau
    o pastă specială. Nu este obligatoriu și mulți bărbieri profesioniști preferă să nu o folosească.

Aparatele de ras clasice

Aparatele de ras clasice sunt acelea dotate cu o protecție care îți apără pielea de lamă, aceasta putând fii simplă (SE) și cu două tăișuri (DE).

Înlăturând nevoia de ascuți și echilibra briciul și folosind lame de unică folosință, bărbații au economisit astfel mii de ore în fiecare dimineață.

Beneficiile utilizării unui aparat de ras clasic:

  • Accesibil - Investiția inițială este cu siguranță mai mult decât un aparat de ras de unică folosință de la supermarket, dar acesta este singurul cost ridicat, deoarece lamele de înlocuire sunt considerabil mai ieftine decât cartușele de unică folosință.
    Când o parte a lamei cu două tăișuri se tocește, răsucește-o și folosește cealaltă parte. Nu poți face asta cu un aparat de ras cu cartuș.
  • Bun pentru pielea sensibilă - Reclamele TV ne vor face să credem că mai multe lame pe un aparat de ras sunt egale cu un bărbierit mai fin și mai neted. Nu numai că nu este adevărat, dar este și o cauză a pielii roșii și a iritațiilor de la ras. Cum pot fi bune pentru pielea ta mai multe bucăți de metal care îți zgârie obrazul?
    • Aparatele de ras clasice utilizează o lamă care necesită o presiune mai mică decât un cap de ras cu multe lame. O presiune mai mică echivalează cu mai puțin stres asupra pielii tale.
  • Estetic plăcut - Bine, acest lucru este subiectiv, dar noi credem că este un aparat de ras clasic
    așezat pe un suport din oțel inoxidabil aduce o notă de stil oricărei băi.

Ce să cauți când cumperi un aparat de ras clasic

  • Lamă Single Edge sau Double Edge - Majoritatea aparatelor de ras clasice folosesc în zilele noastre lamele DE (cu margine dublă), deoarece lamele SE (margine unică) sunt considerate prea agresive. Economisești bani folosind un aparat de ras DE, deoarece ambele părți ale lamei pot fi utilizate.
  • Mâner - Vrei ca mânerul să se potrivească confortabil în mână și să aibă o greutate și un echilibru potrivite. Un mâner mai greu dă mai mult control.
  • Capul - Capul de ras este definit de bara de siguranță (pieptenele)care poate fi deschis sau închis.
  • Pieptenii deschiși sunt mai agresivi, deoarece pielea este mai aproape de lamă. Cei închiși sunt, în general, mai ușor de utilizat și oferă mai multă protecție împotriva zgârieturilor și tăieturilor.
  • Capetele aparatelor de ras clasice sunt compuse din 1, 2 sau 3 bucăți. Numărul de piese nu are nicio legătură cu calitatea bărbieritului. Capetele dintr-o singură bucată se numesc fluture și sunt cele mai ușor de încărcat cu lame noi.
  • Bară dreaptă sau înclinată - Într-un aparat de ras cu bară dreaptă, lama este ținută în unghi drept față de mâner. Barele înclinate țin lamele cu o răsucire care provoacă mai multă acțiune de tăiere și duc la un bărbierit mai curat la prima trecere. Aparatele de ras înclinate sunt mai agresive, dar sunt o opțiune bună pentru pielea sensibilă, deoarece nu necesită repetări multiple.

Aparate de ras cu capete interschimbabile

Deschide orice revistă pentru bărbați și vei vedea o reclamă la aparate de ras cu capete interschimbabile. Entuziasmul are de obicei legătură cu cât mai multe lame pentru un bărbierit neted și o bandă lubrifiantă. Acest tip de ras a fost creat pentru a face bărbieritul mai convenabil - nu a fost creat pentru a face bărbieritul o experiență mai bună.

Principalul beneficiu al aparatelor de ras cu capete interschimbabile este că sunt rapide și relativ sigure - este dificil să îți provoci tăieturi extreme cu unul (spre deosebire de un brici). Acestea sunt încorporate în mintea noastră ca metodă de îngrijire. Mulțumim, televizorule.

Lista motivelor pentru a nu investi într-un aparat de ras cu capete interschimbabile este una lungă. Deși produsul inițial (mânerul) poate fi ieftin, capete interschimbabile nu sunt. Va trebui să cumperi un cap nou după fiecare al șaselea bărbierit sau cam așa ceva ... în funcție de pielea ta, și de cât păr și cremă de bărbierit se prin între toate aceste lame.

Folosirea mai multor lame nu este mai eficientă. O singură lamă bună este tot ce ai nevoie și este mai amabilă cu pielea ta.

Dacă nu ești încă pregătitsă renunți la comoditate, măcar asigură-te că folosești un aparat de ras cu capete interschimbabile bun.

Aparate de ras clasice versus aparate de ras cu capete interschimbabile

Verdictul nostru în dezbaterea despre superioritatea aparatelor de ras este - aparatul de ras pe care îl alegi depinde de preferințele tale personale. Poate că nu este răspunsul pe care l-ai dorit, dar este răspunsul nostru.

Dacă a avea grijă de tine este o prioritate și ai timp pentru a te angaja în ritualul zilnic de bărbierit - un aparat de ras clasic este pentru tine.

Dacă vrei să te razi rapid și să cheltuiți mulți bani pe capatele interschimbabile - atunci un aparat de ras modern este o alegere potrivită. Doar asigură-te că este alegerea ta și nu ai fost victima unei campanii de marketing grozave.

Aparatele de ras clasice sunt proiectate pentru a obține rezultate excelente după prima trecere, în timp ce aparatele de ras moderne necesită câteva repetări pentru a atinge același nivel de finețe. Mai multe repetări duc la creșterea iritației, roșeață și zgârieturi.

Pămătuful

Un pămătuf este o perie mică de mână folosită pentru aplicarea săpunului sau a cremei de bărbierit pe față înainte de bărbierit. Designul include un mâner, de obicei din metal, lemn, corn sau material sintetic și peri naturali sau sintetici.

Acesta este un subiect uriaș cu mai multe nuanțe decât am scris noi aici. Obținerea unei spume grozave și bogate este esențială pentru o bărbierire netedă.

Apasă aici și citește mai multe despre pămătufuri și de ce părul de bursuc este cel mai bun.

Creme și săpunuri de bărbierit

Un pămătuf și un aparat de ras de calitate nu sunt suficiente. Ai nevoie de lubrifiantul potrivit pentru a te asigura că lama alunecă pe fața ta fără a produce iritații. O cremă sau un săpun de calitate vor hidrata pielea, ceea ce duce la o senzație mai plăcută după ras.

Cremele de bărbierit sunt cele mai ușor de utilizat și durează mai puțin timp să facă o spumă bogată. Săpunurile au o formă dură - ca un săpun de baie standard - și necesită mai multă apă și periaj pentru spumare.

Cei mai importanți factori de luat în considerare la cumpărarea unei creme sau a unui săpun de ras sunt „perna” și „netezimea” spumei. Aceste două proprietăți se referă la protecția pe care o oferă contra lamei (perna) și gradul de alunecare (netezime) pe care le oferă un aparat de ras.

Mirosul este de asemenea important. Răsfață-te cu lemn de santal sau revigorează-te cu mentol – nu mai este nevoie dă miroși aerosolii din spuma de ras.

Vase pentru bărbierit

Scopul vaselor pentru bărbierit este să ofere un loc unde să creezi o spumă cremoasă și să o păstreze caldă. Spuma propriu-ziăs depinde mai mult de pămătuf și de cremă decât de vasul folosit.

Multe săpunuri de ras vin cu propriul bol. De obicei are dimensiunea exactă a săpunului și vei avea spumă peste tot. Investiția într-un vas de bărbierit mai adânc, creat special pentru crearea de spumă , este cea mai bună variantă.

Ulei înainte de ras

Folosirea unui produs pentru a-ți pregăti barba și pielea înainte de aplicarea cremei de ras, ține de preferințele personale. Dacă ai părul gros, este posibil să observi că un tratament pre-bărbierit este benefic. Există multe produse grozave disponibile, dar îți sugerăm să folosești ulei de nucă de cocos organic.

Uleiul de nucă de cocos se găsește peste tot și înmoaie părul și pielea pregătindu-le pentru bărbierit. Și este mult mai accesibil decât produsele farmaceutice.

Cum îl folosești: Ia o cantitate mică în mâini și lasă-l să se topească înainte de a îl întinde pe zona de ras.

Aftershave

Chiar dacă aftershave-ul are un miros frumos, acesta nu este singurul său scop. Este o opțiune bună dacă ai acnee sau ești predispus la iritații după bărbierit.

Aftershave-ul este folosit pentru a curăța din pori bacteriile rămase de la lama de ras sau din crema de ras. Majoritatea au proprietăți astringente, ceea ce înseamnă că strâng fața și îți oferă această senzație de prospețime.

Ingrediente de căutat:

  • Hamamelis
  • Aloe vera
  • Ulei esential de arbore de ceai

Ingrediente cărora trebuie să le acorzi atenție:

  • Alcool - Alcoolul îți poate usca pielea și poate provoca iritații.

Aplică aftershave după ce ai clătit crema de ras cu apă rece.

Genți pentru produse cosmetice

Deși nu este ceva necesar pentru un bărbierit perfect, poate ar trebui să îi acorzi atenție. Acest tip de geantă îți poate depozita toate produsele și accesoriile pentru bărbierit, de aceea trebuie să fie suficient de încăpătoare și rezistentă la apă (în cazul în care te grăbești și lucrurile nu au timp să se usuce).

Importanța spumei

Pentru a obține cel mai bun bărbierit, vei avea nevoie de o spumă generoasă. Aceasta amortizează impactul lamei și îi permite să alunece pe piele. Rezultând iritare redusă și un bărbierit mai curat.

Poți crea spumă într-un bol, cană, în mână sau chiar direct pe față.

Recomandăm un vas pentru bărbierit și metodele de mai jos:

Săpun pentru ras: Cum să creezi spumă în 7 pași

  1. Umple vasul sau cana cu apă caldă.
  2. Înmoaie pămătuful în apă timp de 1-2 minute pentru a îmbiba perii.
  3. Stoarce ferm pămătuful (și scutură-l de câteva ori) pentru a îndepărta cea mai mare parte (nu toată) din apă.
  4. Scurge apa din vas sau cană.
  5. Adaugă câteva picături de apă caldă deasupra săpunului pentru a îl înmuia. Ia pămătuful și rotește-l pe săpun pentru a începe să creezi spuma.
  6. Se adaugă apă, dacă este necesar.
  7. Începe să învârți pămătuful (cu săpun pe ea) în vas pentru a crea o spumă bogată - aproximativ 30 de secunde.

Crema pentru ras: Cum să creezi spumă în 7 pași

  1. Umple vasul sau cana cu apă caldă.
  2. Înmoaie pămătuful în apă timp de 1-2 minute pentru a îmbiba perii.
  3. Scoate pămătuful și stoarce-l ușor. Nu îndepărta toată apa din el.
  4. Scurge apa din vas și adaugă o cantitate cât o migdală din crema de ras.
  5. Amestecă în cremă cu mișcări circulare rapide pentru a construi spuma. Poate dura câteva minute.
  6. Adaugă picături de apă dacă spuma este prea uscată.
  7. Vei știi că este gata când se formează vârfur și nu mai sunt prezente bule.

Cum creezi spumă fără un pămătuf

  1. Udă-ți fața.
  2. Pune cremă de ras în mâini.
  3. Freacă-ți mâinile de obraji.
  4. Bucură-te de o spumă mediocră ... și fă un plan pentru a comanda un pămătuf.

Tipurile de spumă

Spuma perfectă

  • Fără bule
  • Se încarcă ușor pe pămătuf
  • Vârfurile își mențin forma
  • Se întinde ușor pe față
  • Nu se usucă

O spumă ideală este una la care aspiră toți cei care se bărbieresc și are o consistență cremoasă, asemănă cu iaurtul - ajutând astfel ca lama să alunece pe față.

Pentru a atinge textura ideală, începe cu o spumă uscată și adăugă-i încet picături de apă, folosind pămătuful.

Spuma uscată

  • Nu se întinde ușor pe față
  • Bărbierit incomod
  • Lama nu se curăță cu ușurință, deoarece stratul este prea lipicios
  • Se poate usca și cădea de pe față

Spuma uscată se caracterizează printr-o textură mai groasă, lipicioasă. Apare atunci când pămătuful nu are suficientă apă pentru a sprijini procesul de crearea a spumei.

Spuma umedă

  • Fără vârfuri
  • Bule mari de aer
  • Posibilitate mai mare de tăieturi
  • Iritație crescută, deoarece spuma nu este suficient de puternică pentru a amortiza și proteja pielea

Acest tip de spumă apare pentru majoritatea începătorilor și este ușor de evitat dacă amesteci puțin mai mult cu pămătuful în vasul de bărbierit.

Sfaturi pentru spuma perfectă

Bulele din spumă înseamnă că există prea multă apă - adaugă mai multă cremă pentru a o echilibra. Continuă să amesteci până obții consistența corectă. Timpul mediu de amestecare este de 1-2 minute ... deci nu renunța prea repede.

Dacă spuma ta este prea groasă, adăugă câteva picături de apă și continuă să amesteci pentru a obține textura potrivită. Formarea unor vârfuri este semnul că este gata.

De ce este importantă direcţia de creştere a firului de păr?

Trece-ți mâna de-a lungul obrazului pentru a determina în ce fel îți crește barba. Dacă ți se pare aspru, ești contra direcţiei de creştere a firului de păr.

Direcția clasică de creștere a bărbii

Să te razi împotriva direcţiei de creştere a firului de păr este posibil să nu fie cel mai bun sfat pentru bărbierit.

Te razi de sus în jos sau invers? Cei mai mulți bărbați se bărbieresc direcţiei de creştere a bărbii la un moment dat în viața lor și susțin că au obținut un bărbierit mai neted… suntem 100% de acord. Finisajul este neted, dar are, de asemenea, un risc crescut de iritații și tăieturi.

Rasul împotriva direcţiei de creştere a firului de păr taie foliculul de păr de dedesubt și pune lama în contact strâns cu pielea ta. Odată ce acest păr este tăiat, partea inferioară se retrage și poate crește pe sub piele.

Rasul în direcţia de creştere a firului de păr pune prima dată lama în contact cu părul. Rezultatul este mai puțin timp petrecut cu o lamă ascuțită pe pielea ta. Acesta este întotdeauna un lucru bun.

Același nivel de netezime pe care îl obții împotriva firului de păr poate fi obținut folosind mai multe repetări în direcția de creștere a firului. Fără mai multe repetări, s-ar putea să rămâi cu multe fire nerase.

Nu este periculos să te razi împotriva direcţiei de creştere a firului de păr. Și cu o rutină potrivită înainte și după bărbierit, este posibil să nu resimți niciodată iritația resimțită de ceilalți. Asigură-te că folosești un pămătuf pentru a exfolia și ridica firele de păr în timp ce aplici spuma... și folosește un aparat de ras clasic în loc de unul cu capete interschimbabile.

Cum să te bărbierești cu un aparat de ras claisc

Nu lăsa aspectul intimidant al unui aparat de ras claisc să te descurajeze. Dacă stăpânești această artă vei fi admirat de prietenii tăi și vei obține un bărbierit foarte fin. -Fă un duș. Un duș cald deschide porii și îți înmoaie barba. Dacă nu poți face duș, folosește apă caldă pe față pentru a pregăti pielea sau ține un prosop cald pe față și gât timp de câteva minute. Evită apa fierbinte, deoarece va înlătura uleiurile naturale de pe piele.

  • Înmoaie pămătuful În timp ce faci duș și îți pregătești fața, înmoaie-ți
    pămătuful în apă caldă. Nu folosi apă fierbinte. Vei distruge perii și poate topi lipiciul care îi ține.
  • Folosește ulei de bărbierit înainte. Câteva picături de ulei de ras înainte lubrifiază și protejează pielea de ceea ce urmează. Uleiul de nucă de cocos este o opțiune ieftină și nu va bloca lama.
    • Masează-l în barbă și clătește-ți rapid fața. Vrei să elimini o parte, dar nu tot uleiul.
  • Creează spumă și aplică-o. Spuma perfectă are consistența iaurtului fără bule. Aplică-o pe față și gât cu un pămătuf. Acoperă întreaga zonă cu cercuri rapide pentru a orienta firele de păr în sus.
  • Frații Dashthi, de la noastră preferată daneză, sugerează să „acorzi o atenție suplimentară gâtului. Deoarece este obișnuit să ai parte de fire de păr pe sub piele în această zonă, este nevoie de câteva minute pentru a exfolia și a pregăti această zonă pentru bărbierit. De obicei petrecem 2-3 minute pe gât. Timpul petrecut în etapa de pregătire este vital pentru o bărbiere perfectă."
  • Rade! Înainte de fiecare trecere cu aparatul de ras, folosește-ți mâna liberă pentru a îți întinde pielea. Aceasta elimină ridurile sau cutele de piele și expune mai mult păr. Ați grijă să nu întinzi ptra tare (îți poți provoca durere).
    Dacă întinzi prea tare pielea cât timp te razi poți cauza creșterea firelor de păr pe sub piele.
  • Folosește curse scurte (aproximativ 50 mm fiecare) și presiune foarte mică. Vrei ca greutatea aparatului de ras să taie prin păr. Presiunea crescută poate provoca iritații ale pielii, zgârieturi și tăieturi. Încearcă să obții un unghi de 30 de grade pe față. Un aparat de ras modern se poate ajusta la curbele și forma feței tale ... un aparat de ras clasic nu poate face asta.
  • Pentru prima trecere, rade în direcția de creștere a părului. Dacă simțiți că lama trage sau agață, înlocuiește-o. Folosește întotdeauna o lamă ascuțită. În medie, o lamă de calitate produce 4-6 bărbierituri bune.
  • Acordă-ți timp și evită să te razi fără spumă. Dacă durează prea mult timp și spuma începe să se usuce, aplică mai multă.
  • Clătește și repetă. Clătește lama cu apă caldă la fiecare 5-6 curse scurte. Clătește fața după terminarea primei curse. Se simte curată și netedă? Dacă da ... grozav! Dacă nu, repetă pașii (inclusiv aplicarea spumei) și mai rade o dată.
  • S-ar putea să consideri să te razi contra direcției de creștere a părului pentru a doua repetare... deși depinde de nivelul tău de confort cu bărbieritul.
  • Ai terminat. Când ești mulțumit de bărbierit, clătește fața cu apă rece și usucă (nu freca) cu un prosop curat. Deoarece bărbieritul elimină uleiurile de pe piele, îți recomandăm un aftershave hidratant sau
    o cremă pentru a-ți proteja fața.
  • Nu uita să îți
    cureți pămătuful, să clătești lama și să îți păstrezi instrumentele undeva unde se pot usca înainte de următorul bărbierit.
    Dacă vrei să păstrezi lama pentru o perioadă lungă de timp, aplică un ulei de lamă înainte de a o depozita. Acest lucru împiedică ca umiditatea din aer să ruginească lama. Dacă lama ta ruginește, nu o mai folosi. Înlocuiește-o.

Așteaptă… cea mai bună metodă de a mânui un aparat de ras clasic

Ținând aparatul de ras aproape de cap (partea care taie) poate pune prea multă presiune pe lamă și poate duce la tăieturi sau zgârieturi. Utilizarea unghiului potrivit permite greutății aparatului de ras să ăși facă treaba și să alunece ușor pe față.

De regulă, ține aparatul de ras cu mâner scurt cu 3 degete și folosește 4 degete pentru cele cu mânere mai lungi. Aparatele cu mânere scurte trebuie ținute mai jos pe mâner.

Scopul este de a folosi cât mai puțină presiune în timpul bărbieritului. Acest lucru este în contrast puternic cu orice bărbierit cu un aparat de ras modern. Nu uita să lași lama să facă tăierea ... nu puterea ta brută.

Tu ai întrebat – Noi am răspuns

Cum pot să scap de firele crescute pe sub piele și să previn apariția acestora?

Conform unui studiu publicat în International Journal of Cosmetic Science, există câțiva pași pentru combaterea firelor de păr crescute pe sub piele și pentru a preveni apariția lor.

  • Spală-te pe față înainte de bărbierit, pentru a înmuia părul și a elibera firele de sub piele și pe cele subțiri.
  • Folosește o cantitate generoasă de cremă de bărbierit pentru a reduce forța necesară pentru bărbierit. Pielea ta este cea mai fericită atunci când nu este stresată și când aparatul de ras poate aluneca ușor peste ea.
  • Bărbierește-te regulat cu mișcări ușoare și scurte. Rasul zilnic s-a dovedit a avea un efect pozitiv asupra părului ce crește pe sub piele.
  • Folosește întotdeauna un produs hidratant după bărbierit.

Dacă ai deja firele crescute pe sub piele, poți folosi o soluție de spălare exfoliantă pentru față.

Alte remedii includ plasarea unui prosop cald pe față timp de 5-7 minute pentru a deschide porii și a încuraja părul să iasă.

Cum previn iritațiile de la bărbierit? Cum scap de iritațiile de la bărbierit?

Poți preveni iritațiile prin pregătirea corectă a pielii înainte de bărbierit și folosind lame curate, ascuțite și o spumă bogată, hidratantă în timpul bărbieritului.

Dacă ai fața iritată și cu umflăturile enervante de la ras, aplică pe piele un strat subțire de ulei de nucă de cocos. Uleiul de nucă de cocos are proprietăți antiinflamatorii și antiseptice și este adesea folosit pentru a calma pielea iritată și chiar rănile.

Este bine să mă bărbieresc zilnic?

Bărbieritul zilnic nu trebuie să fie dăunător pentru piele sau dureros. Dacă te razi corect și îți hidratezi pielea în mod regulat, rutina ta de bărbierit zilnică poate deveni chiar ceva ce aștepți cu nerăbdare.

Nu uita de importanța uleiului de bărbierit înainte de ras, pămătuful de calitate, o lamă ascuțită și hidratarea post-ras.

Cât de des ar trebui un bărbat să se bărbierească?

Au trecut zilele de când erai un puști și când o dată la două săptămâni era de ajuns. Acum că ești un bărbat în toată firea, ar trebui să te bărbieriști de câte ori ai nevoie. Locul tău de muncă necesită un aspect îngrijit și bărbierit? Părul tău crește cu viteză de lup?

Dacă nu vrei să te bărbieriști zilnic, găsește echilibrul dintre o mică barbă și punctul în care sătenii cu torțe încep să îți atace apartamentul.

Bărbieritul duce la îndesirea părului facial? Pot să îmi fac barba să crească mai repede?

Probabil că toți am auzit asta la un moment dat în viața noastră. Un copil de la școală ne-a spus că bărbieritul ne va face barba să crească mai repede ... și apoi am fugit cu toții acasă cerându-le tătilor să ne arate cum să ne bărbierim.

Adevarul este - că bărbieritul nu îți va face părul să crească mai repede sau mai gros. S-ar putea să se simtă mai aspru pe măsură ce crește și poate părea chiar mai întunecat, dar nu este mai gros și bărbieritul nu va face barba să crească într-un timp mai scurt decât este normal.

Este mai bine să te bărbierești în chiuvetă sau un duș?

Îți sugerăm să te bărbierești în chiuvetă după ce ai făcut un duș cald. De ce? Oglinda. În plus, este mai ușor să ai instrumentele pe blatul de toaletă.

Bărbieritul în chiuvetă

  • Pro - Instrumentele sunt ușor de clătit între utilizări
  • Contra -Îți poate consuma mai mult timp dacă te razi zilnic
  • Contra - Dacă nu este pregătită în mod corespunzător, pielea ta poate suferi iritații

Bărbieritul în duș

  • Pro - Aburul îți menține pielea hidratată
  • Contra - Spuma este ușor îndepărtată și poate necesita mai mult produs
  • Contra - Prea multă apă poate duce la zgârieturi - mai ales dacă spuma se spală
  • Contra - Unde pui toate lucrurile?!

Cum trec de la bărbieritul uscat la cel umed?

Bine ai venit! Trecerea de la bărbieritul uscat la cel umed este o problemă mare și nu este ușor de făcut.

Este nevoie de aproximativ o lună pentru ca pielea ta să se adapteze la o nouă metodă de bărbierit. Dacă faci această schimbare, acordă pielii un timp pentru a vă obișnui cu noul mod de radere înainte de a renunța.

Cum opresc sângerarea dacă m-am tăiat la bărbierit?

Te-ai tăiat de bărbierit. Felicitări, ești om! Presupunând că este doar o mică zgârietură și nu o jugulară tăiată, următoarele tehnici pot fi utile.

Hârtie igienică. Știm cu toții cum arată - bucăți minuscule de hârtie igienică lipite pe fața unui tip, în timp ce se urcă în metrou. A avut o dimineață proastă, dar putem învăța de la el.

Tamponează tăietura cu hârtie igienică pentru a usca zona și a opri cea mai mare parte din sângerare. După terminarea bărbieritului, clătește fața, aplică hidratare și apoi lipește o bucată mică de hârtie igienică pe tăietură.

După ce se usucă (în jur de 5 minute), puteți îndepărta hârtia și tampona cu apă pentru a curăța orice sânge uscat. Lecția pe care o putem învăța de la celălalt tip este aceasta - nu aștepta să te razi când deja ești în întârziere pentru muncă! Acordă-ți timp să te pregătești.

Cuburi de gheață. Ține un cub de gheață pe tăietură pentru a micșora vasele de sânge și a permite formarea unui cheag mai rapid.

Balsam pentru buze. Dacă ești sigur că este un tub curat de balsam, unge un pic pe tăietură pentru a o sigila și a o lăsa să se vindece.

Piatră de alaun. Un ușor de utilizat stick-urile cu sulfat de aluminiu ajută la coagulare și îți închide porii pielii. Proprietățile antibacteriene asigură că tăietura să rămână curată și fără infecții.