Cumpără mai mult, economisește până la 20%

Cumpără mai mult, economisește până la 20%

00:00:00
Politică de retur în 365 zile - fără alte întrebări!
Transport 19 Lei - Gratuit peste 249 Lei-
Contactează-ne

Rutina ta de îngrijire și întreținere a bărbii acasă: 5 pași rapizi

Dacă îți lași barba să crească doar pentru că ai impresia că nu necesită atât de multă întreținere...gândește-te din nou. Deși o barbă frumoasă necesită ceva efort, câțiva pași simpli, în ordinea corectă, pot face ca aceasta să atragă toate privirile asupra ta.

Cele mai multe dintre diminețile tale funcționează pe pilot automat – periază, scuipă și clătește. Totul funcționează conform planului și știi exact cât timp durează să te pregătești în fiecare dimineață.

Apoi, într-o zi, decizi să-ți lași barba să crească, iar întreaga ta rutină bine pusă la punct se duce pe apa sâmbetei. Cum să te bucuri la maximum de barba ta fără să-ți petreci tot timpul stresându-te din cauza ei? Mai întâi uleiul pentru barbă, iar apoi balsamul? Și totuși, când trebuie să o piepteni?

Am creat pentru tine o rutină de îngrijire a bărbii din 5 pași, care este ușor de urmat și rapid de făcut, chiar din confortul casei tale. Iar rezultatele...vor vorbi de la sine.

1 Rutina ta de îngrijire și întreținere a bărbii acasă: 5 pași rapizi1.1 1. periază-ți barba1.2 2. tunde-ți barba1.3 3. spală-ți barba1.4 4. folosește uleiuri și balsamuri pentru barbă1.5 5. periază-ți și aranjează-ți barba1.6 Tu întrebi – noi răspundem

1. Periază-ți barba

Primul pas al acestui proces este să îți periezi barba (uscată fiind) înainte de a face duș.

Folosește o perie pentru barbă din peri de mistreț pentru a exfolia și a îndepărta orice urmă de mătreață din barbă. Treci cu peria încet prin și peste barbă pentru cele mai bune rezultate. Dacă ești predispus la uscarea pielii și la mătreață de barba, o să observi că aceasta rămâne pe vârfurile perilor. Dar nu te îngrijora...acest lucru va face mai ușor să o speli în duș.

Apoi, folosind o perie cu vârfuri moi (de preferat din cauciuc), care să nu-ți irite pielea, masează ușor pielea de sub barbă, folosind mișcări circulare. Acest lucru stimulează fluxul sanguin și foliculii. Și se simte extraordinar de bine.

2. Tunde-ți barba

Al doilea pas, deși unul care nu trebuie făcut zilnic, este să îți tunzi barba.

Nu este vorba despre tunderea totală a bărbii, ci despre menținerea ei curată, tunzând linia mustății și bărbierind constant gâtul și partea de sus a obrajilor.

Dacă a sosit momentul să-ți tunzi toată barba – sau dacă te lovește anxietatea pentru că trebuie să faci asta singur – dă o fugă până la frizerul tău. Acești băieți și fete sunt artiști pricepuți care pot să facă minuni cu barba ta.

S-ar putea să îți fie mai ușor să faci asta înainte de a face duș, deoarece părul ud este mai lung decât cel uscat. S-ar putea să tunzi prea mult din părul ud.

Indiferent dacă folosești o mașină de tuns sau foarfece, asigură-te că instrumentele sunt curate și ascuțite. A-ți tăia barba cu instrumente tocite este la fel de neproductiv pe cât sună – în loc de a te bucura de o tunsoare îngrijită, firul de păr este rupt și rămâi doar cu vârfuri care s-ar putea despica în orice moment.

Linia mustății

În primul rând, folosește mașina de tuns sau foarfecele pentru a scăpa de orice fire de păr nedorite, în special cele de sub nas și din jurul acestuia. Și...să nu-ți fie frică să tunzi părul din nas.

Apoi, piaptănă-ți mustața în jos și îndepărtează toate firele de păr ce trec de linia buzelor. Părul care crește mai mult de atât devine o capcană pentru prânzul tău.

Gât și pomeți

Scopul nu este acela de a modifica conturul liniei gâtului și a pomeților, ci de a scăpa de părul nedorit din afara bărbii.

Pregătește-ți fața așa cum ai face-o pentru un bărbierit normal, însă asigură-te că folosești mai puțin produs, astfel încât să vezi liniile de dedesubt.

Pentru cele mai bune rezultate, folosește un aparat de ras clasic cu două tăișuri – cartușele cu mai multe lame tind să se înfunde – pentru a urmări linia bărbii cu mișcări scurte și precise. Ai mare grijă să nu treci de conturul bărbii. Ai putea folosi un aparat de ras electric, însă nu îți va oferi același bărbierit impecabil.

Nu mai e cale de întoarcere în cazul în care treci de conturul bărbii. Trebuie doar să lași barba să crească din nou în mod natural. Conturul bărbii din zona gâtului nu este neapărat foarte vizibil, iar părul tinde să fie mult mai rar/scurt pe obraji și creste destul de repede.

Cum să îți determini linia gâtului?

Nu prea sus!

Există o modă nu foarte avantajoasă în care bărbații își rad cea mai mare parte din barba de pe gât, iar aceasta ajunge până sub maxilar și apoi se oprește. Acest lucru face să pară că ai gușă.

Există 2 metode prin care poți să știi până unde poți să mergi cu conturul – plasează două degete deasupra mărului lui Adam. Aici ar trebui să se oprească linia conturului, iar apoi o poți extinde simetric în jurul gâtului.

Sau strânge-ți bărbia până când obții efectul de gușă – linia conturului tău ar trebui să urmeze pliul principal.

Cum să îți determini linia pomeților?

Acest lucru ține foarte mult de stilul tău. Pentru a te bucura de o barbă plină, aceasta ar trebui să îți ajungă de la mijlocul urechii până la gură. Fie în linie dreaptă, fie cu un aspect curbat.

3. Spală-ți barba

Suntem convinși că nu trebuie să îți vorbim despre virtuțile igienei. Ceea ce s-ar putea însă să nu realizezi este faptul că barba ta este predispusă să se murdărească mult mai mult decât alte părți ale corpului, ceea ce înseamnă că necesită o atenție suplimentară.

Spre deosebire de păr, este posibil ca barba să fie atinsă în mod repetat de-a lungul zilei – atât de către tine, atunci când meditezi asupra marilor mistere ale vieții, cât și de către iubita ta – ceea ce înseamnă că toți microbii de pe clanțele ușilor, volanele mașinii și tastele computerului s-au instalat cu promptitudine în părul din barba ta.

Și să nu uităm de mâncarea și băutura care îți rămân pe mustăți, indiferent de cât de atent ai fi. Zilele de marți cu taco sunt cele mai rele.

Folosește un șampon gentil, natural și masează până face spumă. Asigură-te că spuma ajunge în toată barbă. Apoi urmează pasul în care scazi temperatura apei până în punctul în care aceasta este călduță sau rece – apa fierbinte îți va usca pielea și îți va provoca mătreață.

Asigură-te că îți usuci barba prin mișcări de tapotare, ci nu prin frecări puternice cu prosopul, pentru a preveni deteriorarea.

Dacă ai de gând să îți usuci părul cu uscătorul de păr, nu folosi aer cald, deoarece acesta îți va usca fiecare șuviță până la rădăcină, făcând-o casantă și predispusă la despicare. Folosește cea mai rece temperatură disponibilă sau usucă prin tapotare cu un prosop uscat.

4. Folosește uleiuri și balsamuri pentru barbă

După duș ia uleiul tău pentru barbă preferat sau balsamul pentru barbă și masează-l atent în barbă.

Spre deosebire de crema hidratantă care oferă o senzație uleioasă, uleiul este suficient de ușor pentru a trece prin păr și a-ți acoperi pielea, lăsând-o hidratată și protejată.

Aceste produse aduc hidratare atât bărbii, cât și pielii tale.

Cum să aplici uleiul pentru barbă

Ai nevoie de mai puțin ulei decât crezi.

Pentru orice barbă, în afară de cea mai lungă din lume, 8-10 picături sunt suficiente. În cazul sticlelor cu pompiță, ai nevoie de aproximativ o pompiță. În ceea ce privește alt tip de sticle de ulei, îți va fi suficient uleiul luat pe vârful a 3 dintre degete.

  1. Introdu vârful degetelor arătător, mijlociu și inelar în ulei (doar vârful, nu întregul capăt al degetelor).
  2. Odată ce uleiul a ajuns pe vârful degetelor, întinde-l pe ambele mâini și masează-l ușor în barbă. Încearcă să masezi până la piele fără a freca.

Cum să folosești balsamul pentru barbă

Balsamul pentru barbă rezolvă problema firelor rebele din barbă și te ajută la definirea acesteia.

  1. Mai întâi, încălzește-ți palmele prin frecare.
  2. Ia un vârf de deget de balsam pentru barbă și întinde-l pe mâini.
  3. Aplică cantitatea de balsam trecându-ți degetele prin barbă.

5. Periază-ți și aranjează-ți barba

Odată ce ai aplicat uleiul sau balsamul, ia peria pentru barbă și cu ajutorul ei întinde produsul uniform pe barbă.

Folosește mișcări blânde și lungi, pieptănând atât în sens invers creșterii firului de păr, cât și dintr-o parte în alta pentru a te asigura că totul este acoperit.

Ești aproape de final! Pentru ultimul pas, aranjează-ți barba așa cum îți place.

Acum, folosește o cantitate mică de ceară pentru mustață pentru a-ți menține mustața fixată.

Atunci când îți piepteni sau periezi barba tocmai pentru a evita ca aceasta să arăte ca un dezastru, poți avea tendința de a exagera, iar acest lucru se întâmplă mai ales în rândul purtătorilor de barbă neexperimentați.

Nici cea mai lungă barbă nu are nevoie să fie periată de mai mult de 3-4 ori pe zi. Asigură-te că dinții de pe pieptene sunt suficient de distanțați, astfel încât să nu te tragă de barbă și să nu grăbească procesul de despicare al vârfurilor.

Iată. Arăți bine și ești gata să cucerești lumea. Acest lucru poate părea descurajator la început, dar întregul proces îți prelungește rutina de dimineață cu cel mult 2 minute.

Iar rezultatele te vor surprinde și pe tine atunci când vei vedea cât de bine arată barba ta doar urmând pașii de mai sus.

Înainte de a ne lua rămas bun, iată câteva sfaturi finale care o să te ajute în călătoria către o barbă masculină maiestuoasă.

  • Lasă-o în pace. Cu cât o atingi și tragi de ea mai mult, cu atât barba ta va fi și va arăta mai nesănătoasă.
  • Nu o pieptăna mai mult decât este nevoie.
  • Uleiul de barbă este cel mai bun prieten al bărbii tale.
  • Bărbierirea nu accelerează creșterea. Singura modalitate dovedită de a-ți îngroșa firul de păr este grija pentru propria sănătate, influențată în special de somn, nutriție și hormoni. Folosește o perie moale pentru a-ți stimula foliculii.

Tu întrebi – Noi răspundem

Ce pot face pentru a scăpa de mătreața de barbă?

Spaima tuturor tovarășilor bărboși, mătreața de barbă, transformă instantaneu orice bărbat elegant într-un om al peșterii.

Vestea bună este că, spre deosebire de mătreața obișnuită a scalpului, care poate fi vizibilă în mod constant pe părțile laterale ale capului, mătreața de barbă tinde să apară doar atunci când este deranjată, lăsând o urmă subtilă de piele moartă și alte pete neatrăgătoare pe piept.

Așa că primul lucru pe care trebuie să-l faci atunci când mătreața de barbă apare neașteptat este simplu și evident, însă înșelător de dificil.

Oprește-te. Nu te mai juca. Cu. Barba. Ta.

Al doilea lucru pe care trebuie să îl faci este să realizezi că mătreața de barbă este, de cele mai multe ori, piele uscată aflată sub puful feței. În timp ce barba îți protejează obrajii delicați de soare, vânt și ploaie, ea constituie în același timp și o barieră eficientă împotriva unei rutine obișnuite de îngrijire a pielii.

Dacă urmezi rutina recomandată de noi pentru îngrijire, atunci mătreața de barbă nu ar trebui să fie o grijă prea mare pentru tine. Dar dacă totuși aceasta își face simțită prezența, iată care sunt pașii esențiali prin care îți poți aduce barba la starea inițială, lipsită de mătreață.

Dacă problema mătreții de barbă persistă (iar aici vorbim despre luni, nu zile), atunci problema ar putea fi mult mai serioasă și este posibil să necesite un consult dermatologic pentru a te asigura că nu suferi de o afecțiune a pielii.

Iar ca un ultim sfat – dușurile fierbinți îți usucă pielea și cauzează mătreață de barbă. Dacă mătreața de barbă este o problemă care continuă să apară, ia în considerare reducerea temperaturii apei cu câteva grade și folosește apă doar puțin călduță pentru a-ți spăla părul și barba.

De ce am vârfuri despicate, cum pot scăpa de ele și cum le pot preveni pe viitor?

Vârfurile despicate din barbă reprezintă o problemă reală – mai ales atunci când barba ta crește din ce în ce mai mult. Acestea îi oferă bărbii tale un aspect încrețit și neîngrijit...aspect pe care sigur nu ți-l dorești. Pe lângă faptul că are un aspect dezordonat, poți să îți dai seama că ai vârfurile despicate atunci când barba ta începe să se simtă aspră și înțepătoare din senin.

Există mai multe motive care conduc la apariția vârfurilor despicate, dar toate au la bază părul slăbit sau uscat. Diagnosticarea și remedierea problemei de bază necesită timp, așa că nu te descuraja dacă situația nu se remediază peste noapte.

Principalele motive care stau la baza vârfurilor despicate ale bărbii sunt:

  • Pieptănarea excesivă
  • Utilizarea uscătorului de păr (mai ales cu aer cald)
  • Tunderea cu instrumente tocite

Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să-ți tunzi barba și să scapi de acestea. Acest lucru reduce drastic probabilitatea ca despicăturile să se răspândească pe lungimea firului de păr, transformând o supărare nesemnificativă într-o catastrofă aproape ireparabilă.

Al doilea lucru pe care trebuie să îl faci este să te întorci la noțiunile de bază ale îngrijirii bărbii și să te asiguri că îi oferi bărbii o hidratare adecvată în timpul rutinei de îngrijire folosind ulei și/sau balsam.

Ce pot face pentru ca barba mea să fie mai catifelată?

O rutină adecvată de îngrijire ar trebui să îți mențină barba moale și pufoasă.

Ce tip de perie pentru barbă ar trebui să folosesc în cazul părului aspru și rigid?

Atunci când îți piepteni sau periezi barba, scopul tău este să scapi de părul încâlcit și de noduri cât mai ușor posibil.

Evită tragerea și smulgerea cu orice preț - acest lucru îți va deteriora barba pentru o lungă perioadă de timp.

Dacă părul tău este aspru și rigid, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să adopți o rutină adecvată de îngrijire pentru a-l netezi. Părul rigid înseamnă păr nesănătos.

Va trebui să îl piepteni în continuare, dar va trebui să folosești un pieptene cu dinți distanțați, cu ajutorul căruia să treci ușor prin noduri.

Ar trebui să folosesc o perie sau un pieptene pentru barbă și mustață?

Folosește unul singur sau pe ambele.

Periile din păr de mistreț sunt bune pentru a asigura o distribuire uniformă a uleiurilor și a balsamurilor.

Pieptenii funcționează bine pentru a da formă și a scăpa de părul încâlcit. Asigură-te că dinții pieptenului ajung până la obraji.

Pentru mustață, ia-ți un mini pieptene special conceput pentru mustață. O perie normală poate fi prea mare.

Ce produse îmi fac barba mai moale și mai ușor de aranjat?

Cel mai bun prieten al bărbii tale este uleiul pentru barbă. Aplicarea regulată aduce cu sine o hidratare constantă și îmblânzește barba, oferindu-ți șuvițe moi și netede.

Folosește un șampon delicat pentru cele mai bune rezultate în ceea ce privește curățarea bărbii în timpul dușului.

Care este diferența dintre ulei, balsam și ceară pentru barba mea?

Diferența dintre aceste produse constă fie în hrănirea pe care o oferă firului de păr, fie în puterea lor de a menține firele de păr la un loc.

Uleiul de barbă conține uleiuri esențiale naturale care oferă pielii și firelor de păr protecția și hrănirea de care au nevoie.

Balsamul de barbă conține atât aceste uleiuri, cât și un element de fixare(cum ar fi gelul de păr), care îți permite să-ți aranjezi barba fără să te temi că aceasta și-ar putea pierde forma.

Ceara se folosește în general pentru mustață, indiferent dacă ai doar mustață sau te lauzi și cu o barbă maiestoasă. Aceasta seamănă cu ceara sau gelul de păr și îți mențin mustața fixata pe tot parcursul zilei. În cele mai multe cazuri, ceara are o fixare mai puternică decât balsamul.

Pot folosi ulei pentru barbă dacă am pielea sensibilă?

Da. Verifică de două ori lista de ingrediente și alege unul care nu conține materiale sintetice. S-ar putea să vrei să eviți parfumurile, deoarece acestea pot usca pielea, în cele mai multe dintre cazuri.

Persoanele fără barbă pot să folosească ulei pentru barbă?

Da.

Uleiul pentru barbă este o modalitate eficientă de hidratare a pielii și poate fi folosit atât pe pielea proaspăt bărbierită, cât și pe pielea cu o barbă foarte scurtă.

Aplică-l așa cum o faci atunci când ai o barbă mai stufoasă, dar folosește o cantitate mai mică pentru ca tenul tău să nu capete un aspect gras.

E necesar să-mi hidratez barba? De câte ori pe săptămână?

Poți alege atât să îți hidratezi barba separat, cât și să folosești un balsam hidratant atunci când îți speli barba.

Balsamul ajută la netezirea și protejarea bărbii tale. Recomandăm să îți hidratezi barba de două ori pe săptămână

Dacă folosesc deja balsam sau ceară, mai este nevoie să folosesc și ulei? În ce ordine ar trebui să le folosesc?

Balsamurile pentru barbă tind să conțină deja uleiuri esențiale, așa că nu va trebui să mai folosești un alt ulei. Dacă pielea ta este uscată, folosește mai întâi un ulei, iar apoi un balsam pentru barbă.

Sugestia noastră și cea a lui Dashtis este să folosești întotdeauna ulei pentru barbă – este singurul pas peste care nu poți sări.

Ceara nu conține uleiuri și se folosește exclusiv pentru stilizare. Ar trebui să aplici ceară abia după ce ai folosit un ulei în prealabil.