Economisește 20% la toțI ochelarii de soare

Economisește 20% la toțI ochelarii de soare

Politică de retur în 365 zile - fără alte întrebări!
Transport 14 Lei - Gratuit peste 249 Lei-
Contactează-ne

Semnificația inelelor de pe fiecare deget pentru bărbați

Pe ce degete ar trebui să poarte bărbații inele?

Internetul este plin de înțelepciuni "străvechi" despre cum ar trebui bărbații să poarte inelele și ce stil se potrivește cu fiecare deget de pe fiecare mână. Unele dintre ele sunt valide... însă multe sunt baliverne. Înainte de a prezenta unele dintre ideile cu o bază mai solidă răspândite care te pot ajuta să exprimi un mesaj personalizat atent pe degete, să clarificăm un lucru: este stilul tău, povestea ta și nimeni nu poate spune că o expui greșit. Poartă un inel cu sigiliu pe degetul mic de la picior dacă asta îți dorești. Nu există un „mod greșit” de a-ți purta accesoriile.*

*Unele grupuri și organizații au reguli despre cum se poartă articolele cu marca lor.

Inelele transmit un mesaj. Ele pot indica statutul marital, dacă ai absolvit o anumită universitate, loialitatea față de un club sau chiar preferința ta sexuală (sau lipsa acesteia). Nu are importanță dacă oamenii înțeleg sau nu mesajul. Fii tu însuți.

1 Semnificația inelelor de pe fiecare deget pentru bărbați1.1 Pe ce mână ar trebui bărbații să poarte inele?1.2 Ce reprezintă degetele?1.3 Ce semnifică inelele pe degetele tale1.4 Reguli generale de purtat inelele bărbătești1.5 Tu ai întrebat - noi am răspuns

Pe ce mână ar trebui bărbații să poarte inele?

Unele culturi împart mâinile în masculin și feminin. Nu e nicio surpriză că mâna ta dreaptă este cea masculină, cea cu care faci lucruri – lăsând-o pe stânga ca fiind cea pasivă, rezervată lucrurilor delicate. Există un sâmbure de înțelepciune în asta, chiar dacă asumă în mod arbitrar genul mâinilor tale și nu ține cont de faptul că poți fi și stângaci.

Chiar și bărbații ambidextri au o mână dominantă. Ambidexteritatea este o abilitate învățată, iar egalitatea perfectă între mâini este extrem de rară. Marea majoritate dintre noi avem o mână dominantă și, în timp ce vorbim, o mișcăm, facem gesturi și arătăm lucrurile. Mâna noastră dominantă atrage atenția. De aceea este perfectă pentru exprimare pură. Acest lucru este grozav pentru că mâna noastră non-dominantă este locul pe care cei mai mulți dintre noi ne ținem ceasul, așa că accesorizarea mâinii noastre dominante creează un echilibru.

O regulă generală bună este să consideri mâna ta non-dominantă ca un loc de stocare pe termen lung și mâna dominantă ca pe unul de termen scurt. Vrei ca verigheta ta să dureze o viață, așa că vei dori să o ții pe degetul inelar al mâinii tale non-dominante. Orice vei pune pe mâna dreaptă se va deteriora pe măsură ce îți vei desfășura activitățile zilnice de bărbat adevărat. Ai primit un inel cu sigiliu de familie ca moștenire? Pune-l pe degetul arătător sau pe degetul mic de la mâna non-dominantă.

Mâna non-dominantă
Identitate
Permanență
Cine ești

Mâna dominantă
Expresie
Temporaritate
Cum te simți

Ce reprezintă degetele?

Varianta scurtă

  • Degetul mic – expresie – înseamnă intelect și abilități de comunicare.
  • Degetul inelar – statutul marital – aici porți verigheta ta de nuntă.
  • Degetul mijlociu – individualitate – comunică ordinea și scopul.
  • Degetul arătător – loialitate – abilități de lider și ambiție – folosit în principal pentru inelele de membru.
  • Degetul mare – puterea de caracter – exprimă puterea voinței și libertatea de gândire.

Ce semnifică inelele pe degetele tale

Versiunea lungă

Degetul mic

Unii practicanți ai filozofiei indiene corelează degetul mic cu jala, elementul apei. Tradiția occidentală tinde să asocieze degetul mic cu Mercur, zeul roman al comerțului, al câștigului financiar, al comunicării și al elocvenței. Se crede că inelele de pe degetul mic semnifică intelect și iscusință. Oameni de afaceri importanți, politicieni și alți oameni de influență carismatici sunt adesea văzuți purtând inele pe degetul mic.

Inelele de pe degetul mic atrag multă atenție. Poziția lor expune mai mult din suprafața inelului decât dacă ar fi pe degetul mijlociu, iar dacă porți doar un inel, fiind într-o extremă, poate atrage atenția ca un accesoriu de sine stătător. Modelele simple se potrivesc bine pe degetul mic, dar nimic nu are mai multă forță decât un inel cu sigiliu. Deoarece degetul mic este cea mai puțin folosită parte a mâinii tale, modelele și suprafețele complexe nu te vor deranja atât de mult în activitatea zilnică.

Degetul inelar

Degetul inelar este asociat cu prthvi, elementul pământului din filosofia indiană, în timp ce vestul îl leagă de Apollo, zeul muzicii, adevărului, vindecării și poeziei, printre alte subiecte. Este cel mai cunoscut drept degetul pe care îți pui inelul de logodnă sau verigheta odată ce te-ai hotărât să te așezi la casa ta. Acesta este motivul pentru care acum este asociat în mod frecvent cu devotamentul de orice fel.

Cuplurile căsătorite își pun verighetele pe el; multi bărbați logodiți își pun aici un inel de logodna; unii oameni în relații de lungă durată poartă inele până când sunt gata să facă marele pas; iar anumiți practicanți religioși poartă inele de puritate.

Dacă încerci să comunici că nu ești disponibil, un simplu inel transmite mesajul cât se poate de clar. Nu suntem obișnuiți să vedem sigilii mari sau inele ornamentate complexe pentru a semnifica statutul marital, așa că mesajul ar putea fi tulburat de ceva ieșit din comun. Dar poate că tocmai asta dorești să exprimi... că starea relației „este complicată”.

Degetul mijlociu

Nu există nicio tradiție culturală pentru purtarea inelelor pe degetul mijlociu, ceea ce îl face perfect pentru expresie pură. Nu există niciun bagaj preconceput care îl înconjoară de care trebuie să ții cont atunci când porți un inel pe degetul mijlociu. Filosofia indiană asociază degetul mijlociu cu ākāśa, elementul spațiului sau al eterului, în timp ce în vest, Saturn este cel care primește această onoare.

Lipsa sa de semnificație tradițională nu i-a împiedicat pe oameni să-i atribuie sens în ultimii ani. Datorită poziționării sale, mulți consideră că înseamnă echilibru, ordine și scop, în timp ce alții dau sens dimensiunii și proeminenței sale, asociind degetul mijlociu cu individualitatea, scopul, identitatea personală și autoanaliză.

Majoritatea bărbaților care poartă inele de nuntă sau de logodnă aleg să nu poarte un inel pe degetul mijlociu al aceleiași mâini, deoarece acest lucru poate deteriora ambele inele în timp ce se freacă unul de celălalt. De asemenea, reține că, deoarece degetul arătător este cea mai activă parte a mâinii tale, un inel mare și voluminos chiar lângă el poate irita după un timp.

Reține că un inel negru pe degetul mijlociu al mâinii drepte este cunoscut sub numele de „Inel As”, folosit de membrii comunității asexuate ca formă de identificare.

Degetul arătător

Rezervat în mod tradițional pentru inelele cu sigiliu care poartă stemele familiei. În unele monarhii europene, era ilegal ca țărănimea să aibă inele de orice fel pe degetul arătător, ca să nu fie confundați cu oameni influenți. Un inel pe degetul arătător comunică abilități de lider, autoritate, ambiție, stimă de sine și încredere.

Asociat cu vāyu, elementul aerului în filosofia indiană și cu Jupiter, zeul roman al cerului și al tunetului – regele zeilor – în vest. Purtarea unui inel pe degetul arătător înseamnă loialitate. Inelele de absolvire, inelele de fraternitate, inelele de club și alte semne care indică apartenența la o organizație sau un grup sunt cel mai adesea purtate pe degetul arătător.

Un inel pus pe degetul arătător are mult spațiu pentru a se evidenția. Acel spațiu dintre degetul arătător și degetul mare este cea mai activă parte a mâinii tale, iar deschiderea lui permite să fie vizibilă aproape întreaga circumferință a inelului. Locul perfect pentru a experimenta modele complexe și inele mari, așa că fă-ți de cap.

Degetul mare

Filosofia indiană asociază des degetul mare cu tejas, elementul focului. În vest, este legat de Marte, zeul roman al războiului. Purtarea unui inel pe degetul mare înseamnă voință, forță de caracter, libertate de gândire și autoafirmare. Asocieri potrivite, deoarece inelele pe degetul mare sunt probabil cel mai puțin întâlnite și, prin urmare, sunt o adevărată declarație de stil.

În unele culturi, bărbații poartă inele pe degetul mare ca semn al bogăției și influenței. Cu cât este mai împodobit, cu atât este mai mare bogăția bărbatului. Grosimea degetului mare și poziționarea sa solitară fac ca inelele mari și voluminoase, cu modele elaborate, să se simtă ca acasă. Nu vor înghesui totul în jurul lor. Atenție, totuși, cu sigiliile, pentru că au tendința de a ieși în evidență pe degetul mare, care el însuși iese în evidență.

Reguli generale de purtat inelele bărbătești

Regulile există pentru a fi încălcate, dar te ajută să le cunoști, astfel încât să le poți încălca în mod deliberat. Nu vrei să fii tipul cu mâinile ridicate care spune: „Îmi pare rău, domnule polițist, pur și simplu nu știam”.

Potrivește-le cu structura corpului tău

Dacă ești un bărbat înalt și suplu, inelele groase și voluminoase vor arăta ciudat. Îți vor copleși aspectul și îl vor supraîncărca. Dacă ești un bărbat scund și solid, inelele delicate se vor pierde la degetele tale. Inelele nu sunt genul de accesoriu care să contrasteze cu structura ta.

Echilibrul este sclipitor

Încearcă să nu încarci toate inelele pe o singură mână și să o lași pe cealaltă goală. Distribuirea uniformă a accesoriilor între ambele mâini creează un aspect mult mai coeziv.

Asortează metalele

Ca în cazul oricărui tip de accesoriu, asortarea culorilor contează. Ceasul argintiu, o brățară de oțel și inelele din oțel arată mult mai bine decât ceasul argintiu, brățara roșie și inelele în fiecare culoare a curcubeului, plus maro și roz bonbon.

Dacă dorești să diversifici, combină culorile reci cu metale reci. Argintiul și albastrul arată grozav împreună, la fel și auriul și roșul. Poți merge mai departe în coordonarea și amestecarea complexă a culorilor când cunoști elementele de bază, dar a avea un inel argintiu într-o mare de auriu va arăta cu siguranță ca o neglijență. Dacă vrei să porți atât auriu, cât și argintiu, încearcă să le ții în echilibru. În acest fel, va arăta deliberat și vei obține o repartizare plăcută de tonuri reci și calde.

Cunoașterea acestor bune practici – aceste „reguli” – îți permite să le ocolești sau chiar să le încalci dacă dorești. Există o mare diferență între a le încălca accidental și a le sfida în mod deliberat. Diferența constă în povestea pe care o spui când ești întrebat despre asta. Pentru că accesoriile sunt unele dintre cele mai bune pretexte pentru a începe o conversație. Spune-ți povestea în felul tău.

Pentru mai multe informații și ajutor cu alegerea inelelor, citește aici ghidul nostru complet pentru inelele bărbătești.

Tu ai întrebat - noi am răspuns