Ochelari de soare | Cumpără 2 și economisește 20%

Ochelari de soare | Cumpără 2 și economisește 20%

Politică de retur în 365 zile - fără alte întrebări!
Transport 14 Lei - Gratuit peste 249 Lei-
Contactează-ne

Inelele pentru bărbați – ghidul tău complet

Învață tot ceea ce ai nevoie să știi despre inelele pentru bărbați. De la materialele din care sunt confecționate până la găsirea mărimii potrivite, niciun aspect nu va fi neglijat. Totul în 20 de minute.

Din antichitate și până în prezent, bărbații au purtat inele ca simboluri ale bogăției, statutului privilegiat și stării civile. Chiar și în zilele noastre, vei vedea bărbați cu inele cu emblema unor universități, societăți sau cluburi, care au o însemnătate personală, cunoscută numai de ei.

1 Inelele pentru bărbați – ghidul tău complet1.1 Avantajele purtării unui inel1.2 Pe ce deget ar trebui să poarte bărbații un inel?1.3 Tipuri de inele pentru bărbați1.4 Materialele utilizate la inelele pentru bărbați1.5 Inele anti-stres pentru bărbați1.6 Pietrele prețioase folosite pentru inele1.7 Inelele care nu îți agresează pielea1.8 Cum să îți cureți inelul1.9 Scurtă istorie a inelelor bărbătești1.10 Întrebări și răspunsuri

Avantajele purtării unui inel

  • Un cerculeț auriu pe degetul tău semnalează clar că nu mai ești disponibil și îți va permite, cu puțin noroc, să te bucuri de o seară în oraș fără a avea parte de avansuri nedorite.
  • Jucăriile antistres sunt pentru copii. Bărbații adevărați nu au nevoie pentru a-și ocupa timpul și canaliza atenția decât de inelele de pe degete.
  • Inelele sunt accesorii firești pentru îmbrăcămintea ta și adaugă o notă subtilă de „je ne sais quoi” oricărei ținute. Un
    inel cu piatră prețioasă sau semiprețioasă poate contribui în mod special la evidențierea culorilor acesteia.
  • Arată-ți afilierea cu ajutorul unui inel pentru degetul mic. Îți poți etala atașamentul față de o echipă de fotbal, o universitate, sau chiar un partid politic cu ajutorul unui discret
    inel cu sigiliu.
  • Aurul este costisitor. Dacă ții să arăți lumii bunăstarea ta, nu există mod mai bun de a o face decât afișând o mulțime de bijuterii.

Pe ce deget ar trebui să poarte bărbații un inel?

Ești liber să porți inele pe oricare deget dorești. Nu există reguli sau legi (cel puțin în Marea Britanie) care să dicteze ce îți poți pune pe degete.

Acestea fiind spuse, există totuși anumite așteptări. Există norme și moravuri tradiționale, dintre care unele s-au perpetuat până în vremurile moderne, iar altele au fost aruncate la coșul de gunoi al istoriei.

1: Inelele pentru degetul mare

Inelele pentru degetul mare sunt încă destul de neobișnuite în Marea Britanie, deși popularitatea lor este în creștere. Dacă porți deja două inele la o mână, degetul mare poate fi cel mai potrivit pentru a-l pune pe al treilea, dacă nu vrei să ai senzația unor degete prea încărcate.

2: Inelele pentru degetul arătător

Acest deget este folosit pentru a arăta. Într-un trecut îndepărtat, anumite persoane foarte sus-puse obișnuiau să poarte tocmai pe degetul arătător inelul cu sigiliu cu blazonul familiei lor, însă astăzi acest lucru este mai rar întâlnit chiar decât purtarea inelului cu sigiliu pe degetul mic. Dacă vrei cu adevărat ca inelul tău să iasă în evidență, poartă-l pe degetul arătător și caută să arăți spre diferite lucruri cât mai des.

3: Inelele pentru degetul mijlociu

Degetul mijlociu nu are nicio încărcătură istorică, așa că nu trebuie să-ți faci griji că oamenii se vor gândi că ești ori căsătorit, ori vreun scrib anacronic, ci poți purta pe el orice inel dorești. Cu toate acestea, dacă îți pui un inel voluminos pe ceea ce este deja cel mai mare deget de la mână, s-ar putea să îți incomodeze arătătorul și inelarul.

4: Inelele pentru degetul inelar

După cum indică și numele, acesta este degetul pe care bărbați ar trebui să poarte inel. Mai precis, o verighetă la mâna stângă. Nu există nicio regulă care să spună că este obligatoriu. Poți purta verigheta pe orice deget vrei, sau poți să nu o porți deloc, dar, dacă vei avea un inel pe acest deget, majoritatea oamenilor vor presupune că ești căsătorit.

5: Inelele pentru degetul mic

De-a lungul istoriei, acest deget a fost rezervat pentru inelele cu sigiliu, folosite pentru a semna documente juridice și oficiale prin presarea feței inelului în ceară fierbinte pentru a crea o pecete. Însă această practică a ieșit din uz odată cu apariția pixului și a plicurilor autoadezive.
În ultimii aproximativ o sută de ani, degetul mic a găzduit inele cu simboluri ale unor universități sau cluburi, adesea, dar nu întotdeauna, cu un model decorativ, un blazon sau un sigiliu.

Tipuri de inele pentru bărbați

Inelele cu sigiliu

Inelele bărbătești cu sigiliu au un șarm de modă veche. După cum sugerează și denumirea lor, inelele cu sigiliu ar trebui să poarte un fel de însemn sau simbol. De obicei, este vorba de un blazon sau de emblema unui club sau a unei universități. Dar nimic nu te împiedică să porți un inel cu emblema gofrată a echipei tale preferate de fotbal, sau să îți creezi propriul model.

În general, inelele cu sigiliu sunt confecționate din aur și pot fi purtate pe degetul mic al oricăreia dintre mâini, sau, mai rar, pe degetul arătător.

Verighetele

Purtate de obicei pe degetul inelar de la mâna stângă, verighetele bărbătești sunt de regulă din aur sau argint, cu un model simplu, neîmpodobit.

Alte metale, cum ar fi platina sau tungstenul, încep să capete popularitate și nu e complet nemaiauzit ca bărbații să poarte verighete cu diamant.

Inelele pentru degetul mic

Un inel pentru degetul mic este orice inel purtat pe cel mai mic deget al oricăreia dintre mâini. De regulă, este vorba despre inele cu sigiliu, dar acest lucru nu este obligatoriu.

Prezentare Inel Titus auriu

Sunt mici și nu te încurcă niciodată. Inelele bărbătești pentru degetul mic pot fi confecționate din orice material, de la aur la plastic, sau chiar din piele.

Inelele pentru degetul mare

După cum am spus mai devreme, degetul mare este numai bun pentru a purta un inel dacă nu vrei ca mâna să îți pară prea încărcată cu bijuterii în exces.

Ai mult spațiu la dispoziție, iar inelele bărbătești pentru degetul mare pot fi cât de voluminoase și țipătoare vrei tu, inelele cu craniu fiind deosebit de populare în ultima vreme. Date fiind materialele foarte variate pentru inele, de la oțel inoxidabil la tanzanit, cu siguranță te vei face observat dacă porți un inel pe degetul mare.

Materialele utilizate la inelele pentru bărbați

Alegerea materialului pentru cercul inelului tău este la fel de importantă ca decizia privind degetul pe care să îl porți. În fond, acest material va fi în contact cu pielea ta, așa că nu vrei să optezi pentru unul inconfortabil, care să îți provoace vreo reacție adversă sau să se deformeze ușor dacă se lovește de un obiect dur.

Inelele din aur

Aurul pur are o nuanță ușor portocalie, recognoscibilă imediat, și este materialul utilizat în mod tradițional la confecționarea verighetelor. De asemenea, este unul dintre metalele cel mai ușor de prelucrat și a fost probabil primul metal folosit vreodată la bijuterii.

Când cumperi un inel, sunt puține șanse să te alegi cu unul de aur pur (24 de karate), și nici nu ți-ai dori așa ceva. Aurul pur este moale, ușor de deformat și scump. Majoritatea inelelor de aur de bună calitate sunt de 18 karate, ceea ce înseamnă că 18/24 sau trei sferturi din aliaj este aur.

  • Pro: atemporal și clasic;
  • Pro: ușor recognoscibil;
  • Pro: nu oxidează;
  • Contra: aurul pur este foarte moale și se deteriorează ușor;
  • Contra: aliajele de aur conțin metale care reacționează neplăcut la contactul cu pielea;
  • Contra: costisitor.

Inelele bărbătești din aur alb

Aurul alb este un aliaj, ceea ce înseamnă că aurul pur a fost topit laolaltă cu un alt metal pentru a crea un material nou. Nu există o definiție standard pentru acesta în industrie, deci, la cumpărarea unui inel de aur alb, cel mai probabil te vei alege cu un aliaj de aur cu argint, cupru, platină sau nichel. Multe inele din aur alb sunt placate ulterior cu rodiu pentru a le da un aspect final alb strălucitor.

În afara faptului că au o culoare atrăgătoare, inelele de aur alb sunt produse la comandă pentru a modifica proprietățile fizice ale metalului. Aurul pur este moale și ușor de turtit. Aurul pur în aliaj cu nichelul este tare și rezistent în același timp.

  • Pro: arată bine alături de o piatră prețioasă sau semiprețioasă de orice culoare;
  • Pro: nu oxidează;
  • Contra: aliajele conțin adesea nichel, ceea ce le face nerecomandate pentru alergici;
  • Contra: stratul de rodiu se poate eroda în timp.

Inelele bărbătești din platină

Mai valoroasă decât aurul, platina este un metal dens rar, extras de obicei din Africa de Sud. Numai 160 de tone sunt scoase din pământ în fiecare an. Pe lângă faptul că este valoroasă prin raritatea sa, platina constituie materialul ideal pentru inelele bărbătești, deoarece este mult mai dură și durabilă decât ar putea fi aurul vreodată.

Dacă vrei să-ți montezi o piatră prețioasă sau semiprețioasă pe inel, platina o va ține mai bine și va fi mai puțin predispusă la rupere decât omologul său galben.

  • Pro: rezistentă, dură și durabilă;
  • Pro: excelentă pentru fixarea pietrelor prețioase;
  • Pro: hipoalergenică, deci potrivită pentru pielea sensibilă.
  • Contra: costisitoare;
  • Contra: foarte densă, deci foarte grea.

Inelele bărbătești din titan

Cel mai mare avantaj al titanului, în afara uimitorului său aspect lucitor, argintiu, este rezistența sporită în raport cu greutatea. Este la fel de rezistent ca oțelul, dar nu cântărește aproape nimic.

Un inel realizat din titan va cântări a cincea parte dintr-un inel identic realizat din platină, și o părtime dintr-un inel realizat din aur. Dacă îți dorești niște inele care să arate foarte bine, dar să fie și foarte ușoare, titaniul este alegerea perfectă.

  • Pro: ușor;
  • Pro: rezistent;
  • Pro: reciclabil;
  • Contra: costisitor;
  • Contra: atât de ușor încât riști să uiți că porți inel.

Inelele bărbătești din argint

Clasic și atemporal, argintul este utilizat pentru confecționarea inelelor de cel puțin 4.500 de ani încoace. Când a fost introdus pentru prima dată în Egiptul Antic, valora mai mult decât aurul. Inelele din argint sunt simple, frumoase și relativ necostisitoare.

Cea mai mare parte din argintul folosit la inele se numește argint 925 sau argint sterlin. Acest lucru înseamnă că 92,5% din metal este de fapt argint, restul fiind cupru. Spre deosebire de argintul fin, care este moale și maleabil, prin adăugarea cuprului, argintul sterlin devine tare și dur, dar și puțin mai predispus la oxidare.

  • Pro: rezistent;
  • Pro: considerabil mai puțin costisitor decât aurul;
  • Pro: culoare și strălucire frumoasă.
  • Contra: predispus la oxidare;
  • Contra: metalul utilizat în aliajul de argint 925 poate provoca reacții adverse în cazul persoanelor alergice la cupru.

Marcasitul

Inelele din marcasit nu sunt, de fapt, confecționate din mineralul numit marcasit, ci din bucăți montate în argint din ruda sa apropiată, pirita, cunoscuta mai bine sub numele de „aurul nebunilor”.

Inelele de marcasit au fost foarte populare în Epoca Victoriană târzie ca alternativă mai discretă la aur și sunt adesea combinate cu o piatră neagră, cum ar fi onixul.

  • Pro: deloc costisitor;
  • Pro: bucățile de pirită conferă un aspect foarte sclipitor.
  • Contra: se sparge ușor și este foarte dificil de reparat;
  • Contra: te vei simți ridicol explicând că inelul tău este aurul nebunilor.

Inelele din tungsten și din carbură de tungsten

Tungstenul este cel mai tare și mai rezistent metal care se găsește pe pământ, sau poate chiar în întregul Univers. Este un metal la fel de dur ca tine și materialul pentru inelul perfect dacă îți dorești ceva cât se poate de rezistent. Acestea fiind spuse, totuși inelele de tungsten se zgârie, ceea ce înseamnă că nu își vor păstra luciul intact în drumul lor indestructibil către eternitate.

În schimb, carbura de tungsten poate fi chiar mai dură decât tungstenul pur și nu se zgârie, astfel încât inelul tău va fi la fel de lucitor mult după ce tu nu vei mai fi. O proprietate importantă de care să ții seama este aceea că, din cauza durității și rezistenței lor extreme, inelele din tungsten nu pot fi mărite sau micșorate. Așa că ai grijă să îți alegi unul care îți vine perfect și încearcă să nu te îngrași prea mult.

  • Pro: tungstenul și carbura de tungsten sunt ambele hipoalergenice;
  • Pro: practic indestructibil;
  • Pro: inelele din carbură de tungsten își păstrează luciul pentru totdeauna;
  • Pro: necostisitor;
  • Contra: nu poate fi mărit sau micșorat;
  • Contra: greu de tăiat în caz de urgență;
  • Contra: varianta cu carbură se va sparge, și nu îndoi, în caz de impact puternic cu o suprafață dură.

Inelele din ceramică

Inelele din ceramică pot fi confecționate din argilă arsă, dar mai adesea sunt formate din ceramică de înaltă tehnologie, precum carbura de tungsten sau de titan. Sunt incredibil de rezistente la căldură și de dure și, spre deosebire de ceramica utilizată la fabricarea vazei tale preferate, aceste inele sunt rezistente la șoc.

Lipsite de orice materiale cunoscute ca alergeni, inelele bărbătești din ceramică sunt disponibile într-o varietate de culori, cu diferite modele și texturi de suprafață. În plus, sunt destul de necostisitoare.

  • Pro: pot fi turnate cu modele frumoase și complexe;
  • Pro: necostisitoare;
  • Pro: hipoalergenice;
  • Pro: rezistente la zgârieturi și lovituri;
  • Pro: ușoare.
  • Contra: nu pot fi mărite sau micșorate;
  • Contra: se vor sparge, și nu îndoi, în caz de impact puternic cu o suprafață dură.

Inelele din lemn

Natura ne înconjoară peste tot și poate fi prezentă și pe degetul tău. Inelele din lemn sunt ecologice și de obicei sunt realizate la comandă de către bijutieri, din lemn tare sau din materiale reciclate, cum ar fi traversele din lemn de la căile ferate.

Inelele din lemn sunt hipoalergenice, ceea ce înseamnă că nu conțin materiale predispuse la a provoca iritații sau reacții adverse la nivelul pielii. De asemenea, sunt foarte ușoare și, ca un bonus pentru cei preocupați de ecologie, sunt și biodegradabile.

  • Pro: nedăunătoare pentru mediu;
  • Pro: hipoalergenice;
  • Pro: ușoare;
  • Pro: necostisitoare;
  • Contra: se pot deteriora la contactul cu apa sau cu anumite chimicale;
  • Contra: au nevoie de îngrijire specială pentru a se menține în stare bună.

Inelele din silicon

Inelele din silicon sunt netede, ușoare și disponibile în orice culoare, formă, sau cu orice textură ți-ai putea dori sau imagina. Sunt rezistente și pot suporta temperaturi între -50 ºC și +500 ºC fără a-și pierde proprietățile.

Siliconul este un material flexibil, astfel încât deformarea sau spargerea în caz de impact nu va fi o problemă. Un dezavantaj al inelelor din silicon este acela că nu poți avea încredere că vor ține o piatră.

  • Pro: durabil;
  • Pro: flexibil;
  • Pro: ieftin.
  • Contra: nu se pot fixa pietre în el;
  • Contra: nu are aerul unei bijuterii adevărate.

Inelele din zamac

Deși ar putea suna ca și cum provine de pe altă planetă, zamacul nu este nimic altceva decât un aliaj galvanizat de zinc. Conține aluminiu, magneziu și cupru și mai este cunoscut drept „metal de oală” sau „metal alb”. Denumirea neobișnuită a acestui aliaj provine din abrevierile în limba germană ale diferitelor elemente din care este compus. A fost dezvoltat pentru prima dată în Statele Unite în anii ’20.

Zamacul nu conține nichel și este hipoalergenic. Poate fi turnat în forme rustice extraordinare, ceea ce îl face un material grozav pentru crearea de bijuterii.

  • Pro: hipoalergenic;
  • Pro: necostisitor;
  • Pro: are un șarm de modă veche;
  • Pro: ușor.
  • Contra: nu are un aspect rafinat;
  • Contra: se deteriorează ușor sub acțiunea intemperiilor.

Inele anti-stres pentru bărbați

Unii dintre noi mestecă neîncetat gumă de mestecat. Alții bat cu degetele pe masă sau cu piciorul pe jos. Și totuși alții, cum ar fi cineva de la Trendhim, care în prezent scrie despre el însuși, își înnebunesc colegii de muncă apăsând constant pe un pix. Nu ne putem abține. Mintea ne rătăcește și facem lucruri fără să ne dăm seama că le facem. Este modul nostru subconștient de a ne convinge că totul este în regulă. Normalitatea este normală. Sus nu e jos.

Inelele fidget pentru bărbați, sau inelele anti-stres, așa cum sunt cunoscute mai des, prezintă un element care le face aproape imposibil de lăsat în pace. Unele sunt concepute special în acest scop, dar aproape orice inel poate fi un inel anti-stres, atâta timp cât ți se pare că îți liniștește mintea rătăcită.

Inelul din oțel cu lanț interior este unul dintre inelele special concepute pentru a te juca cu el. Lanțul din interior este liber, ceea ce înseamnă că îl poți răsuci în voie în timp ce te gândești la cum să rezolvi problema încălzirii globale.

Cel de-al doilea inel are o textură confortabilă și flexibilă. Senzația de apăsare a texturii pe piele din diferite unghiuri poate fi de-a dreptul hipnotică. La fel și senzația de alunecare pe piele în timp ce îl rotești.

Cel de-al treilea, un trio de inele bărbătești, este imposibil de lăsat în pace. Punerea lor pe deget îți amintește de jocul "lapte gros" de când erai copil. Alunecă unul peste altul până când sunt la locul lor, ceea ce înseamnă, de asemenea, că nu ar trebui să se blocheze niciodată. Le vei glisa în sus și în jos pe degetul tău în mod constant.

Unele inele nu sunt concepute pentru a te juca cu ele, dar au o textură extrem de plăcută la atingere. Ultimul inel de mai jos este unul dintre aceste inele. Acesta prezintă o textură zimțată, care este un semnal tactil instantaneu pentru orice bărbat că este menit să fie rotit. Dreapta-strâns, stânga-lejer.

Ai nevoie de ceva cu care să te joci pentru a te ajuta să te eliberezi de stres sau să te concentrezi? Un inel fidget ar putea fi accesoriul potrivit pentru a declanșa acel moment eureka.

Pietrele prețioase folosite pentru inele

Pietrele prețioase și semiprețioase adaugă o notă de eleganță și de caracter oricărui inel, oferind în același timp purtătorului o gamă întreagă de opțiuni care se pot asorta cu diverse ținute, cu nuanța pielii și culoarea ochilor. Iată cele mai răspândite pietre utilizate la inelele bărbătești.

Diamantele sunt cele mai bune prietene ale unui bărbat

Transparente, incolore și capabile să refracte lumina în așa fel încât să ilumineze o încăpere, diamantele sunt neîntrecute ca duritate și reprezintă unele dintre cele mai valoroase pietre prețioase din lume. Majoritatea diamantelor prezintă mici defecte naturale sau incluziuni, cele fără cusur valorând considerabil mai mult.

Rubine ravisante

Având o nuanță roșie-rozalie, rubinele sunt devastator de frumoase și considerate de mare preț încă din vremea Vechiului Testament. Aproape la fel de dure ca diamantele, rubinele sunt o varietate de oxid de aluminiu cristalin numită corindon. Cu cât aspectul unui rubin este mai închis și mai sângeriu, cu atât acesta este mai valoros. Rubinele arată cel mai bine montate pe un inel bogat, din aur galben.

Safir surprinzător

Din punct de vedere structural, safirele reprezintă exact aceeași varietate de corindon ca rubinele, dar cu o singură diferență importantă: nu pot fi roșii. Deși safirele sunt de obicei albastre, nu există niciun motiv pentru care nu ar putea fi verzi, oranj, mov sau chiar negre, culoarea lor depinzând de natura impurităților din piatră. Există o varietate foarte rară numită safir de culoare schimbătoare, care își schimbă culoarea în funcție de tipul sursei de lumină. Safirele sunt amețitoare montate într-un inel argintiu mai deschis.

Smarald

Smaraldul este o piatră prețioasă verde extrasă din mine de 3.500 de ani încoace. La fel ca diamantele, majoritatea smaraldelor prezintă defecte sau incluziuni vizibile cu ochiul liber, iar exemplarele fără incluziuni sunt extrem de rare. Culorile pot varia, de la un verde pal, ca menta, până la o nuanță de verde închis, care este cea mai apreciată. Smaraldele nu sunt deosebit de dure (în comparație cu alte pietre) și pot fi inscripționate pentru a da o notă și mai personală inelului.

Ametist

Ametistul este o varietate de cuarț de culoare mov sau violetă și era foarte prețuit de grecii antici, care credeau că previne starea de ebrietate și contribuie la evitarea mahmurelii. De fapt, cuvântul „ametist” provine din adjectivul grecesc care descrie o persoană care nu este în stare de ebrietate. Relativ necostisitor și foarte arătos, un inel cu ametist poate constitui accesoriul perfect pentru o seară în oraș.

Inelele cu acvamarin

Poți să ghicești de ce acvamarinul se numește așa? Indiciul se află chiar în denumire: „acva” și „marin”. Este vorba de culoarea apei de mare. Mai precis, de albastrul delicat și limpede al Mediteranei, nu de maroul întunecat al estuarului Mersey. Dacă ai ochi albaștri, un acvamarin lustruit la perfecție pe degetul tău îi va pune minunat în valoare.

Inelele bărbătești cu tanzanit

Tanzanitul este o piatră prețioasă rară albastră sau violetă, recent descoperită, cu proprietăți optice care se schimbă în funcție de tipul sursei de lumină utilizat pentru a o privi și de unghiul din care este privită. Spre deosebire de diamante, dintre care și cele mai scumpe prezintă în mod obișnuit defecte, aproape toate tanzanitele sunt perfecte. Cu un tanzanit montat pe un inel din aur alb, titan, sau platină, nu te vei putea abține să nu-ți fluturi degetele pentru a surprinde diferitele sale nuanțe.

Inelele cu diamant negru

Diamantul negru este un termen folosit pentru a desemna orice diamant normal alb care are prea multe incluziuni (defecte) și imperfecțiuni pentru a fi o bijuterie cu adevărat frumoasă. În cazul diamantelor negre naturale, multe dintre aceste incluziuni vor fi acumulări de grafit, care le dau culoarea neagră naturală. Diamantele negre tratate sunt realizate tot din diamante albe cu defecte ca material de bază, dar sunt expuse la radiații sau tratament termic pentru a le induce coloritul negru.

Onix

În general de culoare neagră când este vândut ca bijuterie, onixul este o piatră caldă cu benzi de culori alternante. Nu este nici rar, nici deosebit de scump. Varietățile roșii sunt mai răspândite, însă există o industrie de contrafacere încă din vremea romanilor, în care onixul roșu este scufundat într-o soluție de zahăr și apoi tratat cu acid pentru a-l face negru. Onixul arată fabulos când este montat într-un inel de argint sau de marcasit.

Turcoaz

Cum este turcoazul: albastru sau verde? Nici una, nici alta. Este turcoaz. Spre deosebire de majoritatea pietrelor prețioase care se găsesc în bijuterii, turcoazul este complet opac și nu are proprietăți de refracție. În culori care variază de la verde albăstrui până la albastru verzui, turcoazul este extras din mine din lumea întreagă și a fost foarte prețuit încă din antichitate.

Moissanit

Foarte asemănător la aspect cu diamantul și aproape la fel de dur, moissanitul natural este incredibil de rar și se găsește numai în locurile unde au căzut meteoriți. Moissanitul sintetic, produs în laborator, a început să apară pe piața pietrelor prețioase și semiprețioase spre sfârșitul secolului XX și este o alternativă atrăgătoare și convenabilă la diamante. Spre deosebire de acestea din urmă, moissanitul își schimbă culoarea la căldură.

Olivină

Olivina este o piatră semiprețioasă confundată adesea cu smaraldul și a fost montată pe inele ca piatră decorativă încă din Egiptul Antic, când era extrasă din mine numai pe o mică insulă din Marea Roșie. Din cauza instabilității sale chimice, de obicei olivina este plină de defecte, ceea ce înseamnă că majoritatea pietrelor de olivină sunt destul de mici.

Chihlimbar

Chihlimbarul nu este, tehnic vorbind, o piatră prețioasă sau semiprețioasă și nu are o formulă chimică fixă. Cu toate acestea, este una dintre cele mai izbitoare podoabe pe care le poți găsi. Chihlimbarul se formează din sevă de pin de-a lungul unui proces de fosilizare de câteva secole. Spre deosebire de alte pietre, în cazul chihlimbarului, incluziunile sunt foarte apreciate, cu atât mai mult prezența unei insecte de mult moarte, cum ar fi un țânțar. Majoritatea pietrelor de chihlimbar au culori care variază de la galben deschis la roșu portocaliu, însă în Caraibe se extrage din mine chihlimbar albastru și verde.

Ochi de tigru

O varietate de cuarț care se aseamănă izbitor cu lemnul fosilizat, ochiul de tigru este o piatră ideală pentru inelele mai discrete. De obicei este de culoare maro șters și opac, cu o venatură dintr-un material mai deschis sau mai închis.

Inelele care nu îți agresează pielea

Uneori corpul tău te urăște. Sistemul tău imunitar de obicei placid, care se urnește cu indolență pentru a ține la distanță cele mai rele răceli, se va ambala la maximum când va fi confruntat cu un material complet inofensiv, provocând reacții fizice adverse grave.

Ocazional, aceste reacții alergice se datorează metalelor utilizate de obicei în aliajele din inele, cum ar fi cobaltul, nichelul și cromul. Așa că da, dacă inelul tău îți provoacă mâncărimi la deget, probabil este mai bine să îl scoți și să nu te mai atingi niciodată de el.

Deci, ce poți face dacă ai o slăbiciune pentru bijuteriile pentru degete, dar suferi de dermatită de contact sau ai reacții alergice la aceste materiale?

Teste alergologice privind metalele din inelul tău

Prima ta oprire ar trebui să fie la cabinetul medicului tău generalist pentru a face un test alergologic. Dacă nu știi din ce metale este confecționat de fapt inelul tău, este mai bine să fii testat pentru toate. Este rapid, (destul de) nedureros, iar rezultatele sunt disponibile pe loc. Odată ce ai aflat la ce reacționează pielea ta, evită pur și simplu inelele care conțin metalul respectiv.

Metalul la care oamenii au cel mai adesea reacții adverse este nichelul și, din nefericire, acesta este un ingredient prezent în majoritatea aliajelor pentru inele. Dacă ai posibilitatea și îți permiți, optează pentru un metal pur, neamestecat cu altceva, precum aurul de 24 de carate sau tungstenul.

Materiale alternative de inele pentru pielea sensibilă

Este posibil ca pielea ta să nu reacționeze bine la niciun metal. Acest lucru se poate datora unor alergii sau pur și simplu abraziunii constante cauzate de faptul că un obiect cu margini dure se freacă permanent de pielea ta. Unele persoane dezvoltă bătături, altele nu. Iată câteva materiale de inele pentru care ai putea opta în loc.

  • Silicon
  • Lemn
  • Ceramică
  • Tungsten

Cum să îți cureți inelul

Pentru a te bucura de inelele tale o viață întreagă, trebuie să le cureți și să le păstrezi în mod adecvat. Cel mai ușor mod de a le curăța este să apelezi la serviciile profesionale ale unui bijutier calificat. Dacă preferi să te ocupi singur, pentru obiectele din metal fără pietre nu ai nevoie decât de apă, un detergent delicat, o periuță de dinți cu peri moi și o cârpă de bumbac pentru a le usca.

O cârpă moale pentru lustruirea bijuteriilor este, de asemenea, un mijloc necostisitor și eficient de a îndepărta petele superficiale de oxidare. Dacă inelele tale au pietre, folosește un minimum de lichid și nu utiliza materiale abrazive, pentru a preveni zgârieturile. Bețișoarele cu vată îmbibate în peroxid de hidrogen vor reda luciul bijuteriilor. Lemnul nu trebuie udat. În general, bijuteriile nu trebuie să vină în contact cu substanțe chimice dure sau cu apa clorinată, deoarece acest lucru poate duce la deteriorarea sau decolorarea semnificativă a metalului, precum și la slăbirea pietrelor.

Scurtă istorie a inelelor bărbătești

  • Egiptenii antici credeau că există o venă care leagă degetul inelar de inimă.
  • Inelul cu sigiliu al Papei a fost confecționat în secolul al XIII-lea și se numește „Inelul pescarului”. A fost utilizat pentru a semna corespondența oficială până în 1842.
  • În Roma Antică, numi clasa înstărită a patricienilor avea voie să poarte inele de aur. Plebeii trebuiau să se mulțumească să poarte fier.
  • Cel mai scump inel din lume este „Steaua roz”, care se mândrește cu un diamant roz de 59,60 de carate. A fost vândut cu 57,3 milioane de lire sterline în 2017.
  • Purtarea mai multor inele pe fiecare mână a devenit o modă în Europa abia în Evul Mediu târziu.
  • În timpul Renașterii, inelele cu compartimente secrete erau uneori folosite pentru a ascunde documente.
  • Monarhii englezi purtau, conform tradiției, un inel special de încoronare, care simboliza faptul că sunt căsătoriți spiritual cu țara.
  • Există posibilitatea de a trata și comprima rămășițele tale pământești pentru a le transforma într-un diamant, care să fie ulterior montat pe un inel. Un memento viu pentru cei dragi ai tăi aflați în doliu.
  • Cel mai greu inel din lume este Najmat Taiba, care cântărește peste 60 kg și este împodobit cu pietre prețioase care cântăresc în total 5kg.
  • Dacă deții acel „singur inel”, vei putea deveni invizibil după bunul plac, însă îți poate fi afectată judecata.

Întrebări și răspunsuri

Sunt electrician și am nevoie de un inel electroizolant. Ce opțiuni am?

Trebuie să te ferești de orice inel confecționat din metale, cum ar fi cele din aur sau argint. Inelele din lemn, silicon sau ceramică arată fantastic și nu conduc electricitatea.

Care este cel mai durabil metal pentru inele?

Cel mai dur și mai tare metal pentru inele este carbura de tungsten. Este minunat de rezistent și, în plus, nu se zgârie.

Cât trebuie să aștepți pentru a cumpăra un inel de promisiune?

Inelele de promisiune nu sunt inele de logodnă, ci au pur și simplu rolul de a-ți aminti de o promisiune făcută cuiva. Poate fi vorba de promisiunea de a iubi o persoană până la moarte, sau de a cumpăra întotdeauna o cutie de lapte când te întorci acasă de la serviciu. Timpul de așteptare depinde se seriozitatea angajamentului pe care ți-l asumi și ține în întregime de tine.

Care este numărul maxim de inele pe care ar trebui să-l poarte un bărbat?

Nu există un răspuns prestabilit. Din nou, depinde de stilul tău personal și de impresia pe care vrei să o creezi. Dacă intenționezi să îți etalezi în mod epatant bogăția, nu ai cum să dai greș purtând o grămadă de bijuterii, însă, în majoritatea situațiilor, nu recomandăm mai mult de trei la o mână.

De ce se poartă verighetele la mâna stângă?

Egiptenii antici credeau că există o venă care leagă inelarul stâng de inimă. Ei au transmis această credință romanilor, care au denumit acest vas de sânge „Vena Amoris” (vena iubirii).

Bărbații ar trebui să poarte inele de logodnă?

Depinde de tine. Dacă nu ești căsătorit încă, dar cu siguranță nu mai ești disponibil, un inel de logodnă poate să te ajute să semnalezi acest lucru și să descurajezi avansuri nedorite.

Este adevărat că mărimea inelului este aceeași cu mărimea de la pantofi?

Nu.

De ce sunt inelele din tungsten atât de ieftine?

Nu sunt. Sau, cel puțin, nu ar trebui să fie. E valabil pentru orice faptul că primești ceea ce plătești. Dacă un inel din tungsten are un preț ridicol de mic, probabil că a fost confecționat din materiale de calitate slabă, că nu a fost supus unui control al calității și că aliajul conține multe materiale mai puțin calitative.

Cum trebuie să fie un inel de mărimea potrivită?

Este un inel confortabil. Suficient de larg încât să îl poți răsuci pe deget fără disconfort, dar nu atât de larg încât să se miște singur.

Este mai bine să alegi un inel cu o mărime mai mare sau mai mică?

Este considerabil mai ușor pentru un bijutier să micșoreze un inel decât să îl mărească.

Ce se poate grava pe un inel bărbătesc?

Orice dorești: numele copiilor tăi, o promisiune de iubire, devotament și supunere, jurământul de a-l ucide pe cel care ți-a omorât tatăl, versurile melodiei tale preferate de la Right Said Fred. Practic, trebuie să te limitezi la aproximativ 200 de caractere.

Există vreun inel potrivit pentru bărbații care urăsc să poarte inele?

Încearcă ceva extrem de ușor și foarte subțire, ca să nu simți vreun volum sau vreo greutate în plus. Titanul este o alegere bună în acest sens.

Este acceptabil să port fosta verighetă ca inel cu sigiliu la mâna cealaltă?

Uau! Depinde de circumstanțe. Dacă ești văduv, este un memento frumos. Dacă ai ajuns văduv pentru că ți-ai ucis partenerul sau partenera, atunci nu. Dacă porți verigheta ca inel cu sigiliu după un divorț, înseamnă probabil că nu ai depășit încă situația.

Pe ce deget pot purta un inel al unei frății?

Inelele de frăție indică faptul că aparții unui astfel de grup sau vreunei alte organizații obscure. În mod tradițional, acesta este purtat pe degetul mic sau, mai rar, pe degetul arătător.

Cât ar trebui să cheltuiesc pe o verighetă?

Dacă este pentru tine, atât cât ți se pare acceptabil. Asigură-te că îți cumperi o verighetă care îți place și cu care te gândești că poți trăi tot restul vieții. Nu este obligatoriu să fie scumpă.