Politică de retur de 365 de zile
Transport 20 Lei - Gratuit peste 199 Lei
037 170 0172 - (zile lucrătoare 9 am - 5 pm)
Toate accesoriile
Accesorii costum
Bijuterii
Genți & Portofele
Transport 20 Lei - Gratuit peste 199 Lei
Trendhim
×
Trendhim
Limbă:
Ace de cravată
Ace de rever
Batiste de buzunar
Bretele
Brățări
Butoni
Bărbierit
Ceasuri
Cercei
Coliere
Cravate
Curele
Eșarfe și fulare
Genți
Inele
Mănuși
Ochelari cu lentile transparente
Ochelari de soare
Papioane
Portofele
Pălării
Îngrijirea bărbii
037 170 0172
Zile lucrătoare 9 am - 5 pm
Afișează tot

Ce este un Ceas cu Fazele Lunii și cum să-l setezi

Învață cum să citești și să setezi cea mai veche funcție a ceasurilor din lume. De la afișarea fazelor lunii până la aflarea vârstei sale, ceea ce face un ceas cu fazele lunii este doar o parte a poveștii.

De la surferii dependenți de maree până la sătenii cu torțe care vânează vârcolaci în timpul unei luni pline, viețile noastre sunt conectate la vechiul satelit de 4,53 miliarde de ani care orbitează în jurul pleneti noastre. Chiar dacă nu navighezi sau trăiești în Evul Mediu.

Soarele poate începe ziua, dar fazele Lunii sunt cele care oferă fundamentul a ceea ce azi numim luni. Aici, în Danemarca, cuvântul „lună” (calendaristică) face referire chiar la Lună - måned.

De-a lungul istoriei, urmărirea Lunii în timp ce orbitează în jurul Pământului a fost modalitatea de a programa sărbători, strângerea recoltei și chiar pentru a trimite salarii.

Întreabă-i doar pe cei Trei Înțelepți ... există ceva misterios în cerul nopții. O fascinație care ne-a legat de lună de-a lungul istoriei și un ceas cu fazele lunii este șansa ta de a purta asta cu tine.

De la Antikythera – un model grecesc antic al sistemului solar - pentru bisericile din Renaștere, funcția cu fazele lunii a supraviețuit timpului și deține titlul de cea mai veche din lume funcție pentru un ceas.

Ce este un ceas cu fazele Lunii?

Un ceas cu fazele lunii este un ceas care arată diferitele faze ale lunii printr-o mică fereastră de pe cadran. Prin această mică fereastră, vei vedea faza actuală a lunii exact așa cum arată în cer, fără a fi nevoie să ieși afară noaptea.

Ceasul își ia numele de la formele Lunii în timp ce călătorește în jurul Pământului. Aceste faze - forma porțiunii luminate de soare a Lunii, așa cum este privită de pe Pământ - se numesc faze lunare sau fazele lunii.

Forma Lunii se schimbă treptat pe tot parcursul lunii pe măsură ce orbitează în jurul Pământului, iar Pământul orbitează în jurul Soarelui. Aparatul ascunde partea din lună care nu este vizibilă în timpul ciclului lunar de 29,5 zile.

În cazul în care ai uitat toate cunoștințele pe care le-ai învățat în școala primară, amintește-ți că putem vedea Luna numai dacă Soarele o luminează. Când Luna este între Pământ și Soare (Luna Nouă), nu o vom vedea. Dar dacă Luna se află în spatele Pământului (planeta noastră este între Lună și Soare), o vom vedea luminată. Aceasta se numește Luna Plină.

Ceasurile cu fazele Lunii evidențiază 4 din cele 8 faze lunare (așa cum se văd din emisfera nordică):

 1. Luna Nouă - Luna se află între Pământ și Soare, iar latura Lunii cu fața către noi nu primește nici o lumină directă de la Soare - doar lumina reflectată de pe Pământ luminează Luna.
 2. Primul Pătrar - Luna a parcurs ¼ din distanța în jurul Pământului și este la 90 de grade distanță de Soare. Este pe jumătate iluminată (partea dreaptă) din punctul nostru de observație de pe Pământ.
 3. Luna Plină - Luna este pe deplin luminată de Soare din punctul nostru de observație de pe Pământ și este la 180 de grade distanță de Soare.
 4. Ultimul Pătrar (Al Treilea Pătrar) - Luna a parcurs încă un ¼ din lungimea orbitei sale în jurul Pământului și este luminată pe partea stângă. Este exact opusul Primului Pătrar.

Care este diferența dintre un Ceas cu Soare și Lună și un Ceas cu fazele Lunii?

Ceasurile cu fazele Lunii au o funcție care urmărește fazele în schimbare ale Lunii. Ceasurile cu soare și lună au un cadran care arată un soare în timpul zilei și o lună noaptea.

În timp ce ceasurile cu fereastră pentru soare și lună sunt plăcute de privit, ele sunt practic ceasuri cu afișaj a.m./p.m. Acestea, la fel ca ceasurile cu fazele Lunii, sunt purtate mai mult pentru design și stil decât pentru a ști de fapt dacă este sau nu zi afară.

Acestea sunt totuși destul de utile dacă locuiești într-un loc precum Danemarca, unde lumina zilei pare să dureze doar câteva minute în timpul iernii. Este întotdeauna plăcut să știi că Soarele ar trebui să fie afară ... chiar dacă nu este.

Observă diferența între un Ceas cu Soare și Lună (1) și un Ceas cu fazele Lunii (2).

Cum funcționează un Ceas cu fazele Lunii?

Înainte de a ne afunda în mecanica funcției de afișare a fazelor Lunii, este important să înțelegi ce îi pune în mișcare mecanismul. Iată o recapitulare rapidă a mecanismelor ceasurilor: ceasurile automate generează energie din mișcarea ta în timp ce le porți. Ceasurile mecanice au nevoie să le întorci pentru a funcționa. Iar ceasurile cu quartz sunt alimentate cu baterii.

La un ceas cu fazele Lunii și cu mecanism cu quartz, funcționarea internă este programată și lucrurile sunt, în general, calculate cu exactitate. Pentru ceasurile mecanice și automate, procesul devine puțin mai tehnic, deoarece un set de trepte este necesar pentru a urmări poziția Lunii.

În spatele cadranului unui ceas tipic cu fazele Lunii este un disc cu 2 luni identice pe el. Discul se rotește cu un ciclu complet la fiecare 29,5 zile. Acesta imită mișcarea Lunii în jurul Pământului - în jur de 29 zile și jumătate.

Acest disc este mișcat de un angrenaj cu 59 de dinți care avansează o crestătură la fiecare 24 de ore. Această mișcare lentă îi determină pe mulți purtători începători de ceasuri cu fazele Lunii să creadă că ceasul nu funcționează.

Cele două luni sunt folosite pe fiecare disc, deoarece după încheierea unui ciclu lunar de 29,5 zile, a doua lună va apărea pe fereastra de pe cadran.

Ciclul de repetare a fazelor Lunii = 29,5 zile
59 de Dinți în mecanism = 29.5 x 2

Cea mai comună fereastră pentru fazele lunii are forma unui semicerc cu 2 umflături pe latura de jos numit Bosom (sâni) ... din motive care ar trebui să fie evidente. Acestea reprezintă silueta Pământului.

Dacă ceasul tău cu fazele lunii este setat corect, vei putea urmări Luna așa cum apare din spatele Pământului în stânga și, în cele din urmă, dispare în dreapta. Acest lucru îți permite, de asemenea, să știi dacă Luna vine sau pleacă (crește sau scade).

Sunt ceasurile cu fazele Lunii exacte?

Cele mai multe ceasuri cu fazele Lunii nu sunt corecte pentru totdeauna și vor ieși din sincronizare în mai puțin de 3 ani. Acest lucru se datorează faptului că ciclul lunar sau perioada siderală este de fapt de 29 de zile, 12 ore și 44 de minute. Limitările de fabricație înseamnă că dinții de pe angrenaj trebuie să fie aproximați la un număr rotund precum 59.

Ryan Schmidt, autorul Manualui ceasului de mână, spune așa: „Deoarece ciclul lunar exact durează 29,530588853 zile, cel mai simplu mod de a reda acest lucru mecanic este de a utiliza două imagini ale Lunii pe o roată cu 59 de dinți, cu dinți care sunt mișcați de o legătură atașată la roata orei. Aceasta înseamnă că fiecare lună de pe disc va trece prin fereastră la fiecare 29,5 zile. Din cauza diferenței de 0,03 zile, indicatorul va pierde o zi de precizie dacă a funcționat timp de 3 ani.”

Dacă nu te deranjează să resetezi această funcție o dată la 3 ani, vei descoperi că funcția pentru fazele Lunii este suficient de precisă pentru folosirea zilnică. Dacă ideea unei ușoare inexactități în fiecare al treilea an este prea mare de gestionat ... cumpără un ceas astronomic cu fazele Lunii cu un angrenaj de 135 de dinți. Dar chiar și cu 76 de dinți suplimentari și o precizie sporită, va trebui să resetezi această funcție la fiecare 122 de ani.

2 Tipuri de funcții pentru afișarea fazelor Lunii

Fie că porți un ceas mecanic clasic care se întoarce, un ceas de buzunar, sau unul cu mecanism cu quartz acționat de baterii, fereastra de afișaz pentru fazele Lunii este cea care captează atenția prietenilor și colegilor invidioși.

Există 2 tipuri de afișaje - tip Bosom și tip Cadran.

Ceasuri cu fazele Lunii tip Bosom - Cele mai populare ceasuri cu fazele Lunii au un afișaj tip Bosom. Acest tip de afișaj folosește o deschidere în formă de semilună, cu 2 umflături pe partea de jos care reprezintă silueta Pământului.

Ceas cu fazele Lunii cu afișaj tip Bosom

Ceas cu fazele Lunii cu afișaj tip Cadran - Afișajul cadran cu fazele Lunii folosește un indicator pentru a arăta forma Lunii. Într-un afișaj rotund, indicatorul se mișcă, nu imaginile Lunii.

Ceas cu fazele Lunii cu afișaj tip cadran

Cum să setezi un ceas cu fazele Lunii

După cum îți poți imagina, există diferite tipuri de indicatoare pentru fazele lunii, cu diferite niveluri de complexitate. Consultă sfaturile noastre generale de mai jos mai degrabă în loc de instrucțiunile care vin împreună cu ceasul tău, înainte să îți setezi ceasul cu fazele Lunii.

 1. Înainte de a seta indicatorul pentru fazele Lunii, trage coroana și mută limbile ceasului la 6:30. Aceasta este o măsură de precauție - în cazul în care poziția lor dăunează mecanismului în timp ce setezi faza Lunii.
 2. Apoi, folosește internetul pentru a găsi cum arată Luna chiar acum de pe Pământ. Există o mulțime de site-uri web disponibile cu informații exacte ... așa că nu trebuie să stai afară în seara asta și să-ți dai seama singur.
  Este important să vezi dacă Luna este în creștere (mergând de la Luna Nouă la Luna Plină - partea stângă a ferestrei) sau în scădere (de la Luna Plină la Luna Nouă - partea dreaptă a ferestrei).
 3. După ce ai aflat faza Lunii, mișcă discul astfel încât Luna Plină să fie afișată. Acesta este momentul în care luna se află în mijlocul ferestrei.
 4. De aici, numără zilele de la ultima lună plină. Întoarce coroana pentru a muta luna în faza curentă. De obicei câte o întoarcere pentru fiecare zi.
 5. Împinge coroana înapoi în poziția normală și ești gata de plecare.

Cum să citești o fereastră pentru fazele Lunii

Prezentare Ceas Ashten Mace Moonphase

Se afișează Ultimul Pătrar, Luna Plină, Primul Pătrar și Luna Nouă (fără Lună)

Cum să citești vârsta Lunii pe un ceas cu fazele Lunii

În timp ce Luna actuală are o vechime de aproximativ 4,5 miliarde de ani, unele ceasuri cu fazele Lunii măsoară vârsta lunii ca număr de zile de la ultima Lună Nouă. Timpul dintre aceste 2 luni este afișat în trepte de 1-29,5 zile pe cadran.

De ce cumpără oamenii ceasuri cu fazele Lunii?

Cu toată sinceritatea, există o aplicație sau un site web cu informații mult mai detaliate despre fazele Lunii. În plus, poți oricând să ieși afară și să privești în sus - Luna nu se ascunde. Dar celălalt - îndrăznim să spunem - un motiv mai important pentru purtarea unui ceas cu fazele Lunii este modul cum arată și povestea pe care o va spune înconjurând Pământul chiar la încheietura mâinii tale.

Ceea ce face un ceas cu fazele Lunii este doar o parte din povestea pe care o spune. La Trendhim, credem că fiecare accesoriu pe care îl porți este o parte din povestea ta. Cea pe care ți-o spui ție însuți și cea pe care o spui altora. Fie că este vorba că te pregătești pentru un interviu sau vrei să găsești ceasul perfect pentru o primă întâlnire ... ceea ce porți va deveni o parte din călătoria ta și un detaliu din povestea ta care te face special.

Noile colecții

Trage cortina

Ceasurile tip schelet își dezvăluie mecanismele care pun în mișcare limbile indicatoare, făcându-ne să întrebăm: „de ce...

Shade Your Eyes - Colour Your Life

Protejează-ți ochii în această vară cu ochelari de soare de calitate. Colecția Watkins Thea - 39 de modele noi de ochela...

Ceasuri rezistente la apă cu sticlă de safir

Povestea ta nu se oprește niciodată, așa că de ce ar face asta ceasul tău? Cu o rezistență la apă până la 100 de metri,...

Cronografe din oțel inoxidabil chirurgical cu sticlă de safir

Cu o precizie desăvârșită și cele mai bune materiale, colecția Ray îți permite să urmărești timpul cu stil.

Ochelari de soare pliabili Waykins + 31 Noi Modele

De la rame pliabile la lentile rezistente la zgârieturi, ultima noastră colecție de ochelari de soare arată superb și te...

Beanies și fulare fine, care nu-ți irită pielea

Cu un material respirabil și călduros, fiecare eșarfă și beanie din colecția Montagna sunt concepute pentru sezonul rece

Ceasuri cu inima la vedere

Ceasurile Dante sunt alimentate de mișcarea ta. Atâta timp cât te miști, ceasul va funcționa și el. Nu înceta să te mișt...

Genți pliabile, gata de călătorii pentru exploratorul urban

Cu un design danez, fiecare geantă din colecția pliabilă Lazy Bear este rezistentă la apă, ușor de împachetat pentru căl...

Colecția de curele italiene din piele

Fiecare curea din piele este un amestec de măiestrie italiană și design danez și o fuziune de funcționalitate de lungă d...

Vezi toate colecțiile

Noile articole

Cum am proiectat colecția Traveller's

Cu toții suferim de o dorință de a explora lumea din nou. Acest dor a inspirat o linie de accesorii făcute pentru aventu...

Inele și verighete pentru bărbați – Ghidul tău complet

De la alegerea mărimii corecte a inelului până la cumpărarea unor verighete și inele netradiționale, descoperă cum să îț...

Brățări vindecătoare pentru bărbați – Ce proprietăți au pietrele seiprețioase

Afă de ce sunt brățările vindecătoare din pietre semiprețioase pentru bărbați atât de speciale și cum să o alegi pe cea...

Cadouri de Valentine’s Day pentru el

De la ceasuri cu design danez la inele, coliere și brățări, găsește un cadou pentru el care înseamnă ceva de acest Valen...

Ce este un ceas de 24 de ore cu un singur indicator orar

Descoperă cum să citești ora și cum să setezi un ceas de 24 de ore cu un singur indicator orar și descoperă de ce ar tre...

Cum să cureți și să îngrijești brățările pentru bărbați

Răspundem la toate întrebările legate de îngrijirea și curățarea brățăriilor pentru bărbați. De la mersul la înot cu măr...

4 întrebări pe care să ți le pui înainte de a cumpăra un ceas cu decupaj

Pune-ți aceste 4 întrebări care te vor ajuta să alegi ceasul potrivit și să te asiguri că înțelegi cum să îl menții în f...

Cum să porți un ceas de buzunar cu stil

De la alegerea lanțului pentru ceasul de buzunar până la folosirea butonierei corecte, învață cum să porți corect un cea...

Cum să îți speli căciula beanie

Învață cum să îți speli manual căciula beanie cu instrucțiuni și imagini ușor de urmat.

Vezi toate articolele
Înapoi
Resetare parolă

Ura! Un e-mail a fost trimis către adresă ta. În curând te vei putea loga!

Ups! Am avea nevoie de e-mailul tău.Adresa de e-mail introdusă nu este validă.