Economisește 20% la toțI ochelarii de soare

Economisește 20% la toțI ochelarii de soare

Politică de retur în 365 zile - fără alte întrebări!
Transport 14 Lei - Gratuit peste 249 Lei-
Contactează-ne

Cum să cureți și să îngrijești brățările pentru bărbați

Primim multe întrebări despre cum să aveți grijă de brățările pentru bărbați. De la oțel inoxidabil la mărgele sau piele, sfaturile noastre de mai jos îți vor arăta câteva lucruri simple pe care le poți face pentru a le păstra în formă la fel de bună ca în ziua în care vi l-am trimis.

Pericolele pentru brățări există pe tot parcursul anului. De la scufundarea pe fundul oceanului, cum a pățit Titanicul (îmi pare rău pentru spoiler), până la zborul în timpul unui joc ucigaș de volei pe plajă, accidentele se vor întâmpla. Brățara ta are nevoie de ajutor pentru a o proteja.

Singura modalitate de a-ți garanta că nu îți vei pierde sau deteriora brățara este să nu o porți niciodată. Dar cine vrea să facă asta?

În loc să renunți la brățări, mai bine urmează aceste 5 sfaturi simple pentru a îți menține brățara în siguranță și a o păstra în formă la fel de bună ca în ziua în care ți-am trimis-o. Și când se murdărește, află cum să îți cureți brățara cu sfaturile noastre de mai jos.

1 Cum să cureți și să îngrijești brățările pentru bărbați1.1 Când trebuie să îți scoți brățara1.2 Cum să ai grijă de brățările pentru bărbați1.3 Cum să ai grijă de brățările cu mărgele pentru bărbați1.4 Cum să ai grijă de brățările din oțel inoxidabil pentru bărbați1.5 Cum să ai grijă de brățările din piele pentru bărbați

Când trebuie să îți scoți brățara

  1. Scoate-ți brățările înainte de a înota în ocean și de a face un antrenament. Nu numai că apa sărată dăunează majorității brățărilor, dar obiectele strălucitoare sunt, de asemenea, cunoscute pentru că atrag rechini- un alt motiv extraordinar pentru a nu înota cu brățări! Nici transpirația nu este excelentă pentru brățările din argint, piele sau mărgele.

  2. Scoate-ți brățările înainte de a înota într-o piscină sau de a intra într-o cadă cu hidromasaj. Este posibil să îți imaginezi că te relaxezi lângă o piscină și ești acoperit de bijuterii ca și cum ai fi într-un videoclip rap. Dar dacă vrei să intri efectiv în piscină, visul respectiv trebuie modificat. Clorul dăunează și decolorează multe metale (chiar oțelul inoxidabil) și poate eroda finisajul lucios al unor pietre semiprețioase.

  3. Scoate-ți brățările înainte de a aplica cremă hidratantă, protecție solară, loțiune de bronzare sau colonie. Gândește-te la brățară ca la tușa finală și pune-o după aplicarea loțiunilor și a produselor de îngrijire. Acestea pot pătrunde în crăpături, pot înfunda încuietorile și mătui mărgelele - niciuna dintre ele nu este bună pentru brățări.

  4. Scoate-ți brățările dacă stați în lumina directă a soarelui. Acest lucru nu înseamnă că nu poți purta brățara în exterior. Dar scoate-o dacă stai la soare la plajă sau la piscină. Lumina soarelui poate decolora anumite materiale și poate provoca slăbirea și ruperea materialelor plastice (cum ar fi banda elastică pe care sunt prinse mărgelele Ochi de tigru).

  5. Scoate-ți brățările înainte de a te juca în nisip sau înainte de grădinărit. Indiferent cât de cool sunt brățările pentru bărbați, acestea nu te vor ajuta la volei pe plajă. Dacă nu îți scoți brățara, riști ca nisipul să zgârie placarea cu aur, placarea cu rodiu sau finisajul pietrelor. Același lucru este valabil și în cazul grădinăritului, îndepărtarea brățării o menține în siguranță împotriva deteriorării și plantării accidentale. Nu există nici o modalitate de a crește un copac cu brățări neagre … crede-ne.

Cum să ai grijă de brățările pentru bărbați

  1. Curăță brățara în mod regulat. Transpirația, uleiurile corporale și amprentele pot strica strălucirea brățării. O metodă simplă de curățare pentru majoritatea brățărilor pentru bărbați (cu excepția celor din piele) necesită apă caldă cu o picătură sau 2 de săpun blând și o cârpă moale sau o periuță de dinți. Șterge cu atenție brățara și usucă-o bine cu o cârpă moale.

  2. Păstrează-ți brățara în siguranță. Păstrează brățările într-un loc unde nu se vor zgâria. Nu le strânge deasupra sifonierului și nu le înghesui în sertarul de șosete. Investește într-un stand de bijuterii - avem unele care arată masculin și nu sunt ca cele pe care le folosește mătușa ta. Și când îl scoți la plajă sau piscină, nu le depozita într-o pungă de plastic. Captarea căldurii și umezelii poate încuraja dezvoltarea mucegaiului - în special pe brățările din piele pentru bărbați!

  3. Ai grijă la semnele de avertizare. Cu un pic de grijă și atenție, brățara ta va rezista mult timp. Dar fii atent la semne de vulnerabilitate și pune-ți întotdeauna brățara pe calea corectă. Așa cum se arată în schița de mai jos, brățările cu mărgele ar trebui să fie puse la mână prin strângerea degetelor împreună și rularea brățării peste mână fără întindere sau tragere excesivă. Cu brățările fixe, evită slăbirea metalului prin îndoire și întindere. Pentru a regla o brățară fixă, pune-o pe încheietura mâinii și cuprinde-o ferm cu mâna și strânge ușor capetele împreună. La fel ca în schiță, pune-o și scoate-o prin cea mai îngustă parte a încheieturii mâinii.

Cum să ai grijă de brățările cu mărgele pentru bărbați

Primim o mulțime de întrebări de la bărbați despre cel mai bun mod de a își îngriji brățările cu mărgele. Deși calitatea mărgelelor este cel mai important factor în determinarea longevității sale, trebuie să iei în considerare și ce poți face pentru ca brățara ta să reziste.

  • Păstrează-ți brățara cu mărgele uscată. Un pic de apă nu va strica nimic, dar nu fă duș sau nu înota cu brățara cu mărgele. Și ai grijă când îți speli mâinile sau când te joci în ploaie.
  • Scoate-ți brățara cu mărgele. Brățara ta este menită să fie purtată în fiecare zi și să te ajute să îți spui povestea. Cu toate acestea, pentru a evita zgârierea sau ruperea mărgelelor din piatră, scoate-ți brățara înainte de a merge la sală sau înainte alte activități solicitante.
    Și scoate-o în timp ce dormi pentru a evita întinderea în timp ce te miști în căutarea poziției perfecte de somn.
  • Protejează-ți brățara de creme și uleiuri. Scoate-o înainte de a aplica loțiune, protecție solară, ulei de bronzare sau apă de colonie. Da, bărbații ar trebui să fie hidratați și să poarte protecție solară. Loțiunile, uleiurile și cremele se pot acumula între margele și distanțieri metalici și pot duce la decolorare și deteriorare.
  • Protejează mărgelele împotriva razelor solare dure și directe. Nu toate pietrele semiprețioase sunt egale. Unele se deteriorează de la expunerea directă la soare pentru perioade lungi de timp. Cel mai bun mod de a îți proteja brățara cu mărgele este să o pui pe un
    suport pentru bijuterii departe de lumina directă a soarelui. Acest lucru protejează și banda elastică din interior. La plajă, ține-o departe de nisipul fierbinte.

Aceste pietre semiprețioase sunt cunoscute pentru estompare sau decolorare la expunerea prelungită la soare: Opal, Safir, Ametist, Ametrină, Turcoaz, Cornelian, Citrin, Kunzit, Cuarț roz și gri.

Pietrele care nu se vor estompa și nu își vor pierde culoarea la soare includ Piatra vulcanică, Howlitul, Jadul, Lapis Lazuli, Onyxul negru, Obsidianul neagru, Jaspul și Malachitul.

  • Păstează-ți brățara curată. Indiferent cât de atent ai fi, brățara ta va trebui curățată.
    Pentru a curăța o brățară cu mărgele, șterge-o ușor cu o cârpă moale sau cu o periuță de dinți moale înmuiată în apă caldă cu o cantitate mică de săpun blând. După cum arată schița, folosește o cârpă umedă pentru a șterge orice urmă de săpun și usucă-o cu o cârpă.
    Pentru distanțieri și mărgele metalice, lustruiește-le cu o cârpă moale. Această metodă este sigură pentru majoritatea pietrelor semiprețioase și mărgelelor din lemn.

Pot înota cu o brățară cu mărgele?

Atât clorul, cât și apa sărată pot deteriora mărgelele sau firul elastic sau metalic care ține brățara. Îți sugerăm să scoți întotdeauna o brățară cu mărgele înainte de a înota.

Multe pietre semiprețioase au fost tratate într-un fel. Fie prin căldură ridicată (tratate termic), radiații (iradiere) sau umplerea fisurilor cu coloranți și ceruri pentru a ascunde imperfecțiunile (impregnarea). Toate acestea sunt o încercare de a obține aspectul unei pietre perfecte și de a face piatra mai accesibilă.

Deși aceste tratamente nu sunt rele, ele fac ca piatra să fie mai susceptibilă la substanțele chimice din piscină și la apa sărată. Cu cât este mai mult tratată o piatră, cu atât este mai probabil să se decoloreze sau să se estompeze. La Trendhim, folosim multe pietre naturale care sunt pur și simplu lustruite - nu au fost adăugate tratamente.

Dincolo de mărgelele de piatră, apa sărată poate, de asemenea, să slăbească banda elastică care ține mărgelele împreună și să o facă să se rupă. De asemenea, apa poate rugini și deteriora firul metalic care este folosit în unele brățări cu mărgele pentru bărbați.

Cum să ai grijă de brățările din oțel inoxidabil pentru bărbați

În timp ce oțelul inoxidabil este cunoscut pentru că este rezistent la uzură, durabil și rezistent la rugină, există câteva lucruri pe care ar trebui să le faci, care te vor ajuta să îți protejezi brățara.

  • Păstrează-ți brățara din oțel inoxidabil uscată. Este sigur să faci duș cu o
    brățară din oțel inoxidabil, dar trebuie să fii atent dacă există alt metal prezent sau orice placare pe oțel (cum ar fi placarea cu aur). Chiar și placarea cu aur se poate duce și expunerea prelungită la apă, frecarea și spălarea la duș pot face ca aceasta să se întâmple mai repede.
    Deoarece nu este bine să ai săpun și apă prinse în crăpăturile brățării sau în mecanismul de închidere, îți sugerăm să scoți întotdeauna brățările înainte de a face duș. Nu lăsa apa să se așeze și să se usuce pe brățară - usucă-o întotdeauna după ce se udă.
  • Scoate-ți brățara înainte de a te culca. Deși oțelul inoxidabil este suficient de puternic pentru a supraviețui noaptea, există riscul ca placarea metalului să se desprindă în timp ce dormi ... după mai multe nopți. Există, de asemenea, riscul de a face alergii la nichel cu orice brățară care nu a fost testată și aprobată. Și chiar și atunci, există un ușor risc. Verifică întotdeauna dacă brățara pe care o alegi este sigură de purtat.
  • Protejează-ți brățara din oțel inoxidabil de uleiuri și creme. Scoate-ți brățara înainte de a aplica loțiune, protecție solară, ulei de bronzare sau apă de colonie. Deși majoritatea nu dăunează oțelului, este posibil să fie nevoie să ștergi reziduul cu o cârpă moale.
  • Păstrează brățara din oțel inoxidabil curată. Pentru a o curăța, amestecă câteva picături de săpun blând cu apă caldă și înmoaie o cârpă moale în ea.
    După cum se arată mai jos, folosește cârpa pentru a îți curăța delicat brățara. Clătește-o cu apă și uscă-o cu un prosop moale. Lasă-o să se usuce la aer și apoi folosește o cârpă de lustruit pentru un plus de strălucire.

Pot înota cu o brățară din oțel inoxidabil?

Nu, nu ar trebui să înoți cu o brățară din oțel. Da, metalul este durabil, puternic și rezistent la rugină, dar substanțele chimice dintr-o piscină clorurată și sarea din ocean pot provoca pătarea brățării.

Și îți aminești că obiectele strălucitoare sunt cunoscute pentru a atrage rechini? Da ... asta e ceva care va strica total o baie rapidă în ocean.

Ca să nu mai vorbim de daunele pe care apa sărată și clorul le pot face părților non-inoxidabile ale brățării - încuietoare etc. Dacă trebuie să porți o brățară în timp ce înoți în ocean, alege una fabricată din oțel inoxidabil 316L chirurgical de calitate, și uscă-o complet după aceea.

Principalul motiv pentru care nu trebuie să porți brățări și bijuterii din oțel inoxidabil în piscină este că clorul poate descompune stratul de suprafață al metalului. Este cromul din oțel inoxidabil care reacționează cu oxigenul și formează un strat subțire și invizibil de oxid de crom peste suprafață. Acest „strat pasiv” este ceea ce oferă brățărilor din oțel inoxidabil rezistența lor la coroziune.

Când clorul atacă acest strat de oxid de crom, structura oțelului este vulnerabilă la rugină, coroziune și distrugere finală. Joc încheiat.

Cum să ai grijă de brățările din piele pentru bărbați

De la costume la hanorace, brățările din piele se potrivesc cu o multitudine de ținute. Tratează-o bine pe a ta și vei descoperi că se potrivește perfect cu orice din garderoba ta. Tratează-o prost și vei sfârși cu un accesoriu uscat, șifonat. Sau mai rău ... unul acoperit de mucegai.

  • Păstrează brățările din piele uscate. Pielea naturală acționează ca pielea, ceea ce înseamnă că este poroasă și nu va fi niciodată complet impermeabilă. Apa poate deteriora o brățară de piele și poate provoca pătarea, decolorarea sau deteriorarea acesteia.
    Dacă brățara de piele se udă, primul pas este să o ștergi. Folosește o cârpă moale și absorbantă pentru a tampona pielea (nu pentru curățare) și lasă-o să se usuce la aer. Citește mai multe despre brățările din piele și apă mai jos.
  • Evită căldura excesivă. Cel mai bine este să îți scoți brățara când dormi sau în timpul unui antrenament intens. Dar ai grijă unde o pui. Pielea se descurcă cel mai bine în zonele reci sau la temperatura camerei. Căldura extremă o poate usca, deci evită radiatoarele, sobele sau focurile de tabără.
  • Protejează-ți brățara de creme și uleiuri. La fel ca în cazul majorității brățărilor, scoate-o înainte de a aplica cremă hidratantă, uleiuri sau colonii. Aceasta includ și protecția solară. Deși majoritatea nu dăunează, vor crea o peliculă pe piele care poate estompa aspectul ei.
  • Păstrează brățara curată. Pentru a curăța brățările din piele pentru bărbați, folosește o cârpă ușor umedă cu o picătură de săpun de mâini blând (fără hidratant) și șterge-o ușor. Șterge apoi cu o cârpă umedă curată și lasă brățara să se usuce la aer înainte de a o purta.
    După cum arată schița, folosește întotdeauna mișcări circulare sau o mișcare ușoară de atingere - nu șterge niciodată agresiv. Este posibil ca unele brățări din piele să fie recondiționate cu un balsam de piele pentru o protecție suplimentară. Urmează instrucțiunile de pe acel produs pentru siguranță.

Pot înota cu o brățară din piele?

Răspunsul este nu, nu ar trebui să înoți cu o brățară din piele. Nu lăsa aspectul dur și robust al brățării să te păcălească - apa nu este prietena ei.

Iată primele 3 motive pentru care nu ar trebui să înoți cu o brățară din piele (sau cu colier sau cu o jachetă!).

  1. Pielea își va pierde uleiurile naturale și se va micșora dacă înoți cu ea. Purtarea brățării de piele la duș, la înot într-o piscină sau ocean poate scoate uleiurile din ea. Același lucru se poate întâmpla, de asemenea, dacă brățara este îmbibată cu apă în ploaie. Când aceste uleiuri bogate vor dispărea, vei descoperi că brățara din piele se rigidizează, se fisurează și chiar se micșorează.

  2. Pielea se poate decolora dacă este expusă la prea multă apă. Este posibil să nu se întâmple din prima zi, dar înmuierea prelungită în apă poate face culoarea brățării din piele să se estompeze sau să dispară complet. Majoritatea brățărilor din piele sunt fie vopsite, fie pictate cu culoare. Înotul constant sau dușul cu brățara pot face ca culoarea să se estompeze sau să se cojească.

  3. Pielea poate mucegai datorită expunerii prelungite la apă. Dacă brățara de piele se udă și nu se usucă corect, se poate dezvolta mucegai. Până când o să fie vizibil, problema este gravă. Mucegaiul, evident, nu va arăta bine, dar are și un impact negativ asupra rezistenței brățării și poate mirosi urât.

Cum să faci ca brățările din piele pentru bărbați să nu miroasă urât

Cu o îngrijire adecvată, brățara din piele nu ar trebui să miroasă. În caz contrar, are nevoie de o curățare bună și de un timp de aerisire. De asemenea, indică faptul că o porți prea mult fără a-i acorda timp pentru a „respira”.

Pielea este un material poros și absoarbe transpirația, uleiurile și murdăria. Acest lucru nu poate fi oprit ... se va întâmpla.

Pentru a oferi brățării de piele o șansă de luptă, nu o purta în timpul activităților în care știi că vei transpira (sala de sport, de exemplu) și scoate-o întotdeauna în timp ce dormi.