Politică de retur în 365 zile - fără alte întrebări!
Transport 19 Lei - Gratuit peste 249 Lei-
Contactează-ne

Cum să porți un beanie: Ghidul tău complet

Există mai multe modalități de a îți menține urechile calde și a îți proteja capul de frig în această iarnă. Acest ghid te va purta în lumea stilurilor de căciuli beanie, materialelor și sfaturilor de cumpărături, iar apoi îndrăznește să înfrunți vânturile înghețate cu stil.

Pune-ți o pălărie sau vei muri de frig. Dacă ai crescut ca noi danezii, acesta este primul lucru pe care ți-l spunea mama ta în fiecare iarnă înainte de a ieși din casă. Se afirmă în continuare că se peirde 80% din căldura corpului prin cap. Deși știința mamei s-ar putea să nu fie atât de exactă (vei pierde doar în jur de 7-10%), te vei simți mai bine dacă îți este capul. Și cine nu și-ar dori asta?

De la legătura lor istorică de la boneta frigiană purtată de sclavii eliberați în Roma antică, până la bonetele liberty pictate în clădirea Capitolului SUA, beanie-urile nu este străine de frigul iarnii. Și dacă ai crezut că purtarea unei căciuli beanie ridicată pe cap sau într-un unghi ușor înclinat este o invenție a hipsterilor, ei bine nu. Mulțumește veteranilor din al doilea război mondial și șepcilor lor pentru acest trend.

Lână merinos, tricot gros, ciucuri, model pescar ... Asta e doar vârful aisbergului. Și vorbind despre gheață și temperaturi de îngheț, există chiar și căciuli beanie concepute pentru vreme mai caldă. Uluitor, nu? Citește mai departe pentru tot ce nu știai că trebuie să știi despre căciulile beanie pentru bărbați și cum să găsești una care să îți spună povestea.

1 Cum să porți un beanie: ghidul tău complet1.1 5 modele de căciuli beanie pentru bărbați1.2 Care este cel mai bun material pentru o căciulă beanie?1.3 Cum să porți o căciulă beanie1.4 Cum să cumperi o căciulă beanie pentru bărbați1.5 Tu ai întrebat - noi am răspuns

5 modele de căciuli beanie pentru bărbați

Poate că ți-ai umplut capul cu orice pălărie de iarnă pe care ai putea să o găsești în copilărie, dar ești adult acum și ai de ales. De la pălării clasice cu manșetă până la cele cu pom-poms deasupra, există un tip pentru orice poveste vrei să spui.

Înainte de a vă stabili următoarea cămașă, aruncați o privire la cele mai populare căciuli pentru bărbați.

1. Beanie cu margine rulată – Căciuli Beanie clasice și tradiționale

Căciulile beanie cu margine rulată sunt cel mai clasic și tradițional stil disponibil (gândește-te la căciulile din Marina americană sau din Rocky). Și această caracteristică clasică le face ideale pentru un weekend sau pentru naveta la muncă.

Marginea rulată oferă o dublă protecție urechilor și frunții. Poartă căciula astfel încât marginea să îți acopere aproximativ jumătate din urechi. Când vântul se întețește, trage-o în jos pentru căldură suplimentară.

Dacă nu ești sigur ce culoare să alegi, cumpără culori uni închise care să se potrivească cu majoritatea hainelor de iarnă.

2. Căciuli beanie stil pescar – Beanie-uri scurte

Inspirate de căciulile de lână purtate de pescarii care lucrează la docuri, căciulile beanie stil pescar sunt unul dintre cele mai populare stiluri de astăzi. Acest căciulă se poartă pe vârful capului și, datorită calotei sale scurte, nu îți acoperă urechile (sau poate doar vârful lor).

Această căciulă scurtă a devenit favorita hipsterilor și a băieților la modă de pretutindeni. Nu putem promite că îți va ține foarte cald ... dar vei arăta bine în timp ce îngheți.

3. Căciuli beanie lejere – Beanie-uri largi

Această căciulă beanie are un stil mai lung care acoperă jumătate din urechi (mai mult dacă o tragi în jos) și are material suplimentar care se strânge în spatele capului. De obicei, aceste modele nu au o margine rulată.

Căciuli beanie lejere sunt concepute pentru a fi destul de relaxate și sunt mai potrivite pentru o jachetă din denim decât pentru un trench elegant.

4. Căciuli beanie cu ciucure

Una dintre cele mai iconice căciuli pentru iarnă este căciula cu ciucure. Acestea sunt caracterizate de un ciucure pufos deasupra. Probabil că ai văzut aceste căciuli peste tot, de la grădinițe la pârtii de schi.

Ciucurele are rădăcini în istoria militară și a fost folosit pentru prima dată pentru a proteja marinarii. Conform credinței populare, această minge de deasupra căciulii proteja capul marinarilor pentru a nu se lovi de lucruri. Adevărat sau nu, este o trivia bună pentru a-ți impresiona prietenii.

Aceste modele au de obicei marginea rulată și sunt foarte călduroase. Poți purta beanie cu ciucure atât cu ținute casual, cât și cu cele mai elegante, dar alege culori închise și uni.

5. Căciuli beanie înalte

Ai văzut una dintre cele mai recente tendințe în materie de căciuli pentru bărbați? Ne referim la acea modă în care băieții umblă un fes tricotat stil pescar cocoțat pe vârful capului, așteptând o rafală de vânt să-l sufle. Deși nu va face prea mult pentru căldură, aceset beanie sunt, fără îndoială, elegante (și pot totuși să ascundă o zi în care nu îți stă bine părul).

Căciulile beanie înalte sunt construite cu spațiu mai mult în calotă și sunt purtate cât mai sus pe cap fără să cadă. Asigură-te că materialul suplimentar se ridică în partea de sus (un tricot mai gros te va ajuta). În caz contrar, căciula ta poate cădea în lateral și vei arăta ca un personaj Smurf.

Care este cel mai bun material pentru o căciulă beanie?

De la căciuli pentru pârtie și beanie-uri cu cranii până la căciulile de iarnă pe care hipsterii (și pescarii) le poartă în mod obișnuit, primul pas în alegerea căciulii beanie perfecte este să alegi materialul potrivit.

Dacă vrei o căciulă ușoară pentru primăvară, vară sau toamnă, nu poți da greș cu o beanie din bumbac organic. Acest material ușor este respirabil și nu reține căldura sub el.

Când temperaturile scad, alege lâna Merinos pentru o opțiune rezistentă la apă, călduroasă și confortabilă, care va împiedica vânturile înghețate și ploaia de iarnă să îți strice ziua (și părul). Și pentru o protecție reală împotriva vremii reci, alege o căciulă beanie care îți acoperă urechile. În timp ce căciula beanie stil pescar pe care o admiri este în tendințe pe IG, urechile tale vor fi lăsate descoperite.

Avantajele căciulilor beanie din lână

  • Rezistente la apă în mod natural
  • Absorbția naturală a umezelii
  • Foarte izolante (îți țin de cald)
  • Durabile și funcționale
  • Respirabile
  • Lana Merinos este impresionant de moale și nu provoacă mâncărimi

Avantajele căciulilor beanie din acril și materiale sintetice

  • Fabricate din fibre sintetice
  • Rezistente la abraziune și cute
  • Mai puțin probabil să se șifoneze
  • Ușoare si se usucă rapid

Avantajele căciulilor beanie din bumbac

  • Foarte respirabile
  • Mai răcoroase, eliminând umiditatea
  • Nu păstrează mirosul ca țesăturile pe bază de ulei (sintetice cum ar fi acrilul, poliesterul, nailonul și spandexul)
  • Necesită mai puțină spălare
  • Durabile
  • Mai puțin probabil (în comparație cu căciulile din lână) să se lase sau să se întindă
  • Moi și nu provoacă mâncărimi

Elemente populare la căciulile beanie

O mulțime de termeni sunt folosiți atunci când vine vorba de căciuli beanie - cum ar fi tricot gros și margini cu nervuri.

Întrucât vei cumpără online o căciulă beanie pentru tine sau ca un cadou, este o idee bună să înțelegi caracteristicile de bază și construcția pentru a înțelege la ce să te uiți.

  • Margine rulată & cozoroc - Se referă la partea inferioară din beanie care este adesea întoarsă sau pliată pentru o formă dorită. Vei vedea o margine evidentă la o beanie stil pescar și absența uneia pe cele lejere.
    La multe modele de căciuli beanie, marginea poate fi derulată sau ajustată în funcție de potrivire și de aspectul pe care îl urmărești. Cozorocul se poate referi, de asemenea, la un vizor (cum ar fi cel de la o
    țapcă de baseball). Da, unele căiuli beanie au de fapt asta. Au fost populare la începutul anilor 2000 și ar trebui să rămână pe paginile Myspace ale istoriei.
  • Reversibil - Căciulile beanie reversibile au o culoare sau un model pe ambele părți și pot fi purtate pe dinăuntru.
  • Cu nervuri - Căciulile beanie cu nervuri au dungi verticale vizibile din procesul de tricoj.
  • Tricot gros - Gândește-te la puloverele pe care le-ar face bunica. Acestea sunt de obicei considerate tricotaje groase din cauza firelor groase, a modelelor de tricotej vizibile și a dimensiunii voluminoase.
  • Tricot dublu - Căciulile din tricot dublu sunt realizate prin combinarea a 2 țesături separate tricotate împreună. Sunt de două ori mai groase decât căciulile beanie tricotate „normale” și extrem de călduroase.
  • Tricotaj cu torsade - Căciulile beanie tricotate cu torsade sunt create printr-o tehnică de tricotat care traversează dungile verticale unele peste altele pentru un model împletit. Modelele cu torsade au de obicei au ca rezultat o căciulă densă și călduroasă.
  • Clapete pentru urechi - Căciulile beanie cu clape pentru urechi sunt pălării tricotate cu ... clapete pentru urechi. Cele mai renumite stiluri includ pălăria Sherpa și ushanka rusă. Ambele au clapete care se leagă sub bărbie pentru a îți menține urechile calde sau deasupra capului pentru a lăsa urechile să respire.
  • Căptușeală - Căciulele căptușite oferă un strat de catifelare și căldură pe interior. Cea mai obișnuită căptușeală este din fleece (fibră sintetică) și este extrem de călduroasă și este excelentă pentru a îți proteja capul de un material care provoacă mâncărime.

Cum să porți o căciulă beanie

Vrei să știi cum să porți o căciulă beanie? Pune-o pe cap. Deși aceasta este versiunea simplă, nu am fi noi dacă nu ți-am oferi mai mult decât evidentul. Am aruncat o privire în jurul biroului nostru și am împărți bărbații în cei cu părul lung, părul scurt, părul de lungime medie și părul creț.

Cum poartă bărbații cu părul lung căciuli beanie?

Pentru bărbații cu părul lung, cea mai bună modalitate de a purta o beanie este să aleagă o beanie fără margine și să o poarte sus pe frunte. Nu îți prinde tot părul sub ea. Lăsați-l să stea pe laturi pentru a îți încadra fața (și a îți izola gâtul).

Beanie-urile lejere și cele înalte arată, de asemenea, bine la băieții binecuvântați cu plete lungi.

Ce căciulă beanie arată cel mai bine pe bărbații cu părul creț?

Dacă ai părul creț sau părul de lungime medie, evită căciulile beanie subțiri și strâmte, pentru că părul tău va arăta ciudat pe sub căciula prea strâmtă. În schimb, alege modele precum beanie lejer sau înalte. Aceste forme mai lungi nu îți strivesc buclele și nici nu îți aplatizează părul (prea mult).

Și chiar și într-o zi în care îți stă părul prost, nu-ți ascunde tot părul sub căciulă. Lasă-l afară și încadrează-ți fața.

Cum să porți o căciulă beanie cu părul scurt?

Pentru toți bărbații cu părul scurt de acolo, alegeți căciuli beanie mai strâmte în loc de cele largi sau supradimensionate. Orice lucru prea slouchy sau larg s-ar putea să-ți facă beanie-ul să pară că îți mănâncă capul ... nu este un aspect bun.

Căciulile beanie tip pesacr, cele cu ciucure și cele clasice de margine rulată merg perfect pentru părul scurt și nu îți vor domina fața. Aceste sugestii funcționează și pentru bărbații chei - orice stil de beanie cu o potrivire mai strâmtă va funcționa.

Cum să cumperi o căciulă beanie pentru bărbați

Dincolo de salvarea urechilor de la îngheț, căciula tricotată potrivită poate face minuni pentru ținuta și stilul tău. Primul pas este să te decizi dacă vrei o beanie care să îți țină de cald sau una pe care să o poți purta primăvara și vara. După aceea, alegerea celei mai potrivite beanie este foarte ușoară.

Am redus acest proces la elementele de bază de mai jos. Ca în cazul tuturor accesoriilor, susținem 100% decizia ta de a le ignora, și de a-ți spune povestea. Dar ... în ceea ce privește sfaturile ușor de urmat, acestea sunt bune.

  • Ținute formale și de birou - Beanie tradițională cu margine rulată
  • Ținute casual și de weekend - Beanie tradițională cu sau fără margine rulată sau beanie tip pescar
  • Ținute streetwear și ținute sportive - Beanie lejeră, stil pescar sau cu ciucure

Și dacă vrei să îți fie cald și să arăți elegant, nu uita de importanța unui fular și de ochelari de soare. Nu trebuie să îngheți cu stil.

Tu ai întrebat - Noi am răspuns

Poți să te chelesti purtând o beanie?

Deși nu suntem oameni de știință, putem spune că dacă porți o căciulă beanie (sau orice altă pălărie) probabil nu te va face să vă chelești mai repede. Există ceva numit alopecie de tracțiune care se întâmplă atunci când părul este ținut prea strâns. Sau alopecie de frecare care provine din purtarea unei pălării atât de strâmte încât rupe foliculii de păr. Ambele sunt improbabile cu o beanie și apar cel mai adesea după perioade lungi.

Fumatul, alimentația deficitară și ADN-ul au de obicei o vină mai mare în chelire decât căciula pe care o porți.

Poți purta căciuli beanie cu ochelari?

Dacă este o alegere între a vedea și a nu vedea ... 100% da, poartă-ți ochelarii cu căciula. Dacă ai de gând să asortezi o pereche de ochelari transparenți sau ochelari de soare, răspunsul este în continuare același - da, poartă-i cu căciula beanie.

Pentru stil, alege o beanie de culoare mai închisă, cum ar fi negru, bleumarin sau gri. Aceste culori nu vor atrage atât de multă atenție și îți vor lăsa ochelarii să-și facă treaba de a îți evidenția fața frumoasă.

Ce este o căciulă Monmouth?

Căciula Monmouth este un bunic al căciulilor beanie de astăzi. Aceste căciuli au fost create și utilizate pentru prima dată de marinarii și soldații din secolul al XIV-lea din Anglia, în orașul Monmouth (ergo numele). În încercarea de a proteja produsele de pe piața internă, Elisabeta I a decis că orice persoană de peste 6 ani trebuie să poarte căciula. Ei bine, acesta este un mod de a începe o tendință.

Pot să întind o căciulă beanie pentru a mi se potrivi?

Ți-e teamă îți vor ieși ochii cum a pățit Jim Carrey în Masca? Dacă căciula ta se simte atât de strânsă, îți recomandăm să o întinzi. Pentru majoritatea bărbaților, purtarea unei căciuli în timp va întinde încet țesătura și o va face mai confortabilă. Dacă acest lucru nu funcționează, poți să o speli de mână și apoi să o întinzi în timp ce se usucă (când materialul este umed).

Cel mai bun sfat al nostru este să verifici dimensiunea căciulii beanie înainte de a apăsa pe „cumpărați”.

Pot micșora o căciulă beanie pentru a se potrivi mai bine?

Dacă căciula ta este prea mare pentru capul tău, îți sugerăm să o returnezi și să găsești una care să se potrivească corect. Micșorarea unei căciuli beanie este un proces delicat și ai putea sfârși cu o căciuli cu dimensiuni de păpușă după tot efortul tău. Dacă vrei totuși să încerci să îți micșorezi căciula beanie, încearcă să o speli de mână cu apă fierbinte.

Ce fel de pălării pentru iarnă sunt grozave pentru bărbați?

Pentru iarnă, le sugerăm bărbaților să se încălzească cu pălării Fedora din lână, căciuli beanie din lână, sau șepci din lână. Lâna este excelentă pentru a îți menține capul cald și pentru a nu bloca transpirația. Căciulile beanie sunt ideale pentru vremea cu adevărat rece și cu vânt, deoarece îți acoperă urechile ... cu excepția cazului în care pporți o căciulă beanie tip pescar.

Care este numele ebraic al căciulii beanie pe care o poartă evreii?

În multe comunități evreiești, kippahs sunt purtate ca un semn de venerație pentru Dumnezeu. Aceste mici căciuli nu sunt clasificate ca beanie și trebuie menționate prin numele lor propriu.

Ce este un fes strâmt?

Dacă ești în căutarea unei căciuli care să îmbine confortul unei beanie cu potrivirea perfectă a unui fes, putem să îți prezentăm fesul beanie. Un nume super inteligent, nu?

Fesul beanie îți îmbrățișează strâns capul și, de obicei, nu au margine rulată. Unele sunt suficient de subțiri pentru a se potrivi pe sub o cască de bicicletă și sunt populare printre pasionații de motociclete.