Din cauza Paștelui Catolic, comenzile plasate vor expediate în 2 Aprilie

Din cauza Paștelui Catolic, comenzile plasate vor expediate în 2 Aprilie

Politică de retur în 365 zile - fără alte întrebări!
Transport 19 Lei - Gratuit peste 249 Lei-
Contactează-ne

Ochelari de soare - Protejează-ți ochii de soare

Fie că mergi la plajă, faci o excursie sau faci naveta la serviciu, protejarea ochilor este la fel de importantă ca protejarea pielii de razele nocive ale soarelui.

Când erai copil, și vacanțele tale de vară au fost acoperite de un strat de SPF 50? Un strat pe care mama ta l-a aplicat continuu de fiecare dată când ai ieșit din piscină.

Nici o surpriză aici ... dar avea dreptate.

Protejarea împotriva razelor UV dăunătoare ale soarelui este cel mai bun mod de a reduce riscul de cancer de piele și îmbătrânire prematură a pielii. Dar protecția solară nu se rezumă doar la un strat bun de cremă.

Nu numai că arată minunat ... dar să porți ochelari de soare este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poți face pentru a te proteja împotriva razelor UV dăunătoare. Alegerea unei perechi online poate fi dificilă. Dar, cu înțelegerea corectă a ceea ce trebuie să cauți, vei putea vedea lumea mai clar în cel mai scurt timp.

Înainte de a te decide între ochelari de soare aviator, browline sau ochelari de soare cu clips, să vorbim puțin despre cel mai important motiv pentru purtarea lor - protecția solară.

Mai întâi siguranța. Mama ta va fi atât de mândră.

1 Ochelari de soare - protejează-ți ochii de soare1.1 Ochelari de soare cu protecție uv1.2 Ochelari de soare polarizați1.3 Ochelarii de soare pentru bărbați & stilul1.4 Cum să îți cureți ochelarii de soare1.5 Tu ai întrebat - noi am răspuns

Ochelari de soare cu protecție UV

Soarele eliberează energie sub mai multe forme. Dar trebuie să fim atenți la razele ultraviolete (UVA + UVB).

Cu stratul de ozon care se subțiază încet (mulțumim, schimbări climatice), cantități crescute de raze UVA și UVB ajung acum pe pământ. Aceste raze afectează ochiul și pot crește riscul de apariție a cataractei și a altor afecțiuni care afectează ochii, cum ar fi orbirea, cancerul de ochi și fotokeratitei (ca o arsură solară ... dar pe ochi).

Similar cu modul în care materialele plastice și ziarele devin galbene atunci când sunt expuse la soare pentru perioade lungi, expunerea prelungită la soare, de asemenea îmbătrânește pielea sensibilă din jurul ochiului și ochiul în sine.

Și ai crezut că este suficient să-ți dai cu protecție solară pe nas.

Când ar trebui să porți ochelari de soare cu protecție UV?

In conformitate cu WHO, soarele de vară este cel mai intens între orele 9:00 și 15:00, când 75% din cantitatea zilnică de radiații UV atinge suprafața pământului. Adaugă acest lucru la natura reflectorizantă a zăpezii, a apei sau a autostrăzii și, probabil, cantitatea de radiație de care vorbim este dublă.

Protejează-ți ochii cu ochelari de soare în orele de vârf de la 9:00 la 15:00.

Nu uita că daunele provocate de soare apar și în primăvară, toamnă și iarnă. Poartă ochelari de soare cu protecție UV și o pălărie cu boruri oricând ești la soare. O modalitate ușoară de a îți aminti este să îți privești umbra. Cu cât aceasta este mai scurtă, cu atât expunerea la razele UV dăunătoare este mai mare.

Dar nu lăsa o zi înnorată să te păcălească. Razele UV pot trece și prin nori.

Sfaturi pentru a cumpăra ochelari de soare pentru bărbați cu protecție UV

Citește întotdeauna descrierea atunci când cumperi ochelari de soare cu protecție UV și alege o pereche care blochează 99-100% din razele UVA și UVB. Reține că blocarea UV nu înseamnă polarizare. Ochelarii de soare polarizați vor fi descriși ca atare.

Ce înseamnă protecția UV400? Aceasta înseamnă că blochează undele UV mai scurte sau egale cu 400 nanometri. Toate undele UV (UVA, UVB și UVC) sunt mai scurte sau egale cu 400 nm și sunt blocate de lentile.

Gândește-te la UV400 ca la o protecție completă împotriva tuturor radiațiilor UV ale soarelui.

Ochelarii de soare cu protecție UVA / UVB 100% sunt mai buni decât cei cu protecție UV400? Nu, ești protejat cu ambele perechi. Ambele blochează radiațiile UVA și UVB dăunătoare și oferă protecția de care ochii tăi au nevoie.

Razele UV ajung la ochii tăi din toate părțile ... nu doar din față. Ia în considerare acest lucru atunci când te decizi între ochelari de soare wrap around și cei mici și rotunzi.

În ciuda a ceea ce spun reclamele, următoarele lucruri nu au niciun rol în protecția UV:

  • Costul - Chiar și ochelarii de soare ieftini pot oferi protecție 100% împotriva radiațiilor UV dăunătoare.
  • Culoarea lentilelor și cât de întunecate sunt - Lentilele ochelarilor de soare sunt tratate cu substanțe chimice care absorb razele UV, astfel încât să poată bloca razele UV dăunătoare. Deoarece aceste substanțe chimice sunt incolore,
    ochelarii cu lentile transparente pot bloca radiațiile UV dăunătoare la fel de bine ca și cei de culoare închisă.
  • Polarizare - Ochelarii de soare polarizați sunt proiectați pentru a reduce strălucirea proventiră de la lumina reflectată, nu pentru a bloca razele UV. Din fericire, majoritatea ochelarilor de soare de la Trendhim oferă atât protecție UV 100%, cât și polarizare.

Ochelari de soare polarizați

Noi, danezii, așteptăm tot anul zilele mai lungi ale scurtei noastre veri ... și apoi ne mijim ochii pentru că am uitat cât de orbitoare poate fi o lumină puternică a soarelui.

În timp ce lentilele polarizate te pot ajuta pentru a nu îți miji ochii, ele nu oferă protecție împotriva razelor UV. Reducerea strălucirii și protecția UV sunt 2 tratamente diferite administrate unei perechi de ochelari de soare. Verifică descrierea și asigură-te că următoarea pereche le include pe ambele.

Ce sunt ochelarii de soare polarizați?

Ochelarii de soare polarizați da, ai ghicit, au lentile polarizate. Acestea adaugă un alt nivel de protecție pentru ochi, reducând strălucirea provenită de la lumina orizontală care se reflectă.

Ochelarii de soare cu polarizare sunt deosebit de utili atunci când ești în aer liber lângă apă sau zăpadă și când conduci într-o zi cu zăpadă sau foarte mult soare.

Cum funcționează ochelarii de soare polarizați?

Nu suntem fizicieni, dar știm că, de obicei, lumina se împrăștie la unghiuri variate atunci când ricoșează de pe suprafața unui obiect. Acest lucru se întâmplă atunci când obiectele au o suprafață neuniformă.

Dacă suprafața este netedă - cum ar fi autostrada din fața ta, plaja într-o zi calmă sau sticla parbrizului - atunci lumina se reflectă la un unghi ... care vine direct în ochii tăi.

Asta este strălucirea. Lecția s-a încheiat.

Ochelarii de soare polarizați permit luminii verticale să ajungă la ochi în timp ce blochează lumina orizontală.

Ochelarii de soare polarizați au lentile tratate cu o substanță chimică specială aplicată care filtrează lumina creând deschideri verticale. Aceasta înseamnă că numai razele de lumină care vin în ochii tăi pe verticală pot pătrunde.

Gândește-te la acest produs chimic și la moleculele sale, precum lamelele de pe o jaluzea venețiană. Lamelele de pe jaluzea permit doar luminii care trece prin „lamele” să fie vizibilă. Cealaltă lumină este blocată.

Lentilele polarizate fac același lucru ... dar pe verticală. Lumina verticală ajunge la ochi, în timp ce razele orizontale de lumină - cele care te orbesc - sunt blocate. Drept urmare, ceea ce vezi cu ochelarii de soare polarizați este puțin mai întunecat decât de obicei, dar detaliile vor fi mai ușor de văzut și vor arăta mai clare.

Când trebuie să porți ochelari de soare polarizați?

La fel cum riscurile de leziuni oculare legate de soare sunt mai mari în anumite momente, la fel sunt și riscurile de strălucire.

Apa, zăpada și mașinile pot reflecta lumina în ochi și, deoarece razele UV reflectate pot deteriora pielea și ochii la fel de mult ca razele UV directe, pot acționa ca o doză dublă de raze nocive. Codul european împotriva cancerului avertizează că zăpada reflectă până la 85% din razele UV și apa între 5-10%.

Este posibil să ai dificultăți în a vedea imagini pe ecranele LCD (ecran cu cristale lichide) precum smartphone-ul tău, tabloul de bord al mașinii sau bancomatul. Nu este o mare problemă decât dacă zbori într-un avion și vrei să vezi clar monitoarele. În numele tuturor pasagerilor, scoate-ți ochelarii de soare.

Cum să alegi cei mai buni ochelari de soare polarizați

La fel ca în cazul ochelarilor de soare cu protecție UV, este important să citești descrierea.

  1. Alege 100% - Cel mai important lucru pe care trebuie să îl urmărești atunci când cumperi ochelari de soare polarizați este să blocheze și 100% din razele UV.
  2. Gândește măreț - Dacă vrei siguranță, ia în considerare acoperirea ochelarilor de soare pentru a reduce UV-ul care pătrunde prin lateral.
  3. Ignoră culoarea - Lentilele întunecate sau cele cu un strat de oglindă pot arăta elegant, dar numai asta nu va reduce strălucirea și nu îți va salva vederea.
  4. Uită de preț - Ochelarii de soare pentru bărbați nu trebuie să coste o avere pentru a-și face treaba. Alege perechea cu protecție UV 100% și lentile polarizate ... nu prețul.

Ochelarii de soare pentru bărbați & Stilul

În cazul în care nu este încă limpede ca cristalul ... cei mai buni ochelari de soare pentru bărbați sunt cei cu protecție totală împotriva razelor UV dăunătoare ale soarelui și care reduc strălucirea cu lentilele polarizate.

Acum, că știi ce să cauți, întrebarea se referă la ce stil de ochelari de soare arată cel mai bine pentru tine.

Ochelarii de soare și forma feței

Cumpărarea de ochelari de soare online nu este la fel de ușoară ca mersul pe strada principală și încercarea unui milion de perechi.

L-am întrebat pe Cianne Denize, MUA și stilist profesionist din Copenhaga care sunt sfaturile ei despre alegerea perechii potrivite de ochelari de soare pentru cele 4 categorii principale de formă a feței - pătrată, ovală, rotundă și inimă - fără a fi nevoie să îi probezi.

Fața cu formă ovală

Ce este o formă ovală a feței? „O față ovală este una în care lungimea este mai mare decât lățimea pomeților. Acest tip are, de asemenea, o frunte mai largă în comparație cu linia maxilarului. ”

Ochelari de soare pentru o formă de față ovală „Este o formă a feței bine echilibrată și arată bine cu majoritatea stilurilor de ochelari de soare.

Cea mai bună pereche ar trebui să evidențieze punctele tari ale feței și să le minimizeze pe cele mai slabe. Aceasta înseamnă că bărbații cu fața ovală ar trebui să adauge unghiuri pentru curbele moi.

Cumpără ochelari de soare cu formă geometrică, dreptunghiulară sau puțin pătrată precum ochelarii aviator.”

Față cu formă pătrată

Ce este o formă pătrată a feței? "Forma feței pătrate se caracterizează printr-o linie maxilară puternică și pomeți definiți."

Ochelari de soare pentru o formă pătrată a feței „Când cumperi ochelari de soare pentru o față pătrată, alege modele rotunde pentru a îți tempera trăsăturile îndrăznețe. Cumpără lentile în formă de lacrimă sau rotunde.

Ochelarii de soare cu rame mai subțiri, precum cele din metal, fac fața să pară mai blândă fără a pierde masculinitatea pe care o dă forma pătrată a feței.

Evită formele pătrate sau dreptunghiulare, deoarece îți fac capul să pară scurt, evidențiind unghiurile feței. Și nimeni nu vrea un cap scurt. ”

Față cu formă rotundă

Ce este o formă rotundă a feței? „Bărbații cu fața rotundă au multe în comun cu ovalul. Se caracterizează prin trăsături mai fine și o linie maxilară și o frunte ușor curbate.

Pometii sunt de obicei mai mari, iar fruntea mică este aproape simetrică cu linia maxilarului. ”

Ochelari de soare pentru o formă rotundă a feței „Caută unghiuri! Cheia ochelarilor de soare pentru bărbații cu fețe rotunde este aceea de a face fața să pară mai lungă.

Dacă ai o formă rotundă a feței, ochelarii cu forme dreptunghiulare și pătrate te îndepărtează de formele rotunjite, subțiază obrajii și îți ajută fața să pară mai subțire și mai lungă.

Ochelarii de soare unghiulari și geometrici adaugă linii mai clare pentru a crea echilibru între trăsăturile rotunde ale feței tale și liniile curate ale ramelor. Pentru bărbați, purtarea unor rame mai groase adaugă, de asemenea, lățime.

Ochelarii de soare pentru bărbați cu lentile în degrade adaugă un alt nivel de alungire.

Evită ochelarii de soare rotunzi sau orice pereche care evidențiază rotunjimea și curbele feței.”

Față cu formă de inimă

Ce este o față în formă de inimă? „Bărbații cu fețe în formă de inimă au frunți și sprâncene largi în comparație cu pomeții și bărbii ascuțite.

Unii stilisti consideră că aceasta este cea mai versatilă dintre toate formele feței, dar eu cred că și pentru fețele ovale este la fel de ușor să găsești ochelarii de soare perfecți.”

Ochelari de soare pentru o față în formă de inimă „Bărbații binecuvântați cu o față în formă de inimă arată cel mai bine cu ochelarii de soare de dimensiuni medii, care echilibrează bărbia mică și fruntea mare.

Ochelarii de soare Aviator arată grozav și au o jumătate inferioară mai lungă, care echilibrează lățimea bărbiei.

Vă sugerez să evitați culorile mai închise, deoarece acestea taie linia feței. În schimb, alege rame nu foarte groase în partea du sus sau de culoare deschisă. Dacă nu îți plac aceste variante poți alege un cadru metalic subțire.

Și nu cumpăra ochelari de soare rotunzi, deoarece atrag atenția asupra frunții și o fac să pară mai mare."

Ce se întâmplă dacă fața ta nu este perfectă?

Ce se întâmplă atunci când forma feței tale include o caracteristică care nu îți place?

I-am cerut lui Cianne Denize sfaturi de stil pe care le-a folosit atât pentru seriile Netflix cât și la editorialele revistelor.

  • Nas mare - „Pentru bărbații cu nasul mare, le recomand ochelari de soare browline. Acest lucru va atrage atenția asupra ochilor și urechilor și nu la nas. ”
  • Fruntea mare - „Dacă îți faci griji că fruntea ta primește toată atenția, alege o pereche de ochelari de soare aviator. Acest stil arată bine pe majoritatea formelor feței și distrage atenția de la o frunte mare. ”
  • Ochi îngustați - „Dacă ochii sunt apropiați, poartă o pereche de ochelari de soare cu rame transparente. Evită orice ramă prea lată. "
  • Față mică - „Când vrei să-ți faci fața să pară mai lungă, alege o pereche de ochelari de soare fără rame sau cei cu o punte înaltă pentru nas. Acestea atrag atenția asupra marginii feței în toate direcțiile. ”

Care este cea mai bună culoare pentru lentilele ochelarilor de soare?

În timp ce nuanța și culoarea lentilelor ochelarilor de soare nu sunt la fel de importante ca protecția UV sau polarizarea, culoarea pe care o alegi va influența cât de multă lumină vizibilă ajunge la ochi și cât de bine vezi alte culori.

Culorile închise - gri și maro - sunt excelente pentru activitățile de zi cu zi. Cu cât nuanța este mai întunecată, cu atât reduce tensiunea ochilor în condiții de lumină.

  • Griul este o culoare populară care se găsește la majoritatea ochelarilor de soare pentru bărbați și permite ochiului să vadă culoarea în cea mai pură formă.
  • Lentilele chihlimbar și maro pot distorsiona culoarea într-un anumit grad, dar aceste nuanțe par să crească contrastul cu fundalurile verzi și albastre, cum ar fi iarba și cerul.

Culorile deschise - galben, portocaliu și trandafiriu - sunt cele mai potrivite pentru lumina de nivel moderat până la scăzut și se găsesc adesea la ochelarii de soare wrap around și la alți ochelari de soare sport pentru bărbați.

  • Lentilele galbene și portocalii pot crește contrastul și pot face obiectele să pară mai clare.
  • Lentilele de culoare roz, galbene și portocalii, oferă o percepție bună a adâncimii și sporesc contrastul, făcând împrejurimile să pară mai luminoase.

Cum să îți cureți ochelarii de soare

Câți dintre noi suntem vinovați că suflăm pe lentilele ochelarilor de soare și apoi îi frecăm de tricou?

Deși acest lucru ne poate scăpa de pete ... există un risc crescut de a zgâria lentilele.

Folosirea unui prosop de hârtie sau a unui șervețel este la fel de rea. Deoarece ambele sunt practic lemn, sunt foarte abrazive și îți lasă ochelarii de soare mai prăfuiți decât la început.

Cel mai bun mod de a curăța ochelarii de soare ...

  1. Curăță mai întâi tampoanele pentru nas. Părțile care te ating de fapt sunt probabil cele mai murdare. Acestea includ tampoanele pentru nas, și ramele. Șterge-le cu o cârpă din microfibră non-abrazivă.
  2. Clătește cu apă. Umple chiuveta cu apă caldă și adaugă câteva picături de detergent de vase, fără hidratant. Pune ochelarii de soare în apă pentru a îndepărta toată murdăria, praful și rezidurile grase. Freacă ușor cu degetele peste lentile pentru a îndepărta orice urmă de cremă de soare sau ulei.
  3. Usucă. Scoate ochelarii din apă și usucă-i cu o cârpă curată, fără scame, din microfibră.

Cum se elimină zgârieturile de pe ochelarii de soare

Ei bine, asta este. Din păcate, odată ce lentilele ochelarilor tăi se zgârie, acestea rămân zgâriate.

Cu următoarea pereche, urmează instrucțiunile de curățare de mai sus pentru a reduce șansele de zgârieturi.

Tu ai întrebat - Noi am răspuns

Ochelarii de soare ieftini sunt răi pentru ochi? Ochelarii de soare scumpi sunt mai buni?

Cel mai important factor atunci când cumperi ochelari de soare pentru bărbați este dacă oferă sau nu protecție 100% UV.

Uită-te la descriere. Dacă îți oferă protecția și lentilele polarizate pe care le cauți, prețul ridicat sau cel mic se datorează probabil mărcii, materialului sau altor caracteristici de design.

Ochelarii de soare clip on sunt la fel de buni ca cei normali?

Ochelarii de soare clip on sunt minunați pentru persoanele cu lentile pe prescripție sau pentru o pereche preferată de ochelari de blocare a luminii albastre.

Atâta timp cât clipsul de ochelari de soare oferă protecție și polarizare 100% UV, ești în siguranță.

Ochelarii de soare ar trebui să-ți acopere sprâncenele?

Pentru bărbați, partea superioară a ramelor ar trebui să urmeze linia sprâncenelor. Dacă se vede prea mult din sprânceană pe deasupra ochelarilor de soare, vei avea un aspect permanent surprins.

Ar trebui să iau ochelari de soare polarizați?

Dacă practici schi pe zăpadă, schi nautic, golf, pescuiești, faci sport în aer liber, mergi cu bicicleta sau chiar conduci, ar trebui să iei în considerare cumpărarea unei perechi de ochelari de soare polarizați.

În ceea ce privește vederea, strălucirea poate fi atât enervantă, cât și periculoasă. A avea raze de lumină îți înjunghie în ochi, deoarece se reflectă în mașina din față, este periculos.

Deoarece mulți ochelari de soare pentru bărbați vin cu lentile polarizate, nu este o problemă a alegerii protecției UV în locul reducerii strălucirii. Și cu nenumărate stiluri din care poți alege, este o decizie și mai ușoară de luat.

Ochelarii de soare mai vechi îmi vor proteja în continuare ochii?

Dacă porți de ani buni perechea preferată de ochelari de soare, s-ar putea să te întrebi dacă sunt încă capabili să protejeze împotriva razelor UV dăunătoare.

Cercetările nu oferă un răspuns clar și direct. Dacă știi că i-ai cumpărat cu protecție UV 100%, singura modalitate de a ști dacă mai funcționează este să îi duci la un magazin de optică și să îi testezi.

Sau ... dacă nu ai chef de un drum suplimentar, cumpără o nouă pereche doar pentru a fi sigur.

Când nu trebuie să porți ochelari de soare?

Dacă importanța protejării ochilor de lumina ultravioletă dăunătoare nu este evidentă până acum ... atunci trebuie să îți verifici ochii.

Pe de altă parte, cercetările au descoperit că persoanele expuse la niveluri mai ridicate de lumină dimineața tind să doarmă mai bine decât cei care nu o fac. Acest lucru se datorează faptului că lumina soarelui ajută la setarea ceasului intern natural al corpului și să regleze somnul.

Cercetările sugerează că mersul fără ochelari de soare până în jurul orei 9:00 dimineața este o idee bună ... dacă nu te uiți la soare sau nu lucrezi / te joci în condiții extrem de luminoase, cu un nivel ridicat de lumină orbitoare.

ABONEAZĂ-TE PENTRU A CÂȘTIGA 2000 RON

Abonează-te pentru a primi constant sfaturi în materie de stil, oferte speciale și informații despre lansări de produse. Vei intra automat într-o extragere lunară pentru a câștiga un card cadou în valoare de 2000 RON.

Sunt de acord cu Politica de confidențialitate Trendhim. Te poți dezabona oricând.