Ochelari de soare | Cumpără 2 și economisește 20%

Ochelari de soare | Cumpără 2 și economisește 20%

Politică de retur în 365 zile - fără alte întrebări!
Transport 14 Lei - Gratuit peste 249 Lei-
Contactează-ne

Accesorii bărbătești la modă 2022

Cele mai recente în stilul masculin

Se spune că tendințele vin și pleacă, dar stilul este pentru totdeauna. Adevărat... dar multe dintre stilurile clasice de astăzi au început ca tendințe șocante.

Pe 15 ianuarie 1797, un bărbat pe nume John Hetherington a fost adus în fața primarului Londrei sub acuzația de „încălcare a păcii și incitare la revoltă”. Autoritățile au susținut că ceea ce purta el a fost „gândit pentru a speria oamenii timizi”. În timp ce bărbatul își vedea de treabă, „mai multe femei au leșinat, copiii țipau, câinii scheunau”, iar un băiat și-a rupt brațul în mulțimea care se adunase.

Ce purta oare bărbatul?

John Heatherington a fost inventatorul primului joben de mătase – un accesoriu atât de clasic încât a definit un întreg secol de stil masculin.

Din fericire pentru noi, majoritatea accesoriilor și articolelor de îmbrăcăminte sunt acoperite de libertatea de exprimare (legile locale pot să difere) și este puțin probabil să fii adus în fața unui judecător ca urmare a alegerii accesoriilor pentru cap.

Pe măsură ce ne apropiem de sezonul de vară 2022, ne-ar plăcea să îți oferim o scurtă prezentare generală a celor mai importante 6 accesorii și stiluri la modă din acest an, pe baza cifrelor și cercetărilor noastre.

1 Accesorii bărbătești la modă 20221.1 1 - cerceii cu pandantiv1.2 2 - combinații de perle și lanț1.3 3 - stratificarea tuturor accesoriilor1.4 4 - stil urban - otsu1.5 5 - culoare1.6 6 - materiale ecologice

1 - Cerceii cu pandantiv

Cerceii pentru bărbați au trecut prin mai multe faze. De la egiptenii antici la simbolurile de statut ale bărbaților persani bogați și de la corsarii din secolul al XVII-lea la simbolurile Gay Pride și nu numai. De fapt, singura dată în istorie când bărbații nu au purtat cercei este în Evul Mediu întunecat. Și există un motiv pentru care se numește așa.

Stilul de stradă evoluează pentru a reflecta spiritul cultural, iar în 2022, tema generală este o respingere totală a modei bazate pe gen. Nu înseamnă că poți spune că „bărbații poartă mai multe bijuterii pentru femei”. Este exact opusul. Este o respingere a întregii etichete „accesorii bărbați / femei”. Faptul că un cercel are un pandantiv pe el... de ce ar trebui să fie asta un lucru feminin? Ce se întâmplă dacă pandantivul este un craniu? Asta îl face masculin? De ce?

Stilul modern spune: „Renunță la etichete – poartă orice te reprezintă.”

Un cercel poate spune multe – fie că este unul rotund, cu șurub sau stil plug – dar cu un cercel atârnat, în special unul cu pandantive interschimbabile, vei avea o putere expresivă mai mare.

2 - Combinații de perle și lanț

Perlele erau simbolul suprem al statutului. Erau purtate de regalitatea chineză încă din anul 2300 î.Hr., în timp ce la Roma erau atât de valoroase încât Iulius Cesar a adoptat o lege care interzicea oricui, în afară de clasele conducătoare, să le poarte. În întreaga lume antică, erau foarte apreciate și râvnite și numai cei mai bogați regi și oameni de afaceri își puteau permite să le poarte.

Atunci când au devenit exclusiv pentru femei?

În 1921, primele perle de cultură au apărut pe piață, prețul lor a scăzut și, dintr-o dată, acest material foarte râvnit a devenit accesibil oamenilor din clasa de mijloc. Comercianții au profitat de acest lucru pentru a convinge bărbații că fiecare femeie își dorește în secret perle, iar bărbații au considerat că este datoria lor să le îndeplinească această dorință.

Pentru peste 4000 de ani, bărbații au purtat perle. Pentru aproape 100, nu le-au purtat.

Acum au revenit - mai bune ca niciodată.

3 - Stratificarea tuturor accesoriilor

Uneori, mai puțin înseamnă mai mult. O piesă centrală nu are nevoie de nimic suplimentar în jurul ei, dar uneori, purtarea mai multor piese subtile și complementare poate fi o declarație și mai puternică.

La fel cum stratificarea unui palton, sacou, vestă și cămașă oferă ținutei tale un aer incontestabil de eleganță, stratificarea colierelor, a brățărilor, a unei brățări și a unui ceas, sau chiar a inelelor poate da stilului tău o îmbunătățire semnificativă. Este ușor de făcut și avem chiar și un articol întreg despre stratificarea colierelor pe care îl poți consulta pentru mai multe detalii.

Spor la stratificat!

4 - Stil urban - Otsu

Cel mai recent brand al nostru, Otsu, este informat și inspirat din stilul stradal urban contemporan. În 2022, stilul urban se referă la posibilitatea expresiei individuale. Pictogramele și simbolurile îndrăznețe îți permit să elimini subtilitatea și presupunerile din stilul tău. Fii îndrăzneț, flagrant și puternic.

5 - Culoare

Simbolismul recunoscut este unul din modurile prin care oamenii se exprimă în 2022. Un altul este prin purtarea culorilor puternice, îndrăznețe și, în unele cazuri, neobișnuite.

O curea roșu aprins, un cercel albastru, sau un colier cu lanț în culorile curcubeului sunt toate piese centrale. Animează-ți ținutele monocrome sau pastelate cu o pată incontestabilă de culoare.

6 - Materiale ecologice

Pământul se încălzește și acțiunile noastre din trecut provoacă daune ireparabile ecosistemului nostru. Nu avem de ales decât să schimbăm felul în care facem lucrurile în speranța că vom preveni pagube suplimentare.

Un mod în care sperăm să facem acest lucru este folosirea mai multor materiale reciclate și reciclabile. Marea majoritate a bijuteriilor noastre metalice sunt realizate din oțel inoxidabil de calitate chirurgicală, care este 100% reciclabil, iar unele dintre curelele noastre din piele artificială sunt fabricate din G-Pomme C, o alternativă la piele de fabricație italiană, care arată și se simte ca pielea, dar este făcută din coajă de mere rămasă nefolosită, plută și alte materiale biodegradabile. Nu îți face, totuși, griji - nu va începe să se destrame la încheietura mâinii tale. Împărtășește și flexibilitatea și durabilitatea pielii.

Ceasurile mecanice sunt o altă opțiune ecologică, deoarece nu funcționează cu baterii, ci cu un mecanism de modă veche cu întoarcere cu arc. Cele mai multe dintre ceasurile noastre mecanice de mână sunt, de asemenea, automate, ceea ce înseamnă că se întorc automat pe măsură ce te miști. Ce este mai natural de atât?

Acestea sunt doar câteva exemple de produse durabile pe care le avem și vom adăuga multe alte produse inovatoare și ecologice în viitorul apropiat.