Ochelari de soare | Cumpără 2 și economisește 20%

Ochelari de soare | Cumpără 2 și economisește 20%

Politică de retur în 365 zile - fără alte întrebări!
Transport 14 Lei - Gratuit peste 249 Lei-
Contactează-ne

Ne amintim de moarte

De ce am creat un ceas cu motivului craniului

Memento Mori este o piesă ce oferă o declarație. Estetica sa întunecată și motivul craniului îl pot plasa lejer în garderoba solistului unei trupe de heavy metal, dar inspirația sa provine dintr-un sentiment universal - dorința de a trăi momentul. Să trăiești o poveste care merită spusă.

Epictet, filozoful stoic, și-a îndemnat studenții să-și reamintească că sunt muritori atunci când îi sărută pe cei dragi ca „cei care îi sprijină în triumfurile lor și le amintesc că sunt muritori”. De fapt, încă de la Socrate, oamenii intelectuali au fost îndemnați să mediteze asupra morții ca fiind calea spre împlinire.

Este un gând morbid, neplăcut, dar, așa cum îți va spune oricine care a avut o întâlnire apropiată cu propria mortalitate, nimic nu pune viața într-o perspectivă mai clară decât momentul când finalul ei inevitabil îți este prezentat pe un platou de argint – sau, în cazul Ceasului Memento Mori, pe o carcasă din oțel inoxidabil de calitate chirurgicală.

Odată cu lansarea ceasului de buzunar Memento Mori, a ceasului de mână reproiectat și a noilor ediții limitate, am vrut să ne aruncăm o privire asupra surselor de inspirație pentru noii veniți.

1 Ne amintim de moarte2 Memento mori3 Ambiția întâlnește constrângerile4 Ce urmează

Memento Mori

Ce înseamnă moartea pentru tine?

Pentru unii, un craniu reprezintă moartea. Pentru alții, precum este artistul Quang Ramsing Fleuret, reprezintă o viață trăită. Indiferent ce crezi despre ceea ce ni se întâmplă după moarte, singurul mod în care știm cu siguranță că supraviețuim morții este prin poveștile care rămân despre noi când noi nu mai suntem aici. Avem aceasă carte a vieții și la un moment dat nu vom mai putea adăuga capitole, așa că depinde de noi să ne asigurăm că în acele cărți sunt numai lucruri epice. O nuvelă captivantă este mai interesantă decât o relatare lungă despre banalitate, deoarece aceasta este viața pe care cei mai mulți dintre noi își doresc să o trăiască. Visăm la vieți pline de oportunități, intrigă și aventură, dar foarte puțini dintre noi au curajul să își creeze acea viață pentru ei înșiși. Ceasul Memento Mori a fost conceput pentru a acționa ca un impuls către viața pe care dorești să o trăiești sau ca un cadou pentru cineva pe care îl cunoști, care are acele vise nerealizate.

Viziunea artistică pentru Memento Mori cere folosirea craniilor, a clepsidrelor, a fructelor în descompunere sau a lumânărilor pâlpâitoare pentru a invoca ideea de mortalitate, iar pentru noi, craniul a fost cel mai clar mod de a ne trimite cu gândul la acest concept. De asemenea, o clepsidră pe un ceas ar fi redundantă, așa că un craniu pe un ceas aduce împreună cele mai puternice două simboluri ale mortalității - trecerea timpului și sfârșitul lui. Decizia mai grea a fost între mecanisme, cadrane și carcase.

Ambiția întâlnește constrângerile

Cum am proiectat Memento Mori

Un mecanism cu quartz este mai ușor, mai subțire și mai puțin costisitor decât un ceas mecanic automat și este mai fiabil pentru a porni. Totuși, există ceva în întoarcerea manuală a ceasului pentru a-l pune în funcțiune, care întărește ideea că timpul este limitat. Face conceptul tactil, într-un fel – îl aduce la viață. Decizia de a merge cu mecanismul cu quartz a avut mai mult de-a face cu cadranul decât cu mecanismul în sine.

Cele mai comune trei moduri în care cadranele primesc motive:

  • O imprimare simplă. Craniul este imprimat pe cadran înainte de asamblarea ceasului. Acesta este cel mai puțin costisitor mod de a decora un cadran de ceas și cel mai puțin durabil. Dar, din moment ce se află în interiorul carcasei, nu se poate întâmpla mare lucru ce ar putea deteriora vopseaua care nu ar distruge ceasul în același timp, motiv pentru care majoritatea producătorilor de ceasuri la prețuri accesibile optează pentru această metodă.
  • Placare PVD. Acest proces permite realizarea de imprimeuri metalice ultra-subțiri și durabile pe cadran înainte de asamblare. Strălucirea lor atrage privirea și nu adaugă multă grosime ceasului. Frumos și strălucitor, dar lipsit de profunzime.
  • Embosare. Foaia subțire de metal care alcătuiește cadranul este plasată într-o presă care o îndoaie în formă de matriță. Rezultă un motiv tridimensional în relief care aruncă umbre și prinde lumină pe curbele sale. Acest tip de cadran face ca un ceas să se simtă mai „viu” decât oricare dintre suprafețele plane, dar adaugă atât grosime cât și greutate ceasului. În plus, este mult mai scump de făcut.

Am vrut ca ceasul Memento Mori să arate fantastic. Am vrut să fie o piesă ce oferă o declarație. De aceea am optat pentru două dintre cele mai scumpe opțiuni de pe acea listă. Întregul cadran este mai întâi embosat cu modelul craniului și design-ul banner-ului și apoi placat PVD cu negru mat. Apoi, literele și cifrele sunt acoperite cu PVD de culoare gri metalizat, precum limbile ceasului, adăugând o strălucire contrastantă designului. Grosimea și greutatea pe care aceasta le adaugă ceasului ne-au forțat oarecum mâna în ceea ce privește alegerea mecanismului. Adăugarea tuturor acestor lucruri la un ceas mecanic l-ar fi făcut gros, greu și masiv. Am intenționat să facem un ceas de excepție, nu unul care să îți lase o durere de încheietură.

Alegerea mecanismului Quartz ne-a permis, de asemenea, să decoram spatele carcasei cu ceva dincolo de capacul plictisitor din oțel inoxidabil, cu informații despre ATM și branding. Rezumând inspirația pentru Memento Mori, cuvintele „Nu-mi spune cum să trăiesc” sunt gravate pe spatele carcasei negre mate.

Ce urmează

Sursa noastră de inspirație: tu

Prima ediție Memento Mori a fost foarte populară și am dorit să o extindem cu alte opțiuni. Ne place feedback-ul clienților, deoarece ne ajută să ne ghidăm pe calea cea bună. Avem sute de idei despre ce să facem în continuare, dar fără tine, acestea rămân doar idei. Cea mai solicitat adiție la colecția Memento Mori a fost un ceas de buzunar. Și pe baza istoricului achizițiilor, am aflat că un Memento Mori cu o curea din oțel ar fi, de asemenea, un produs binevenit.

Apoi am început să ne gândim cum putem face fiecare ceas Memento Mori unic. Avem o gamă largă de bijuterii cu pietre naturale și mulți oameni iubesc faptul că nici o piatră nu este exact la fel. Acest lucru ne-a determinat să luăm în considerare ceasurile Memento Mori în care ochii craniului erau pietre prețioase colorate, fiecare unică, sau varianta în care întreg cadranul este din piatră naturală, dar niciunul dintre acestea nu s-a dovedit fezabil în practică. Răspunsul constă într-o metodă de formare a oțelului în care fiecare articol va avea un model distinctiv. Oțelul Damasc este realizat prin suprapunerea a două tipuri de oțel unul peste altul și răsucirea sau îndoirea acestuia pentru a obține modele unice. Carcasa și cadranul noilor noastre ceasuri Memento Mori în ediție limitată sunt realizate din oțel Damasc, ceea ce înseamnă că fiecare poartă un model unic. Cel pe care îl ai la încheietura mâinii este cu adevarat unic.