Economisește 20% la toțI ochelarii de soare

Economisește 20% la toțI ochelarii de soare

Politică de retur în 365 zile - fără alte întrebări!
Transport 14 Lei - Gratuit peste 249 Lei-
Contactează-ne

Cum poți redimensiona inelul pentru bărbați

Deci, degetele tale și-au schimbat forma și acum inelele tale nu se mai potrivesc.

În acest articol, vei găsi tot ce trebuie să știi despre redimensionarea inelului tău, indiferent dacă ai nevoie să fie mai strâns sau mai larg.

1 Cum poți redimensiona inelul pentru bărbați1.1 Cum să redimensionezi un inel pentru a-l micșora1.2 Cum să redimensionezi un inel pentru a-l face mai mare1.3 Care sunt inelele care pot sau nu pot fi redimensionate?1.4 Poți redimensiona singur un inel?

Cum să redimensionezi un inel pentru a-l micșora

1. Mărgele pentru reglarea dimensiunii

Acestea sunt mici bile din metal prețios care se adaugă în interiorul benzii de către un bijutier pentru a crea o potrivire perfectă. Sunt semi-permanente, dar ușor de îndepărtat dacă trebuie să redimensionezi inelul mai târziu.

2. Inserarea unui arc

Acesta este un arc din metal sau silicon pe care îl poți înfășura în interiorul inelului pentru a-l micșora. Este elastic, deci poate fi înfășurat și scos de câte ori dorești. O variantă perfectă pentru a face un inel să se potrivească pe mai multe degete.

3. Benzi pentru reglarea mărimii

Aceasta este o bandă mică din metal, silicon, cauciuc sau chiar spumă care se adaugă în interiorul unui inel. Îți recomandăm această metodă deoarece este invizibilă și ușor de îndepărtat în cazul în care dorești să porți inelul și pe alt deget. Află mai multe

4. Taie și micșorează

Tăierea unei bucăți mici din banda inelului și apoi sudarea ei la loc este o soluție permanentă care ar trebui făcută numai de un bijutier profesionist. Chiar și atunci, acest procedeu poate lăsa o cicatrice vizibilă în inelul tău.

5. Inserție din silicon DIY

Curăță bine și usucă interiorul inelului apoi aplică un strat subțire de silicon de calitate. Netezește-l și lasă-l să se usuce. Această metodă este reversibilă, confortabilă și durabilă, ideală pentru o opțiune de redimensionare non-invazivă și flexibilă, care permite inelului să se adapteze perfect mărimii degetului.

Cum să redimensionezi un inel pentru a-l face mai mare

1. Întindere

Există dispozitive speciale care pot face un inel puțin mai mare prin întinderea acestuia. Această metodă poate fi folosită doar pentru mici ajustări și nu va funcționa pentru titan, oțel inoxidabil, wolfram și alte metale extrem de dure.

2. Taie și întinde

Aceasta metodă implică tăierea benzii inelului și adăugarea unei bucăți suplimentare de metal în golul creat. Din nou, acest procedeu ar trebui să fie făcut de un profesionist și poate lăsa o urmă vizibilă.

Care sunt inelele care pot sau nu pot fi redimensionate?

Majoritatea inelelor din metale prețioase precum aurul, argintul sau platina pot fi redimensionate. Inelele cu o bandă încrustată cu diamante sau pietre prețioase, cum ar fi modelele Eternity, nu pot fi redimensionate fără a afecta designul. Același lucru este valabil și pentru inelele din wolfram, oțel inoxidabil sau alte metale dure și inelele cu incrustații din piatră naturală sau din lemn.

În sfârșit, întrebarea de un milion de dolari:

Poți redimensiona singur un inel?

În unele cazuri, da.

  1. Reducerea dimensiunii cu silicon: Poți adăuga un strat de silicon în interiorul benzii pentru o potrivire mai bună.
  2. Folosirea unui ciocan: Poți întinde un inel lovindu-l ușor cu un ciocan, dar ai mare grijă să nu deteriorezi inelul. Nu recomandăm să încerci acestă metodă cu inele valoroase, deoarece riscul este prea mare. Mai bine du-l la un bijutier.
  3. Întinderea cu clește: Această metodă necesită un instrument special de întindere a inelelor și o mulțime de precauție. Dacă nu ești atent, poți întinde cu ușurință inelul până se rupe.
  4. Reducerea cu clește: Poți face un inel mai mic comprimându-l cu un clește. Nu recomandăm această metodă pentru niciun inel la care ții foarte mult, deoarece este prea ușor să deformezi permanent inelul.

Deci asta este, domnilor. Există o mulțime de soluții temporare pentru a-ți redimensiona inelele, dar pentru a le întinde, cel mai bine este să lași procesul pe seama profesioniștilor. Cea mai bună soluție: asigură-te că alegi un inel care se potrivește pe degetul tău. Consultă acest articol despre cum să găsești dimensiunea perfectă a inelului și descoperă selecția noastră de inele pentru bărbați aici.