Politică de retur în 365 zile - fără alte întrebări!
Transport 19 Lei - Gratuit peste 249 Lei-
Contactează-ne
Alătură-te Tribului Trendhim

Alătură-te Tribului pentru reduceri exclusive, inspirație pentru stilul tău și multe altele!

Prin completarea adresei tale de email, accepți Politica noastră de confidențialitate și optezi să primești oferte și informații despre produsele noastre. Poți să te dezabonezi și să părăsești Tribul oricând dorești.

PĂLĂRII PANAMA

Cauți o pălărie care să te treacă prin vacanțele fierbinți ale verii cu zile de plajă fără să-ți compromită stilul? Fiecare dintre pălăriile noastre Panama este lucrată manual în Italia din 100% paie de Ecuador și nu are căptușeală, pentru maximum de aerisire. Exact pălăria care îți trebuie să îți țină răcoare și să arăți bine.

Cum se măsoară
Lei
Lei
7 produse

ÎNVINGE CĂLDURA CU O PĂLĂRIE PANAMA

O pălărie Panama este făcută în mod tradițional din paie de Ecuador. Majoritatea pălăriilor Panama seamănă cu o fedora și au un bor larg care îți protejează fața de soare.

Pentru că paiele de Ecuador sunt ușoare și respirabile în mod natural, nu trebuie să-ți faci griji că pălăria va reține transpirație și căldură. Chiar dacă stai la un grătar de vară sau la o cafenea pe plajă savurând un mojito, aceste pălării în tonuri deschise sunt ideale pentru a-ți ține răcoare. Și se potrivesc cu ușurință cu restul ținutei tale de vară – de la un costum lejer de pânză la pantaloni scurți și sandale, să-ți completezi ținuta cu o pălărie Panama este cea mai bună metodă de a învinge arșița verii.

CUMPĂRĂ O PĂLĂRIE PANAMA DE CALITATE

Din cauza epuizării stratului de ozon și a încălzirii globale, pălăriile de soare bărbătești sunt mai importante decât oricând! Când cauți o pălărie Panama de calitate alege una făcută din paie autentice de Ecuador. Acestea sunt singurele pălării de paie care se pot numi Panama. Pe când poți găsi pălării de paie de tip porkpie, pălăria tradițională Panama are un bor larg, o panglică de jur împrejur și se îngustează în partea din față – similar unei fedora.

PROVIN PĂLĂRIILE PANAMA DIN PANAMA?

Pălăriile Panama sunt originare din Ecuador, nu din Panama. Și-au însușit numele de "pălării Panama" în anii 1850 când pălărierii din Ecuador s-au mutat în Panama să-și vândă produsele lucrate manual. Aici, pălăriile erau vândute bărbaților în scopul îmbogățirii în perioada goanei după aur din California. Ne închipuim că "pălărie Panama" era un nume mai ușor de reținut decât "jipijapa" sau "pălărie toquilla" cum erau numite în America Centrală și de Sud.

DIN ECUADOR ÎN ITALIA

Pe când arta tradițională de împletire a pălăriei de Ecuador a fost adăugată la Lista UNESCO a Patrimoniului Cultural Intangibil, toate pălăriile noastre Panama bărbătești sunt lucrate manual în Italia. Cu măiestrie italiană tradițională, fiecare pălărie este lucrată cu grijă în forma perfectă și lăsată fără căptușeală pentru maximum de confort și aerisire – devenind pălăria de soare perfectă pentru bărbați.

PĂLĂRIILE PANAMA VS PĂLĂRIILE FEDORA

Pe când sunt similare ca stil și design, principala diferență dintre pălăriile Panama și fedora este materialul din care sunt făcute. Cele Panama sunt făcute din paie toquilla, pe când pălăriile fedora pot fi făcute din fetru, bumbac sau chiar poliester. Pălăriile Panama sunt de altfel concepute aproape în exclusivitate pentru vreme caldă, devenind astfel pălăriile de soare ideale pentru bărbați în toată lumea. Nu te poți decide între o fedora și o Panama? Uită-te în colecția noastră cuprinzătoare de pălării bărbătești și vezi care ți se potrivește.

CUM ALEGI DIMENSIUNEA POTRIVITĂ PENTRU O PĂLĂRIE PANAMA?

Când alegi o pălărie Panama fedora clasică, ține cont de faptul că borul ar trebui să fie proporțional cu umerii tăi. Un bor mai îngust pentru un corp mai suplu. Un bor mai lat pentru umeri lați.

Cum să-ți măsori capul pentru dimensiunea potrivită de pălărie Panama

1. Pune un centimetru de croitorie în jurul capului în locul unde se va așeza pălăria.

2. Intersectează capetele în dreptul frunții.

3. Asigură-te că centimetrul nu stă prea strâns.

4. Ia măsurătoarea circumferinței și alege-ți mărimea.

Dacă preferi să porți pălăria într-un anumit mod, asigură-te că centimetrul este pus corespunzător, în locul în care se va așeza banda interioară – de obicei la 1 cm deasupra urechilor. Dacă circumferința capului este la limita inferioară a unei măsuri, o bandă pentru ajustarea mărimii îți va da o potrivire mai bună.