Comandă până Miercuri 18 Decembrie, înainte de ora 16:00 - și vei primi pachetul înainte de Crăciun
politică de retur 365 zile pentru orice motiv
Transport 20 Lei - Gratuit peste 199 Lei
i
031 630 3501 - (zile lucrătoare 9 am - 5 pm)
Toate accesoriile
Accesorii costum
Bijuterii
Genți & Portofele
Rezultatele căutării pentru ""
Comandă până Miercuri 18 Decembrie, înainte de ora 16:00 - și vei primi pachetul înainte de Crăciun
Comandă până Miercuri 18 Decembrie, înainte de ora 16:00 - și vei primi pachetul înainte de Crăciun
Transport 20 Lei - Gratuit peste 199 Lei
i
Trendhim
×
Limbă:
Toate categoriile
Ace de cravată
Ace de rever
Batiste de buzunar
Bretele
Brățări
Butoni
Bărbierit
Ceasuri
Cercei
Coliere
Cravate
Curele
Cămăși
Eșarfe și fulare
Genți
Inele
Mănuși
Ochelari de soare
Papioane
Portofele
Pălării
Îngrijirea bărbii
031 630 3501
Zile lucrătoare 9 am - 5 pm
Discount & inspirație

Primește newsletter-ul nostru o dată sau de două ori pe săptămână.

Avem ocazional reduceri speciale pentru newsletter de până la 50%.

Lasă-te inspirat

Pălării fedora

0 articole în stoc

Pălăriile fedora sunt punctul culminant al ținutei clasice a unui gentleman, și au căpătat popularitate în anii '20. Astăzi acestea reprezintă o parte indispensabilă a garderobei unui bărbat cu adevărat elegant. Meniurile cu listă te vor ajuta să filtrezi selecția după anumite materiale și culori.

Au fost găsite 0 produse.

Primește discounturi și inspirație în fiecare săptămână

Primește newsletter-ul nostru o dată sau de două ori pe săptămână.

Avem ocazional reduceri speciale pentru newsletter de până la 50%.Ce este o pălărie Fedora?


Ce au în comun Indiana Jones și Frank Sinatra? Ambii au mizat pe stilul oferit de o fedora. O fedora este o pălărie din pâslă moale, cu o calotă îndoită cu înălțime de 11 cm și boruri moi de 6,4 cm în lățime. Forma fedora a fost aplicată pe diferite pălării, cum ar fi pălăria Panama și trilby.

Pălăriile fedora variază în funcție de:


  • Boruri – Borurile fedoarei pot fi purtate în jos, în sus sau, așa cum sugerează porecla "pălărie cu buzunar", se pot întoarce în spate și în jos în față. Borurile pot fi finisate în mai multe lățimi, poziții și materiale cu muchii brute, cusute, sau finisate.


  • Calota – Partea superioară a pălăriei, calota, poate fi formată în moduri diferite, cea mai comună fiind o calotă în formă de lacrimă. Cutele în formă de diamantul sunt, de asemenea, populare.


  • Îndoire – Poziționarea și intensitatea îndoiturii variază.


  • Material & Culoare – Majoritatea pălăriilor Fedora pentru bărbați sunt realizate din pâslă. Pâsla este un material textil obținut din fire de lână sau de păr de animal netoarse bătute. Pălăriile Fedora vin într-o gamă variată de culori, negrul, griul, maroul închis și khakiul fiind cele mai populare.


  • Panglică – Pălăriile Fedora sunt sinonime cu o panglică amplasată deasupra borului. Unele includ și o pană decorativă.


De ce Fedora?


Istoria reală a Fedoarei este o enigmă. Mulți susțin că a început cu o piesă numită "Fédora" de autorul francez Victorien Sardou. Unul dintre personajele principale, prințesa Fédora Romanoff, purta o pălărie asemănătoare cu ceea ce știm ca pălărie Fedora pentru bărbați. Adevărat sau nu, este o poveste bună.

Prințul Edward al Marii Britanii a început să poarte Fedora în anii 1920 și a înlocuit, în curând, șepcile plate și jobenul. Popularitatea sa a crescut în anii '20 în era gangsterilor și din nou datorită vedetelor de la Hollywood în anii '40 și '50. Deși nu mai este la fel de populară ca la început, pălăria Fedora este încă un accesoriu de bază pentru bărbatul modern.Cum aleg o pălărie Fedora pentru bărbați?


Când alegi o pălărie, ține minte că borul ar trebui să fie proporțional cu umerii tăi. Un bor mai îngust pentru o siluetă mai atletică. Un bor mai larg pentru un bărbat mai masiv.

Cum alegi dimensiunea potrivită  • Așează un centimetru în jurul capului în zona pe care se va situa banda interioară a pălăriei.

  • Lasă capetele să se întâlnească pe frunte li>

  • Asigură-te că măsura nu este prea strânsă.

  • Citește circumferința de pe centimetru și alege dimensiunea.
Pălăriile diferite stau diferit pe cap. Poatechiar preferi să îți înclini pălăria într-un anumit mod. Măsoară astfel încât centimetrul să cadă acolo unde va sta banda interioară a pălăriei. Pălăriile, de obicei, stau cel mai confortabil la aproximativ 1 cm deasupra urechilor.

Dacă circumferința capului se află la capătul inferior al intervalului de dimensiuni, o pereche de benzi de pălărie va asigura o așezare confortabilă.


De unde cumpăr o pălărie Fedora pentru bărbați?


Dacă ești în căutarea unei Cavanagh Edge, va trebui să cumperi pălării Fedora de epocă , deoarece această tehnică de tăiere a marginilor nu mai este folosită. În caz contrar, Fawler oferă diferite modele, variind de la bumbac până la lână și chiar pălării Panama inspirate de Fedora, țesute din paie ecuadoriene Toquilla. Suntem încrezători că Frank și Indiana ar aproba colecția noastră.

Înapoi
Resetare parolă

Ura! Un e-mail a fost trimis către adresă ta. În curând te vei putea loga!

Ups! Am avea nevoie de e-mailul tău.Adresa de e-mail introdusă nu este validă.