Politică de retur în 365 zile - fără alte întrebări!
Transport 19 Lei - Gratuit peste 249 Lei-
Contactează-ne
Alătură-te Tribului Trendhim

Alătură-te Tribului pentru reduceri exclusive, inspirație pentru stilul tău și multe altele!

Prin completarea adresei tale de email, accepți Politica noastră de confidențialitate și optezi să primești oferte și informații despre produsele noastre. Poți să te dezabonezi și să părăsești Tribul oricând dorești.

PĂLĂRII FEDORA

Pălăriile fedora sunt punctul culminant al ținutei clasice a unui gentleman, și au căpătat popularitate în anii '20. Astăzi acestea reprezintă o parte indispensabilă a garderobei unui bărbat cu adevărat elegant. Meniurile cu listă te vor ajuta să filtrezi selecția după anumite materiale și culori.

Cum se măsoară
Lei
Lei
16 produse

CE ESTE O PĂLĂRIE FEDORA?

Ce au în comun Indiana Jones și Frank Sinatra? Ambii au mizat pe stilul oferit de o fedora. O fedora este o pălărie din pâslă moale, cu o calotă îndoită cu înălțime de 11 cm și boruri moi de 6,4 cm în lățime. Forma fedora a fost aplicată pe diferite pălării, cum ar fi pălăria Panama și trilby.

Pălăriile fedora variază în funcție de:

Boruri – Borurile fedoarei pot fi purtate în jos, în sus sau, așa cum sugerează porecla "pălărie cu buzunar", se pot întoarce în spate și în jos în față. Borurile pot fi finisate în mai multe lățimi, poziții și materiale cu muchii brute, cusute, sau finisate.

Calota – Partea superioară a pălăriei, calota, poate fi formată în moduri diferite, cea mai comună fiind o calotă în formă de lacrimă. Cutele în formă de diamantul sunt, de asemenea, populare.

Îndoire – Poziționarea și intensitatea îndoiturii variază.

Material & Culoare – Majoritatea pălăriilor Fedora pentru bărbați sunt realizate din pâslă. Pâsla este un material textil obținut din fire de lână sau de păr de animal netoarse bătute. Pălăriile Fedora vin într-o gamă variată de culori, negrul, griul, maroul închis și khakiul fiind cele mai populare.

Panglică – Pălăriile Fedora sunt sinonime cu o panglică amplasată deasupra borului. Unele includ și o pană decorativă.

DE CE FEDORA?

Istoria reală a Fedoarei este o enigmă. Mulți susțin că a început cu o piesă numită "Fédora" de autorul francez Victorien Sardou. Unul dintre personajele principale, prințesa Fédora Romanoff, purta o pălărie asemănătoare cu ceea ce știm ca pălărie Fedora pentru bărbați. Adevărat sau nu, este o poveste bună.


Prințul Edward al Marii Britanii a început să poarte Fedora în anii 1920 și a înlocuit, în curând, șepcile plate și jobenul. Popularitatea sa a crescut în anii '20 în era gangsterilor și din nou datorită vedetelor de la Hollywood în anii '40 și '50. Deși nu mai este la fel de populară ca la început, pălăria Fedora este încă un accesoriu de bază pentru bărbatul modern.

CUM ALEG O PĂLĂRIE FEDORA PENTRU BĂRBAȚI?

Când alegi o pălărie, ține minte că borul ar trebui să fie proporțional cu umerii tăi. Un bor mai îngust pentru o siluetă mai atletică. Un bor mai larg pentru un bărbat mai masiv.

CUM ALEGI DIMENSIUNEA POTRIVITĂ

Așează un centimetru în jurul capului în zona pe care se va situa banda interioară a pălăriei.

Lasă capetele să se întâlnească pe frunte li>

Asigură-te că măsura nu este prea strânsă.

Citește circumferința de pe centimetru și alege dimensiunea.

Pălăriile diferite stau diferit pe cap. Poatechiar preferi să îți înclini pălăria într-un anumit mod. Măsoară astfel încât centimetrul să cadă acolo unde va sta banda interioară a pălăriei. Pălăriile, de obicei, stau cel mai confortabil la aproximativ 1 cm deasupra urechilor.

Dacă circumferința capului se află la capătul inferior al intervalului de dimensiuni, o pereche de benzi de pălărie va asigura o așezare confortabilă.

DE UNDE CUMPĂR O PĂLĂRIE FEDORA PENTRU BĂRBAȚI?

Dacă ești în căutarea unei Cavanagh Edge, va trebui să cumperi pălării Fedora de epocă , deoarece această tehnică de tăiere a marginilor nu mai este folosită. În caz contrar, Fawler oferă diferite modele, variind de la bumbac până la lână și chiar pălării Panama inspirate de Fedora, țesute din paie ecuadoriene Toquilla. Suntem încrezători că Frank și Indiana ar aproba colecția noastră.