Politică de retur în 365 zile - fără alte întrebări!
Transport 19 Lei - Gratuit peste 289 Lei-
Contactează-ne

Acul de cravată – Ghidul tău complet

Află tot ce trebuie să știi despre ace, clame, și accesorii de cravată. De la materiale, la cum se poartă corect și orice altceva este legat de ele. Totul în 10 minute.

Un ac de cravată sau clamă de cravată este un accesoriu metalic fin și elegant, care-ți va ține cravata atașată de cămașă. Cu ghidul nostru complet, vei învăța cum să porți un accesoriu precum clama de cravată / acul de cravată (folosit alternativ în acest articol) pentru a scoate în evidență functionalitatea și aspectul general al ținutei tale.

1 Acul de cravată – ghidul tău complet1.1 De ce să porți un ac de cravată?1.2 Tipurile de accesorii pentru cravată1.3 Cum să porți un ac de cravată1.4 Sfaturi suplimentare1.5 Materiale utilizate pentru acele de cravată1.6 Scurtă istorie a acelor de cravată1.7 Inspirație1.8 La final1.9 Întrebări și răspunsuri

De ce să porți un ac de cravată?

Trebuie să porți un ac de cravată? Nu, dar există atât de multe motive serioase pentru care ar trebui să faci acest lucru.

  • Este funcțională. Un accesoriu pentru
    cravată care o va ține ferm așezată toată ziua.
  • Te ajută să-ți păstrezi cravata curată. N-o vei mai înmuia în sosul bolognez al spaghetelor din farfurie, în timp ce vrăjești vreo domnișoară, în stilul "Doamna și Vagabondul".
  • Arată al naibii de bine și ca orice accesoriu, este o modalitate subtilă de a-ți exprima stilul personal. Care om nu-și dorește să arate ca și cum tocmai a ieșit din paginile revistei GQ?
  • E reprezentativă. Clamele de cravată ornamentate cu cu logo-uri sau embleme, pot expune o organizație, un hobby, o echipă, o cauză sau o corporație pe care o susți sau la care participi.
  • Păstrează partea superioară a cravatei tale umflată, dacă acesta e stilul tău. Împingând materialul cravatei puțin în sus înainte de a fixa clema, afișezi o discretă notă de eleganță, te vei simți mai puțin rigid și vei arăta uimitor din cap și până în picioare.
  • Dacă umerii tăi sunt neuniformi, clama va ajuta cravata să stea mai drept.
  • Este un accesoriu simplu de utilizat într-un moment MacGyver, ca atunci când trebuie să deschizi un seif sau să dezamorsezi o bombă.

Tipurile de accesorii pentru cravată

Clema și acul de cravată sunt cele mai comune versiuni ale acestui accesoriu elegant, dar vom acoperi și pin-ul pentru cravată, lănțișorul pentru cravată și banda pentru cravată.

Acul de cravată

Un ac de cravată este o bandă de metal îndoită asemănătoare cu o agrafă, care prinde cravata de pieptul cămășii pentru a le ține împreună.

Este perfectă pentru bărbații care-și doresc o cravată cât mai plată sau pentru bărbații care preferă cravatele din țesături mai fine și mai delicate.

Clema de cravată

Clema de cravată este ceva mai tehnică, deoarece are un mecanism cu arc, asemănător cu un cârlig de rufe și care va ține cravata la locul ei.

Acest model este perfect pentru bărbații care poartă mai mult cravate tricotate sau din stofă. O clemă de cravată poate fi folosită în cazul țesăturilor mai delicate, însă este posibil ca acestea să se deterioreze sau să le șifoneze dacă strânsoarea este prea puternică.

Lanțul de cravată

Un lanț de cravată o va fixa pe aceasta de pieptul cămășii printr-o legătură lejeră. Se atașează la cămașă cu o baretă sau printr-un buton aflat pe spatele cravatei. Poziționarea unui lanț de cravată se realizează în același mod cu cel al unei cleme de cravată. Lățimea barei care se atașează la cămașă trebuie să fie cu aproximativ un centimetru mai mică decât lățimea cravatei, pentru a fi siguri că va rămâne ascunsă.

Perfect bărbatul care preferă o cravată mai lejeră, sau care dorește să afișeze un aspect puțin mai retro. Lanțul trebuie să aibă o lungime suficientă pentru a permite puțină libertate și pentru a nu sugruma cravata. Amintiți-vă, o cravată se va putea mișca cu atât mai liber, cu cât va fi mai moale.

Pinul de cravată

Pinii de cravate se folosesc împungând cravata prin mijloc. O mică încuietoare la partea din spate asigură acul și îl fixează pe cămașă cu un lănțișor. Poziționarea pe cravată poate fi aceeași ca în cazul unei cleme, sau chiar mai sus, până sub nod.

Perfect pentru bărbații care doresc să se concentreze mai mult asupra modei, decât pe partea practică. Dacă porți pinul mai sus, eficacitatea menținerii poziției cravatei scade. De asemenea, folosiți-l numai cu cravate din țesături mai rare sau robuste, deoarece pinul poate lăsa semne pe o cravată mai delicată.

Banda de cravată

Banda de cravată este o inovație relativ nouă. Aceste mici benzi de plastic sau din țesătură se trec prin eticheta de pe spatele cravatei și se fixează pe doi nasturi ai cămășii. Banda ține cravata la locul ei, în același timp permițând o poziție ușor verticală pentru o purtare confortabilă.

Perfectă pentru bărbatul care dorește o cravată ordonată, fără a deteriora materialul și fără să poarte un accesoriu prea țipător.

Cum să porți un ac de cravată

Acele bărbătești de cravată sunt elegante și simplu de utilizat, însă aici oferim câteva indicii cu imagini pentru a te asigura că le porți corect.

Lungimea acului de cravată

Regula de bază atunci când alegi un ac de cravată este te asiguri că este potrivită pentru lățimea cravatei. Orientează-te pentru unul cu o lungime care are aproximativ 70-80% din lățimea cravatei. Poți alege unul mai scurt, dar în nici un caz nu mai lung.

Așezarea acului de cravată

Poziția acului de cravată ar trebui să fie întotdeauna între cel de-al treilea și cel de-al patrulea nasture din partea de sus a cămășii. Dacă îl vei așeza prea sus, își pierde funcționalitatea; prea jos și va fi ascuns de sacou, iar elementul de stil va deveni inutil. Trebuie să fie aproximativ la nivel cu buzunarul sacoului.

Unghiul acului de cravată

Asigură-te că este așezat orizontal. Liniile drepte arată îngrijite și ordonate. Unii vor spune că, dacă într-o anumită situație acul de cravată pe care îl ai este prea lung, îl poți purta înclinat. Dar, după părerea noastră, ar fi mai bine să mergi fără ac de cravată în acel caz.

Prinde-l de cămașă

Acul de cravată are o funcție; aceea de a păstra cravata la locul ei, așa că nu prinde doar cravata. Prinde-l și de pieptul cămășii sau cravata ta va flutura în vânt.

Nu încreți cravata

Nu împinge prea mult acul de pentru a nu încreți sau întinde țesătura cravatei. Asigură-te că după ce ai prins acul, cravata este netedă și plată.

Sfaturi suplimentare

Mai sus sunt cele mai importante reguli pe care trebuie să le cunoaștem, dar am adăugat câteva sfaturi suplimentare care ar putea să ofere câteva informații în plus.

Ușoară lejeritate

Puțină lejeritate în spațiul dintre cravată și nod, dă adâncime și mobilitate.

Atunci când așezi acul de cravatp, ridică ușor cravata înainte de fixare. Spațiul suplimentar astfel obținut permite mișcarea nestingherită pe tot parcursul zilei și de asemenea, adaugă adâncime cravatei.

Asortează metalele

Încearcă să asortezi metalul acului de cravată cu cel al butonilor sau al cataramei curelei. În acest fel, vei adăuga un aspect rafinat și coeziv ținutei tale. Citește mai multe despre teoria culorilor aici, pentru a afla mai multe detalii despre combinarea culorilor în ținuta ta.

Distrează-te

Nu te teme să te joci cu accesoriile de cravată colorate.

Folosește un ac de cravată pentru a aduce un aer de distracție. Un pic de culoare sau puțin sclipici poate adăuga un aer jucăuș unei ținute formale și de asemenea, va fi un început de conversație util.

Fără veste

Am încercat aceasta și în opinia noastră, a purta un ac de cravată în același timp cu o vestă nu merge.

Nu purta un ac de cravată cu o vestă. Vesta îți va ține cravata în poziție, astfel încât acul este inutil, este ca și cum ai purta bretele cu o curea. Am experimentat aceasta și chiar dacă există o tendință recentă de a le purta pe ambele împreună, părerea noastră rămâne aceeași.

Fii propriul tău stăpân

Fii propriul tău stăpân și poartă orice ac de cravată cu care te simți mai bine.

Alege ceva care se potrivește stilului tău personal. Un ac de cravată care are pe el un craniu cu ochi strălucitori va merge, dacă știi cu ce să-l asortezi. Dacă ești la început, un ac de cravată argintiu este întotdeauna o alegere bună, deoarece argintiul se potrivește în orice combinație de culoare, și prin urmare, merge bine cu aproape orice.

Ocazia

Folosește orice ocazie pentru a purta un ac de cravată! Cu excepția unei înmormântări. În acest caz, nu ar fi potrivit.

Alege acul de cravată în funcție de situație. Nu este potrivit să-l porți de exemplu, la o înmormântare sau la un interviu de angajare - prea bătător la ochi. Dar la o nuntă sau în timp ce joci la Monte Carlo? De ce nu?

Atenție la dungi

Evită să porți un ac cu model dungat alături de o cămașă sau o cravată în dungi. Rezervă acele cu model pentru cămăși și cravate simple.

Materiale utilizate pentru acele de cravată

Cele mai multe accesorii pentru cravată sunt realizate din metal. Modelele mai elaborate sunt împodobite cu materiale precum lemn, țesături, pietre prețioase, perle, email, plastic, rășină și sticlă. Alegerea materialului potrivit pentru acul de cravată, care să se potrivescă nevoilor tale este de o importanță vitală, deoarece trebuie să iei în considerare forma, funcția si durabilitatea acestuia când vine vorba de rezistență la purtare.

Acele de cravată din aliaj

Aliajele sunt un amestec de două sau mai multe metale. Acest lucru le face să fie mai puternice, potrivite pentru a fi folosite la fabricarea de bijuterii. Adesea, ele sunt placate cu aur, argint sau platină, făcându-le opțiuni deosebit de atractive pentru accesoriile de cravată.

  • Pro: Foarte accesibile
  • Pro: Metal puternic
  • Pro: Pot fi placate
  • Pro: Rezistente la zgarieturi
  • Contra: Îngrijirea fiecărui aliaj depinde de metalul de bază
  • Contra: Pot conține nichel, un alergen

Ace de cravată din alamă

Alama este un aliaj de cupru și zinc cu o nuanță aurie caracteristică. Alama este adesea folosită în fabricarea de bijuterii, deoarece nu-și pierde luciul ca argintul și este mai economică decât aurul. Cu atenția adecvată, acele de cravată din alamă pot fi folosite o lungă perioadă și sunt o alternativă atrăgătoare la alte metale.

  • Pro: Similare în aparență cu aurul
  • Pro: Mai puțin costisitoare decât aurul
  • Pro: Nu se pătează atât de ușor ca argintul
  • Pro: Ușor de curățat
  • Contra: Poate să se mătuiască în timp fără o îngrijire corespunzătoare
  • Contra: Alama neacoperită nu poate fi gravată

Ace de cravată din oțel inoxidabil

Oțelul inoxidabil este de departe unul din cele mai puternice și mai durabile metale utilizate pentru realizarea clemelor de cravată. Poți fi sigur că va dura o viață și chiar mai mult, fără a avea vreodată zgârieturi sau defecte. Acest material vine de asemenea, într-o varietate de finisaje, cum ar fi în nuanțe aurii, aurii-roșcate sau negre pentru a se asorta cu toate ținutele tale.

  • Pro: Metal extrem de durabil
  • Pro: Disponibil într-o varietate de finisaje atractive
  • Pro: rezistent la zgarieturi
  • Pro: Nu se va mătui
  • Pro: Poate fi gravat
  • Contra: Scoate în evidență petele și amprentele digitale
  • Contra: Poate conține nichel, un alergen

Ace de cravată din argint

Argintul folosit la confecționarea accesoriilor este un aliaj de argint cu alte metale pentru a-i crește rezistența și durabilitatea. Cu toate că se pătează ușor, poate fi curățat fără efort. Argintul nu conține nichel, deci este o opțiune hipoalergenică pentru designul de bijuterii.

  • Pro: Poate fi gravat
  • Pro: Nu conține nichel
  • Pro: Ușor de curățat
  • Pro: Foarte plăcut din punct de vedere estetic
  • Contra: Se zgârie ușor
  • Contra: Se pătează cu ușurință
  • Contra: Metalul este mai degrabă moale

Ace de cravată din titan

Titanul este ușor și de trei ori mai puternic decât oțelul. Datorită durabilității sale incredibile, este perfect pentru fabricarea bijuteriilor. Titanul este mai puțin costisitor decât cele mai multe metale și este, de asemenea, hipoalergenic.

  • Pro: Poate fi gravat
  • Pro: Ușor
  • Pro: 100% hipoalergenic
  • Pro: rezistent la zgârieturi și lovituri
  • Pro: Ușor de curățat
  • Contra: Nu are valoarea aurului si a argintului
  • Contra: Nu poate fi lipit, limitând posibilitățile de design

Ace de cravată din tungsten

Tungsten este un alt metal atractiv, extrem de dur, care este minunat pentru crearea de bijuterii. Finisajul său lucios este rezistent la uzură și la pătare. Este accesibil și hipoalergenic, ceea ce-l face un material excelent pentru clemele de cravată.

  • Pro: Extrem de rezistent la zgârieturi și pătare
  • Pro: Finisajul își va păstra aspectul lustruit
  • Pro: Poate fi gravat
  • Contra: Material mai dens, deci mai greu
  • Contra: Material la modăacum, dar care se poate demoda

Scurtă istorie a acelor de cravată

Accesoriile pentru cravate au intrat în scenă la mijlocul secolului al XIX-lea .. Cravatele originale erau adesea realizate cu materiale de lux, cum ar fi mătasea sau dantela, care erau ușoare și fluturau cu ușurință. Astfel că a apărut pinul de cravată, care a fost inițial utilizat pentru a fixa cravata și părea să-și facă treaba suficient de bine. Cu toate acestea, în 1926, atunci când designul cravatei a evoluat prin tăierea pe diagonală pentru a evita ridicarea și încrețirea, acul de cravată și clema au apărut și au devenit accesoriile de cravată preferate. Nu mai era necesar să-ți împungi sau să-ți chinui cravata!

După Al Doilea Război Mondial, ideea de ținută corporate a evoluat și clemele de cravată au fost un mijloc perfect pentru a te conecta la compania sau clubul din care făceai parte. Pe măsură ce anii au trecut și s-a ajuns la era "Flower Power", stilul a devenit mai natural și accesoriile de cravată au ieșit din uz. Din fericire pentru bărbatul elegant din zilele noastre, moda bărbătească își redescoperă rădăcinile clasice, iar accesoriile de cravată sunt din nou în atenția amatorilor de cravate din lumea întreagă.

Inspirație

La final

În timp ce am stabilit deja ceea ce se face și ce nu, fiecare generație are rebelii săi care răstoarnă status quo-ul și poartă ceea ce vor. Deci, cu toată moda, utilizează propriul tău stil și poartă accesoriile de cravată într-un mod care accentuează personalitatea ta.

Întrebări și răspunsuri

Cum port un ac de cravată?

Ar trebui să îl porți între al treilea și al patrulea nasture din partea de sus a cămășii. Pur și simplu prinde-l orizontal peste cravată și pieptul cămășii. Ar trebui să fie aproximativ la același nivel cu buzunarul sacoului.

Pot să port un ac de cravată la o înmormântare?

Ca regulă generală, evită să porți un ac de cravată la o înmormântare din respect pentru solemnitatea momentului.

Pot să port un ac de cravată la o nuntă?

Bineînțeles că poți! O nuntă este un moment minunat pentru a-ți arăta stilul și a eclipsa mireasa. Glumeam. Păstrează stilul clasic.

Pot purta un ac de cravată cu un smoking?

Având în vedere că smokingul se poartă cu papion, nu poți să porți un ac de cravată.

Ce este un lanț de siguranță?

Un lanț de siguranță atașează accesoriul pentru cravată de nasturele cămășii. Acest lucru te va asigura că nu-l vei pierde atunci când te vei dezlănțui la petrecerea firmei.

Cum ar trebui să-mi îngrijesc acele de cravată?

Majoritatea acelor de cravată se curăță ca orice alte bijuterii, în funcție de material. Evită să le uzi și lustruiește-le cu o cârpă moale. De asemenea, depozitează aceste accesorii într-un săculeț separat sau într-o cutie, pentru a evita zgârierea acestora și expunerea la aer.

Cum ar trebui să păstrez / să transport acele de cravată atunci când nu le folosesc?

Poți să cumperi o cutie specială, utilă pentru călătorii. Aceasta va păstra piesele separate pentru a evita zgârierea sau lovirea lor.

În ce loc de pe cămașă trebuie să-mi prind acul?

Trebuie să-l atașezi la pieptul cămășii, astfel încât să-l poți purta într-o singură direcție.

Pot purta un ac de cravată cu un sacou sport sau cu blugi?

Poți purta cu siguranță un ac de cravată cu un sacou sport sau sacou și blugi. Aceasta este de asemenea, o minunată ocazie de a purta mai multe clame bizare, cum ar fi modelul cu craniul pe care l-am menționat mai sus.

Este de prost gust să porți același ac de cravată în fiecare zi?

Deloc, atâta timp cât porți o nuanță neutră, subtilă. Bineînțeles, pe măsură ce te îndrăgostești de purtarea de accesorii pentru cravată, colecția ta va crește și vei avea mai multe opțiuni.

Trebuie să port o cămașă cu nasturi cu o cravată la care am atașat un ac de cravată?

Având în vedere că funcția unui ac de cravată este să atașeze cravata la cămașa ta pentru a o menține pe poziție, răspunsul este destul de evident.

Pot purta o clamă de cravată și un ac de cravată în același timp?

Poți purta o clamă de cravată, butoni și o batistă de buzunar împreună, desigur. Dar, o clemă de cravată și un ac de cravată servesc aceluiași scop, astfel încât purtarea lor împreună este inutilă. Cu toate acestea, s-ar putea să dai tonul unui nou trend în modă, așa că poți să faci și asta.

Pot să port un ac de cravată cu o cravată îngustă?

Sigur, poți purta un ac de cravată la o cravată îngustă, atâta timp cât aceasta nu depășește lățimea cravatei.

Pot să port un ac de cravată înclinat?

Dacă trebuie, poți purta un ac de cravată care este prea lung înclinat într-un unghi ascendent, pentru a masca lungimea excedentară. Dar numai într-un moment de disperare absolută. O opțiune mai bună ar fi să renunți la el complet.

ABONEAZĂ-TE PENTRU A CÂȘTIGA 2000 RON

Abonează-te pentru a primi constant sfaturi în materie de stil, oferte speciale și informații despre lansări de produse. Vei intra automat într-o extragere lunară pentru a câștiga un card cadou în valoare de 2000 RON.

Sunt de acord cu Politica de confidențialitate Trendhim. Te poți dezabona oricând.